İOS BBM için Büyük Güncelleme!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS BBM için Büyük Güncelleme!

    Bir dönemin efsanesi anlık mesajlaşma BBM, iOS ve Android’e açıldıktan sonra saman alevi etkisi görmüştü. Ancak son aldığı güncelleme ile BBM, yine gündem peşinde! İşte detaylar.


    Bir zamanlar tıpkı iOS için özelleştirilmiş iMessage gibi anlık mesajlaşma yazılımı olan BBM’de sadece BlackBerryekosistemine hizmet vermekteydi özellikle BlackBerry’nin piyasada yer ettiği dönemlerde güvenlikkonusunda da iddialı bir yapıya sahipti. Ancak kendine özgü tasarımı ne yazık ki kullanıcıların ilgisini görmeye devam etmedi ve Blackberry 10işletim sistemiyle de BB artık piyasa elde edemedi.Bunun üzerine bir süre sonra BlackBerry, BBM servisini diğer platformlara da açarak, en azından yazılım noktasında büyük kitlelere ulaşmayı amaçladı. İlk etapta medyada uyandırdığı ilgile BB’nin planladığı şekilde gitmişti. Ancak rakiplerinin, özelliklede WhatsApp gibi uygulamaların hali hazırda yaygın olarak kullanılması, deyim yerindeyse bir saman alevi misali BBM'in sönüp gitmesine neden oldu.BlackBerry, BBM'i geliştiriyor!

    Ancak BB, BBM’i geliştirmeye devam ediyor. Elinde tuttuğu kullanıcı kitlesine gerek iOS gerekse de Androidtarafından daha iyi deneyim yaşatmak ve yeni kullanıcılar çekmek için gelişim göstermeyi sürdürüyor. Bu gelişimin en dikkat çekici olanı ise son BBM güncellemesi ile geldi.Söz konusu güncelleme ile ilk olarak BBM,Android tarafında Materyal Dizayn anlayışını benimsemiş oldu. Yani Google’ın Andorid 5.0 Lollipop ile ortaya çıkardığı Materyal Dizayn yansımalarını, BBM’de artık bulunduruyor.BBM artık daha güvenli ve Snapchat'e rakip!

    Diğer bir öne çıkan güncellemenin getirdiği yenilik ise güvenlik konusunu hedef almış. BB firması zaten güvenlik konusunda her daim önemli firmalardan olduğu bilinen yazılımlar yapmasıyla ün kazanmıştı. Bu güvenliğini şimdide tüm platformlarda BBM güvenli mesajlaşma sistemi ile yeniden hissettirmiş oldu.Söz konusu güvenli mesajlaşma sisteminin detaylarına değinmek gerekirse, artık kullanıcılar zamanlı mesaj veyamedya paylaşımı yapabilecekler. Öte yandan gönderilen bir medyayı da geri çekmek artık mümkün hale gelmiş.BBM Ekran görüntüsüne karşı!

    Bunlara ek olarak, konuşma gizliliğinin üçüncü taraflara geçmesini önlemek için, eğer karşınızdaki herhangi birekran görüntüsü alır ise BBMbunu size bildirecek ve çeşitli davranışlar sergileyecek.Ayrıca şifreli yazışmanınBBM için geliştirildiği düşünüyor. Bilindiği gibi iki taraf arasında yapılan yazışmalar eğer şifreli olmaz ise araya girecek birhacker tarafından yazışmalar veya paylaşımlar açık hale gelebilir. Bu noktada BBM, mevcut sistemini bu güncelleme ile de arttırmış olabilir.Söz konusu bu yeniliklere Snapchat kullanıcıları alışkın. Öyle görünüyor kiBlackBerry, Snapchat’in bu sevilen özelliklerini kendi isminin verdiği güvenli BBM ile buluşturmayı seçmiş.Son olarak ise bu güvenlik servisinin ek olarak BBM’e 0,99$ karşılığı aktif edilebileceğini belirtelim. YaniBBM ücretsiz sunulurken, bu ekstragüvenlik paketi ayrıca sunuluyor. Ancak bu noktada ileride bir güncelleme ile farklı fiyat veya tümden ücretsiz kullanımı meydana çıkabilir.
İşlem Yapılıyor
X