!!_____Alanyada Tekne Faciası ______!!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • divergent
    Senior Member
    • 17-04-2005
    • 4198

    !!_____Alanyada Tekne Faciası ______!!


    Alanya balıkçı barınağı içinde, bir tur teknesi dün gece 01.45 sıralarında yan yattı.

    Alanya Kaymakamı Gülhan Sarıkaya, 60 kişi kapasitesi olan ancak içinde yaklaşık 100 kişi bulunan teknede ikisi çocuk 4 kişinin boğularak öldüğünü açıkladı.

    Kaymakam Sarıkaya, kazada 3 kişinin kaybolduğu yönündeki haberlerin ise asılsız çıktığını, ailelerden herhangi bir başvuru yapılmadığını açıkladı.

    11 kişininin de yaralandığı olayla ilgili soruşturma sürüyor.

    Teknenin kaptanın arandığı bir personelin ise gözaltına alındığı bildirildi. Tekne, römorkörlerle Alanya Limanı’na çekildi.

    YENİDEN ARAMA
    Balık adamların çalışmalarını sona erdirmesinden sonra bazı vatandaşların denizde ceset gördüklerine ilişkin ihbarı üzerine, aramaçalışmalarına yeniden başlandı.

    Alanya Yatçılar Gezi Tekneleri Su Sporları ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ersin Özen, tur tekneleriyle ilgili uzun süredir şikayetler bulunduğunu ve bu aksaklıkları gidermek amacıyla 3 gün önce bir kooperatif kurulduğunu bildirdi.

    Özen, “Teknelerle ilgili bu tür aksaklıkları giderebilmek için 13 Temmuz 2005 günü yeni kooperatifi kurduk. Dünya basınında namı kötü olan Alanya Limanı’nın imajını düzeltmek için ağır koşullar içeren birde tüzük hazırladık. Batan tekne de dün bize üyelik için müracaat etmişti. Ancak, her şey tüzüklerle yasalarla ve denetimle olmuyor.

    Biraz da otokontrol olması lazım. Batan tekne aşırı kapasiteyle tura çıkmış. 72 kişilik kapasitesi olan teknede, 125 kişi bulunduğu tahmin ediliyor. Hal böyle olunca da tekne yükü taşıyamadı ve battı. Bu da çok üzücü bir durum.” dedi.

    Batan teknenin kişi başı 1 YTL karşılığında mehtap turu yaptığını, çocuklardan para alınmadığını belirten Özen, “İnsanlar ucuz diye biniyor, onlar da para kazanabilmek için alabildiği kadar yolcu alıyor. Mehtap turları riskli turlardır. Bizim tüzüğümüze göre bu tekneye mehtap turu izni verilmeyecekti” dedi.

    Kaynak; NtvMsnBc
İşlem Yapılıyor
X