Skystar Kurulum - win98-XP Tanıtma.. Resimli

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • angoloz
    Member
    • 01-06-2004
    • 896

    Skystar Kurulum - win98-XP Tanıtma.. Resimli

    Resmi Sitesi :

    Choose your country or language,Austria - German, Switzerland - German, Germany - German, International - English ()


    Güncel Driver :

    SkyStar 2 TV PCI - DVBViewer TechniSat Edition (SW 4.3.2)

    Herhangi bir program kurulmadan önce MUTLAKA DRIVER tanıtılmalıdır..!

    WIN98 İşletim Sistemi



    Makinanızın kapağını açın ve kartı boş bir PCI Slota takınız. PCI DVB Kartın takılması tıpkı ses yada fax/modem kartı vs. gibidir. Eğer daha önce makinanıza herhangi bir kart takıp sökmemişseniz lütfen bu işten anlayan birinden yardım isteyiniz. Kapağı kapatarak bilgisayarınızı başlatın. (Not: kartın takımı sırasında üzerinizdeki statik elektriği boşaltınız)
    Kart ile birlikte gelen CD takıldığında otomatik olarak başlamaktadır. Eğer DRIVER tanıtımından önce programı (SETUP4PC) yüklemişseniz kartınız doğru çalışmayacaktır! Bu sebeple bilgisayarınızda SYSTEM klasörü altına yüklenmiş olan (SkyStar2 PCI için SKYNET.INF , SkyStar USB için SKYNETU.INF) dosyaları bulup temizlemeniz gerekmektedir..!



    Makinanızı açtığınızda B2C2 Broadband Adapter (PCI Network Adapter) bulundu şeklinde Windows tarafından size bir uyarı mesajı iletilecektir. Şekilde de görüldüğü gibi Aygıtınız için en iyi sürücüyü arar seçeneğini işaretleyerek ilerleyiniz.





    Karşınıza gelen ekranda KONUM BELİRT seçeneğini takip ederek GÖZAT sekmesine gelmelisiniz.Burada bilgisayara DRIVER'ın bulunduğu adresi belirtmeniz istenmektedir.Driver CD içerisinde herhangi bir klasörde bulunmadığından doğrudan CD adresini belirtmeniz yeterli olacaktır (D: yada E: gibi)


    Driverlerin tanıtımı esnasında yanınızda Windows CD 'nizi bulundurmayı unutmayınız. Belirli bir aşamadan sonra sizden Windows CD'nizi takmanızı isteyecek.



    Windows CD sinden yükleme bittikten sonra sizden SkyNET.sys dosyasının yüklenmesi için ürüne ait CD yi yeniden CD sürücünüze takmanızı (eğer HDD üzerinden yükleme yapıyorsanız dosya yolunu girmenizi) isteyecektir.



    Artık bilgisayara kartı tanıtma işlemi gerçekleşmiş durumdadır. SON butonuna tıkladığınızda sizden bilgisayarı yeniden başlatmanız istenecektir.
    Bu soruya EVET diyerek bilgisayarınızın yeniden başlatınız.Bilgisayar yeniden başladığında kartınız bilgisayara tanıtılmış olacaktır.



    Masaüstünde bulunan BİLGİSYARIM ikonuna mousenizin sağ kısmıyla tıklayarak gelen pencerede, ÖZELLİKLER -> AYGIT YÖNETİCİSİ kısmını tıklayın. Açılacak pencerede AÐ BAÐDAŞTIRICILARI kısmının önünde bulunan + işaretine tıklayarak buna bağlı aygıtların listesini görüntüleyin. Burada yukarıdaki resimde olduğu gibi B2C2 Broadband Receiver PCI Adapter olarak kartınızı görmeniz gerekmektedir. Eğer kartı burada göremiyorsanız kurulum bir şekilde tam olarak yapılamamış demektir, lütfen tekrar deneyin yada bir uzmandan yardım isteyin.



    NOT: Kart için 4.3.0 Driver yüklenmesi durumunda Ağ Bağdaştırıcıları altında B2C2 Broadband Receiver PCI yerine aşağıdaki resimde de görebileceğiniz gibi Technisat DVB-PC TV Star PCI adında gözükecektir.

    WINDOWS XP Işletim Sistemine SKYSTAR Tanıtma.
    Kartınızı bilgisayarınıza takıp başlattığınızda; (eğer ilk defa kartı takmışsanız lütfen ekrana gelecek tüm mesaj pencerelerini [Yeni Donanım Bulunduğuna İlişkin] İPTAL ederek aşağıdaki anlatımı uygulayınız!) masaüstünde bulunan BİLGİSAYARIM ikonuna sağ tıklayarak açılan pencerede en altta bulunan ÖZELLİKLER kısmına gelin ve burada üst kısımda yer alan DONANIM sekmesini tıklayarak gelen pencerede AYGIT YÖNETİCİsini seçin.



    Ekranınıza makinada bulunan donanımlarınız ilke ilgili bir pencere açılacak ve burada makinanıza taktığınız SKYSTAR kartınızı yukarıdaki resimde de görebileceğiniz gibi Ağ Denetleyicisi olarak göreceksiniz.
    Ağ Denetleyicisi yazan yere sağ tıklayarak Sürücüyü Güncelleştir diyoruz.



    Donanım Güncelleme Sihirbazı başlayacaktır.



    Bu ekranda driverın yükleneceği yer olarak Listeden yada Belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş) seçeneğini seçip İLERİ tuşuna basın.



    Eğer Driver olarak ürün ile birlikte gelen orjinal CD içindeki mevcut driverı kullancaksanız yükleme yeri olarak CD sürücünüzü gösterebilirsiniz.



    Sihirbaz, göstermiş olduğunuz yerdeki sürücüyü aramaya başlayacaktır.



    Donanım için gerekli driver bulunduğunda sihirbaz size donanımın adını (4.3.0 driver ile donanım adı olarak Technisat DVB-PC TV Star PCI görünmekte ve eski sürümlerde ise donanım adı olarak B2C2 Broadband Receiver PCI Adapter görünmektedir.) bildirerek Windows XP ile uyumluluğunun test edilmediğine dair bir mesaj iletecektir. DEVAM ET seçeneği ile driverin yüklenme işlemini başlatınız.
    Driver yüklenmesi başarılı olarak ramamlanacaktır!



    Tekrar masaüstünde bulunan bilgisayarım ikonuna sağ tıklayarak donanım -> aygıt yöneticisi yolu takip edildiğinde kartınızın Ağ Bağdaştırıcıları altında sorunsuz olarak çalışmaya başladığını görebilirsiniz.
    Driver tanıtım işlemini bitirdikten sonra CD içerisinden yada 4.3.2 driver zip dosyasını açtığınız yerde Install klasörünü açarak SETUP.EXE dosyasını çalıştırın ve orjinal Technisat yazılımını (SETUP4PC) makinanıza kurun.

    SETUP4PC:

    CD bilgisayarınıza takıldığında otomatik olarak başlayacak ve aşağıdaki ekran görüntüsünü verecektir. Ancak CD otomatik olarak açılmazsa CD içerisindeki START.EXE yada INSTALL klasörü altındaki SETUP.EXE dosyalarına tıklayarakda programı çalıştırabilir ve aşağıdaki resimde gördüğünüz kurulum ekranına geçebilirsiniz..
    Install butonuna basarak kurulumu başlatın.



    Kurulum lisanını seçerek devam edin.



    Kurulum için gerekli öndosyalar yüklenerek kurulum programı çalışmaya devam edecektir.
    Next tuşu ile devam edin.
    Yes tuşu ile ekrana gelen anlaşmayı okuyup kabul ettiğinizi bildirin ve kuruluma devam edin...



    Programın kurulumu birkaç dakika sürecektir.Programın kurulumu tamamlandığında bilgisayarı yeniden başlatmanız istenecektir. YES tuşuna basarak bilgisayarın kapanıp yeniden açılmasını sağlayın.



    Bilgisayarınız yeniden açıldığında DVBViewer Otomatik olarak kurulmak isteyecektir. Bu programda diğer alternatif programlar gibi Uydu üzerindeki TV ve Radyo kanallarını izlemenizi ve kaydetmenizi sağlayan bir programdır ancak CD ile birlikte size sunulan program kısıtlı DEMO sürümü olduğu için DOSYALAR sayfamızda verdiğimiz FULL programı indirip kurmanızı tavsiye ederiz.
    Bilgisayarınızın sağ alt köşesinde artık aşağıdaki ikon yer alacaktır. İkon sinyal alındığı durumlarda yeşil alınmadığı durumlarda kırmızı renkte gözükecektir. Bu ikonu bilgisayarınızda bahsedilen alanda görüyorsanız bu ana kadar süren kurulum işlemini başarı ile tamamlamışsınız demektir.





    Artık bilgisayarınıza ProgDVB, DVBDREAM yada MyTheatre gibi bir program kurarak TV yada Radyo izlemeye başlayabilirsiniz.

    [b]64 bit xp kullananlar için de driver çıktı Burdan indirebilirsiniz.

  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: Skystar Kurulum - win98-XP Tanıtma.. Resimli

    kaynak olarak kullanılması ve herhangi bir mesaj yazılmaması için topic kilitlenerek önemli yapılmıştır.

    teşekkürler angoloz, elinize, klavyenize sağlık, çalışmalarınızda başarılar.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X