İkinci el OtO alırken dikkat!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ekyildiz
    Senior Member
    • 08-04-2005
    • 4282

    İkinci el OtO alırken dikkat!

    İkinci el otomobil alımında vatandaşlara çeşitli tavsiyelerde bulunan uzmanlar, alınmak istenen otomobilin mutlaka tamirciye gösterilmesi, dış görünüme aldanılmaması, motor ve şase numaralarına da dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

    Dikkat edilmeden alınan otomobilin çalıntı çıkması durumunda ödenilen paranın boşa gittiğini ve sıkıntı yaşanmasına neden olduğuna dikkat çeken uzmanlar, "Alınacak olan otomobilin cam kenarını ve kapı açma kolları, kilitleri gözden geçirin. Buralardaki boya hatalarını yada kauçuk-metal aksam üzerindeki boya kalıntılarını bulmaya çalışın. Bu tür izler, otomobilin tekrar boyandığını gösterir. Kapı iç kenarlarında kilit aksamı, elektrik kablo tesisatı ve kapı fitili gibi yerlerde boya izleri arayın. Mıknatısınızı otomobilin değişik yerlerine (özellikle köşelerine ve tavanına) yapıştırın, mıknatıs değişik çekim gücü gösteriyorsa, bu boyanın altında macun tabakası olduğunu ve aracın onarıma girdiğini gösterir" dedi.

    Motora ve kablo tesisatlarına dikkatlice bakılarak, yağ sızıntılarının ve sonradan bantlanmış kabloların tespit edilmeye çalışılması gerektiğini de belirten uzmanlar, önerilerine şöyle devam etti:

    "Yağ kapağını açın ve fenerinizle içeriyi görmeye çalışın. İçerideki parçalar yağlı, fakat kurumsuz, temiz olmalıdır. Çubuğun ucundaki yağı parmaklarınızın arasında ezip, içinde çok küçük metal parçalar olup olmadığını hissetmeye çalışın. Eğer metal parçalar hissederseniz, motorun durumu sağlıklı değildir. Motor kayışlarını ve su seviyesini de kontrol edin. Otomobili 3-5 dakika gaza basmadan çalıştırın. Bu sırada olağandışı sesleri dinleyin. Daha sonra 1 dakika yarım gaz verip egzozdan çıkan gazın rengine bakın. Mavi renkli gaz, motorun yağ yaktığını ve onarıma girmesi gerektiğini gösterir. Siyah renkli duman, motorun gereğinden fazla yakıt tükettiğini gösterir, motor ve yakıt sistemi bakımsızdır. Yoğun beyaz duman ise silindirlere su karıştığını gösterir, motorun açılması gerekmektedir."
İşlem Yapılıyor
X