ÖSYS'ye başvurular başlıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ekyildiz
    Senior Member
    • 08-04-2005
    • 4282

    ÖSYS'ye başvurular başlıyor

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvurular, 1 Şubat-10 Mart tarihleri arasında yapılacak.

    Buna göre, öğrenim durumları şu kriterlere uyanlar 2006 ÖSYS'ye başvurabilecekler:
    -2005-2006 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açıköğretim lisesi) son sınıfında okumakta olan öğrenciler,
    -Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar,
    -Ortaöğretim kurumlarının dışardan bitirme sınavına girenler,
    -Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar,
    -Ortaöğretimlerini yabancı ülkelerde yapanlardan durumları yukarıdakilerden birine uyanlar.


    Ayrıca durumları bu şartlardan birine uyan yabancı uyruklu ve uyruksuz adaylar da başvuruda bulunabilecekler. Ancak bu adaylar, ÖSS sonuçları ile 2006 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programlarına yerleştirilemeyecekler.

    Son sınıfta okumakta olan öğrenciler, okullarının bağlı olduğu Başvuru Merkezinden, mezun durumda olanlar istedikleri Başvuru Merkezinden, içerisinde 2006 ÖSYS Aday Bilgi Formu da bulunan 2006-ÖSYS Kılavuzunu 2 YTL karşılığında alabilecekler.

    Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri, Açıköğretim Lisesi İrtibat Büroları, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları ÖSYS'de başvuru merkezi olarak görev yapacaklar.


    2006-ÖSYS'ye başvurulara (Sınavsız Geçiş dahil) ilişkin başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemlerin, 2006-ÖSYS Kılavuzunda yer aldığı, 2006-Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) 18 Haziran'da, 2006-Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) ise 25 Haziran'da yapılacağı bildirildi.

    MYNET.

İşlem Yapılıyor
X