Akaryakıt alırken dikkat edin!..

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Akaryakıt alırken dikkat edin!..


    Bazı benzin istasyonlarinda ne yazık ki hile yapılmakta ve vatandaştan haksız yere bu yolla kazanç sağlanmaktadır.

    Özellikle de ödeme yapmak ya da fatura almak için, itimat ederek aracın başından ayrılan sürücülerin, bazı yöntemlerle aldatıldığı aşağıda anlatılmıştır.
    • En çok yapılan uygulama; yakıt almak isteyen kişi arabasında oturmaya devam eder veya özellikle kredi kartı ile ödeme yapmak ya da fatura almak için kasaya yönlenir ve gitmeden önce belirli bir miktar, örneğin 20YTL'lik, yakıt talep ederse, pompacı ilk önce 15 ila 16YTL'lik yakıt koymaktadır. Sonra pompayı sıfırlayıp 2YTL'lik benzin daha koymaktadır. Benzin dolumu bittiğinde pompanın ekranına bakan kişi, ekranda "2" ile başlayan bir rakam görmekte ve işlemin tamamlandığını zannetmektedir. Arabayı çalıştırdığında da eksik verilen 2 ila 3 litre benzin farkını yakıt göstergesinden fark edememektedir. Bu hileyi fark etmenin en kısa yolu, hiçbir zaman ücrete bakmakla değil, asıl miktara bakmaktan geçmektedir. Bu hileyi engellemenin tek yolu, yakıt dolum suresince pompaya bakmaktır! Bu hile yapıldığında para kaybetmemenin hatta kazanmanın yolu ise, parayı veya kredi kartı slipini vermeden pompanın ekranına bakmak ve litreyi görüp gerçekten söylenilen miktarda yakıt alındığını belirlemektir. Yakıtın eksik verildiğini fark ettiğinizde, gayet yumuşak bir şekilde "Eksik yakıt konulduğunu ve üstünün tamamlanmasını" mutlaka isteyiniz. Sizlere "Pompa durdu","Litre böyle yazıyor" veya "Üstünü tamamladım veya "Elektrik kesildi" gibi cevaplar verilirse, hiçbirine inanmayın. Zira elektronik pompalar, elle sıfırlama işlemi yapılmadan ekrandaki bilgileri hiçbir şekilde silemezler (elektrik kesilse bile) Bunu bildiğinizi belirttiğinizde sizlere ısrar etmeyecek ve deponuzu doldurmaya başlayacaktır. Deponuz dolacağından paranın üzerini dahi alabilirsiniz.
    • Yukarıdaki hileyi bilen kimselere karşı pompacıların geliştirdiği yeni uygulama ise; yukarıdaki hileyi aynen yapıp, pompanın programına girip sizlerin istediği miktarda benzini, sizlerden daha önce alan birinin bilgilerini ekrana yansıtmalarıdır. Bu taktirde itiraz hakkınız çok azalmakta, ancak programı bilen kişilerin yapabileceği son yakıt dolum bilgilerine ulaşmak yolu hariç başka yol kalmamaktadır. Bunu da engellemenin yolu standart rakamlı yakıt almamaktır. Yani 5 YTL ve katları yakıt alacağınıza, 16 YTL veya 19YTL gibi bedelleri farklı yakıt alınız. Bu tür yakıt alımları çok nadir olacağından, başkasının bilgisini ekrana yansıtma imkanı da kalmayacaktır. Başınıza bir problem açılmaması için benzin aldığınız yerlerin mümkünse şehir içinde, kalabalık istasyonlar olması ve istasyonlarda birden fazla araç bulunmasına dikkat ediniz.



    Derleme : ŞikayetVar.com
İşlem Yapılıyor
X