İntel 10 milyon öğretmeni eğitecek...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    İntel 10 milyon öğretmeni eğitecek...




    Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett, teknoloji kullanımı açısından eğitimi iyileştirmek için, önümüzdeki beş yıl içinde gelişen ülkelerde 10 milyon öğretmeni eğitmeyi planladıklarını açıkladı. Plan, 2000’den beri 35 ülkede 3 milyondan fazla öğretmenin eğitim gördüğü Intel Gelecek için Eğitim girişimini önemli oranda genişletiyor.

    Genişletilen programın bir parçası olarak Intel, eğitim niteliklerini iyileştirmek için gelişen ülkelerde sınıflara 100.000 adet bilgisayar bağışlayacağını da bildirdi. Dünya çapında gençlerin eğitimlerini iyileştirmek amacıyla düzenlenen yeni çalışma için Intel, yıllık olarak 100 milyon dolar ayırmayı vaad ediyor.

    Barrett, “Bütün hükümetler, vatandaşlarının global ekonomide başarılı olmaları için onlara fırsatlar sağlamak konusundaki zorluklarla karşı karşıyalar. Bu başarının artışı eğitim kalitesine bağlı. Ancak araçları ve eğitimi, öğretmenleri destekleyecek şekilde kullanırsak, eğitimi gerçekten etkileyebilir ve niteliklerini geliştirebiliriz. Artan çalışmalar sayesinde, 2010 sonuna kadar gelişen ülkelerde bir milyar öğrenciye erişme olanağına sahip olacağız” dedi.

    Intel Gelecek için Eğitim girişimi, sınıflarda teknolojinin etkin bir şekilde kullanımını desteklemek için geniş bir eğitim ortamının ve kaynakların, gelişen düzinelerce ülkede öğretmenlere sunulduğu dünya çapında bir çalışma. Intel’in “sihirli olan bilgisayarlar değil, öğretmenlerdir” inancını temel alan program, öğretmenlere, teknoloji araçlarını ve kaynaklarını eğitim ortamı ile nasıl, ne zaman ve nerede birleştirecekleri konusunda bilgi sağlıyor.

    Intel Gelecek için Eğitim, güçlü bir eğitim deneyimi aracı olarak, Internet kullanımını, Web sayfası tasarımını ve öğrenci p***elerini birleştiriyor.
    Intel, eğitim programlarını bütünlemek için sosyal ve ekonomik gelişmeyi destekleyen bir ortam yaratmak amacıyla yıllardır hükümetler, bilişim endüstrisi, şahıslar ve organizasyonlarla birlikte çeşitli çalışmalarda bulunuyor.

    Şirket, yerel teknoloji endüstrisini geliştirmek amacıyla yatırımlar, yeni şirketlerin fonlanması ve iş ortaklıkları yoluyla iş yaratmak ve endüstride rekabet ortamı sağlamak için yerel kurumlarla da işbirliği yapıyor. Intel ayrıca, insanları bilgi ekonomisine bağlayabilmek için teknolojiler ve platformlar da sağlıyor. Bu çalışmalarla Intel’in amacı, teknoloji yoluyla insanların yaşamlarını değiştirmek ve iyileştirmektir.
    (İnternet Haber)
İşlem Yapılıyor
X