Bu site yazdığınız dokumanı e-book haline getirip size geri yolluyor.

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ekyildiz
    Senior Member
    • 08-04-2005
    • 4282

    Bu site yazdığınız dokumanı e-book haline getirip size geri yolluyor.

    EbookExpress sitesi yardımı ile ekitap hazırlamak:


    ekitap yaratmanın en kolay yollarından biri de EbookExpress sitesinden yararlanmaktır. Site, herhangi bir yazılım ile yazıp siteye yüklediğiniz eserinizi birkaç saniye içinde ekitaba çevirerek size geri yollamaktadır. Üstelik bu site yardımıyla yaratacağınız ekitaplarınıza kapak da ekleyebilirsiniz. Kaynak metin tipi olarak birçok farklı biçimi de (.htm/.html .doc .rtf .txt ASCII .xml .wps .wpd .wri) desteklediği için kitabınızı Microsoft Word ile yazmak zorunda da değilsiniz.
    Öncelikle eserinizi herhangi bir program yardımı ile yazıp yukardaki dosya biçimlerinden birinde kaydedin. Burada dikkat etmeniz gerekli en büyük sorun dosya boyutu. Ne yazık ki denemelerimiz sırasında 700 K'dan büyük dosyaları bu site aracılığı ile ekitap haline getiremedik. Sitede belirtilen, dikkat etmeniz gereken bir nokta da html dosyalarında Cascading Style Sheet (CSS) kullanmamanız gerektiği. Kapak resminizi jpg veya png formatında hazırlayabilirsiniz. Sitede önerilen boyut ise 500x400 pikseldir. Kapak yüklemek sizin tercihinize kalmıştır. ekitap yaratabilmek için şart değildir.

    Dosyanız hazır ise:
    • One (Birinci Adım) : "Enter title of eBook" bölümüne kitabın adını (burada ı,ş,ğ gibi Türkçe harfleri kullanmayın) hemen altındaki bölüme de yazarın adını giriniz.
    • Two (İkinci Adım) : "Attache the source file" bölümüne dosyanızı ekleyiniz. (Burada Browse düğmesi ile dosyanızı seçiniz.) Aynı şekilde arzu ederseniz (şart değil) altındaki bölüme de kapak dosyanızı ekleyebilirsiniz.
    • Three (Üçüncü Adım) : "Click to publish" düğmesine tıklayıp beklemeye başlayınız. Bu arada ekitabınızın siteye aktarımı yapılacaktır. Bir süre sonra çevirme işleminin yapıldığını gösteren aşağıdaki ekran çıkacaktır.

    Bu işlem de bittiğinde ekitabın oluşturulduğunu ve size geri gönderilmeye hazır olduğunu belirten ekran çıkacaktır. "Click To Download" düğmesine basarak yaratılan ekitabı bilgisayarınıza çekebilirsiniz.



    www.kitap.gen.tr sitesinden alıntıdır.
İşlem Yapılıyor
X