ABD'Den Saddam'a ilginç teklif

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • MentaL
    *Security
    • 01-03-2004
    • 8134

    ABD'Den Saddam'a ilginç teklif



    Irak'taki direnişi bir türlü kıramayan ABD, tutuklu bulunan Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'e ilginç bir teklif götürdü. ABD'nin teklifi şu:

    Saddam'ın avukatı, ABD'nin müvekkiline "Irak'ta direnişe son verme çağrısı yaparsa kendisine Napolyon gibi, reddederse Mussolini gibi davranılacağını" söylediğini ifade etti

    ABD'nin Saddam Hüseyin'e, sürgün hayatı teklif ettiği öne sürüldü. Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in savunma avukatlarından Salih El Armuti'nin açıklamasına göre, Saddam ABD'den, "Irak'taki direnişçilere eylemlerine son verilmesi çağrısı yaparsa, kendisine Napolyon gibi davranılacağı" teklifi aldı. El Armuti, Saddam'ın "teklifi reddederse ABD'lilerin kendisine Mussolini gibi davranacağını" söylediğini ifade etti.

    MUSSOLİNİ TEHDİDİ

    Fransa imparatorlarından Napolyon Bonapart, 19 yy.'da tahtan indirilmiş ve İngilizler tarafından Atlantik Okyanusu'nun ortasındaki St. Helena adasına sürgüne gönderilmişti. İtalyan diktatör Benito Mussolini ise, 2'nci Dünya Savaşı'nın son günlerinde İtalyan Partizanlar tarafından vurularak öldürülmüştü. ABD ordusunun Bağdat'taki sözcüsü de, iddiaları yalanlayarak, "Saddam, Iraklılar üzerinde hâlâ etki sahibi olduğunu göstermek istiyor. Onun sahip olduğu tek şey avukatları" dedi. Geçtiğimiz yaz Irak'a ziyarette bulunan ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in de devrik Irak liderine işbirliği teklif ettiği iddiaları basında geniş yer almış, ABD ise iddiaları yalanlamıştı.

    Mussolini öldürüldü

    1883'te Forli'de doğdu. 1.Dünya Savaşı'nın başlaması üzerine orduya yazıldı ve savaşta aktif olarak görev yaptı. 1922'de cebren iktidara geldi. Faşizmin öncülerinden olan Mussolini, 1939 yılından 1945 yılında kadar Hitler ve Stalin ile birlikte dünyaya kabus dolu altı yıl yaşattı. Savaş sonrası tutuklandı ve hapsedildi. 2. Dünya Savaşı'nın son günlerinde kaçmaya çalışırken İtalyan Partizanlar tarafından öldürüldü.

    Napolyon sürgüne gitti

    1769'ta Korsika'da doğdu. 1795'te Fransa ordusunun başına getirildi. Napolyon, 19 yy.'da tahtan indirilmiş ve İngilizler tarafından Atlantik Okyanusu'nun ortasındaki St. Helena adasına sürgüne gönderildi. Son yıllarını bu küçük adada geçiren Napolyon 1821'de 51 yaşında
    öldü.
İşlem Yapılıyor
X