F1’de küme düşme dönemi !

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sarslan724
    Senior Member
    • 28-03-2005
    • 7947

    F1’de küme düşme dönemi !

    Formula 1’e küme düşme sistemi getirilmesi planlanıyor.





    FIA Başkanı Max Mosley, futbolda uygulanan küme düşme / yükselme sistemini Formula 1'e getirmeyi düşündüklerini söyledi.

    Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Mosley Formula 1'de finansal dengeyi sağlamak ve yüksek maliyetleri kısmak istediklerini, ardından bu spora ilgiyi arttırmak ve ekonomik istikrarı sürekli kılmak istediklerini ifade etti.

    Mosley, "küme düşme / yükselme büyük ilgi çekecektir. Bu konuyu ciddi şekilde değerlendiriyoruz çünkü Formula 1'in böyle bir yeniliğe ihtiyacı var" dedi.

    Mosley'nin planına göre Formula 1'de markalar klasmanında sezonu son veya son iki sırada bitirecek takımlar, halen F1'in bir alt basamağı olan GP2 serisinden doğacak bir 'ikinci lig'e düşecek. Düşen takımların yeri de 'ikinci lig'den gelecek ekiplerle doldurulacak.

    FIA Başkanı, planlarını hayata geçirmeden önce yüksek maliyetleri kısmak ve finansal dengeyi sağlamak zorunda olduklarını vurgulayarak, "küme yükselenler nispeten küçük bütçeli veya bağımsız takımlar olacak, maliyetler onları Formula 1'e adım atmaktan alokoymamalı" dedi.

    Formula 1'de bütçeleri 250 milyondan 65 milyon sterlin seviyesine çekmeyi hedefleyen Mosley, "küçük bir takım bu kadar bir maliyeti karşılayabilir. F1'e zaten başarıyı tatmış olarak gelecekler. Formula 1'e yükseldikleri zaman gelirleri aratacak ve ekstra sponsorlar da bulacaklar" diye konuştu.

    Türkiye'nin haber sitesi sloganıyla 2001'den beri haberler, son dakika gelişmeleri haber sitesi Haber3.com'da...
İşlem Yapılıyor
X