Nasıl bir sisteme sahip olunmalı ? Nasıl Satın alınmalı?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47394

    Nasıl bir sisteme sahip olunmalı ? Nasıl Satın alınmalı?

    Günümüz teknolojilerine ayak uydurmanın son derece pahalı ve kısa süreli değişimlerin ne kadar bizleri zarara uğrattığı aşikardır.

    ilgi alanımız olan digital uydu sistemleri ile birlikte daha birçok alanda örneğin her türlü beyaz eşya - mobilya - elektronik kullanım eşyaları 'nın hemen hemen her gün yeni bir modeli çıkıyor.

    Ne - nasıl - nereden alınmalı ??? ne gibi bir sisteme sahip olunmalı ???

    Bu sorulara kısa kısa cevap verelim , isterseniz sizde katılın bu önerilere, çünki düşüncenin sınırı ve şekli yoktur.

    Ne alınmalı ???

    İhtiyacınız bir şeyi alırsınız ama !!! acaba ne kadar ihtiyacınız var...aldığınız bir şey ihtiyacınızın tümünü karşılıyormu ??? tümünü karşılamıyor ve onu desteklemek için ek bir şey alıyorsanız yada almanız gerekiyorsa bilinizki alacağınız ürüne ihtiyacınız yoktur...türlü pazarlama teknikleri ile satımı yapılan ürünler çoğu zaman ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılamaz.

    Nasıl almalı ???

    Konumuz yada konumuz dışı bir ürünü alırken çok iyi araştırmalı, servis-yedek parça-ürün garantisi gibi özelliklere çok dikkat etmelisiniz, her pahalı olan çok iyi değildir, çok ucuzdan da her zaman iyi bir performans beklemeyiniz...Üyelerimizden gelen ve haklı olarak şikayetleri bulunmaktadır..fakat ürünü satan pazarlamacı yada satıcı ürünün sahip olmadığı bilgileri size söylediğinde cihaz hakkında en az satıcı kadar bilginiz hatta biraz daha fazla bilginiz olursa sizin kandırılmanız mümkün olmayacaktır. Geçmişte bu yakarışlar haddinden fazlaydı.

    Nereden almalı ???


    Alışveriş merkezlerinden yada bayi olmayan satıcılardan alacağınız ürünlere maksimum dikkati ve garanti belgesinin olup olmadığına ayıplı bir mal alıp almadığınıza emin olmalısınız...elektronik eşyaların geri dönüşleri çok zor olmaktadır. Alacağınız ürüne destekte verebilecek yerlerden almayı tercih ediniz ki sonradan başınız ağrıdığında satıcı size " ben sadece satarım git servisine sor" demesin.

    Nedenler niçinler çoğaltılabilir ve çeşitlendirilebilir, önemli olan dışarıya alışveriş için çıktığınızda ne alacağınızdan ve nereden alacağınızdan emin olunuz.

    Sevgilerimle.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #2
    Konu: Nasıl bir sisteme sahip olunmalı ? Nasıl Satın alınmalı?

    her çıkan yeni ürünüde pat almamak lazım benim gibi yeni çıkıyor alıyorum 6 ay sonra fiyatı 3/1 oranında iniyor

    Yorum

    • ybæl©ik
      ADMINISTRATOR
      • 25-01-2003
      • 30775

      #3
      Konu: Nasıl bir sisteme sahip olunmalı ? Nasıl Satın alınmalı?

      maalesef toplum olarak en büyük kötülüğümüz

      1- yeni çıkan ürünlere hemen rağbet etmek. aslında yeni çıkan ürün için bir fiyat belirlenir ama bir süre sonra piyasa denge fiyatı yerine oturur. bu aşamada alım yapmak daha mantıklıdır.

      ayrıca yeni çıkan ürünlerin kullanıldıkça fabrikasyon hataları olabilir. bir süre beklemekte yarar olabilir.

      eğer, beklemekle, teknolojinin demode olacağını ve bir yeni modelin çıkacağını düşünerek alım yaparsak her zaman zarar ederiz. unutmayınız ki teknolojiyi asla takip edemezsiniz.

      2- alım yaptıktan sonra araştırma yapıyoruz. oysa ki, önce ihtiyaçlarımızı belirlesek, daha sonra istediğimiz özellikte ürünleri araştırsak ve fiyatları kıyaslasak daha sağlıklı bir alışveriş yapmış oluruz.

      3- almışken iyi ve kaliteli bir ürün alayım düşüncesi doğru olmakla beraber her zaman ekonomik bir karar olmamaktadır.

      eğer, profesyonel değilsek, amatörce ara sıra çekimlerimiz için 4-5 MP bir Digital Fotograf makinesi işimizi görebilecekken, bu teknoloji zaten demode olmuş daha üst modelleri var şeklinde düşünerek yeni çıkan 7-8 MP bir camerayı tercih etmek çok yanlış olacaktır.

      4-5 MP camera 200/500-YTL olabilirken 7-8 MP camera 700/2.000-YTL olabilmektedir.

      ancak, 4-5 MP bir canera ile 6-7 MP bir camera arasında özellik ve fiyat bakımından çok fazla bir fark yoksa bu durumda üst modeller tercih edilebilir.

      4- alınan ürünün servis hizmetinin yaygın ve sağlam olması en önemli etkenlerden birisidir.

      ürünü almakla iş bitmiyor aksine yeni başlıyor. kullanım sırasında karşılaşılabilecek sorunlara çözüm bulabilmek önemlidir.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X