Dünyadaki en şanlı rekor...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Dünyadaki en şanlı rekor...


    Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, 16 Aralık 2005'te Kayseri'de gerçekleştirilen “Gökyüzünde açılan en büyük bayrak” rekor denemesinin Guinness yetkilileri tarafından tescil edildiğini söyledi.

    Guinness Rekorlar Kitabı'na Türkiye'den giren rekorların, ülke tanıtımına büyük katkı sağladığını belirten Kural, son yıllarda rekor başvurularının arttığını, ayda ortalama 20 kişi veya kuruluşun rekor denemesi için kendisine başvurduğunu anlattı.

    Kural, 1. Komando Tugayı'nın bayrak rekorunun Guinness tarafından tescil edilmesiyle birlikte Türkiye'den Guinness Rekorlar Kitabı'na kabul edilen rekor sayısının 20'ye ulaştığını ifade etti.

    GÖKYÜZÜNDE DALGALANDIRILAN EN BÜYÜK BAYRAK

    Kayseri'deki 1. Komando Tugay Komutanlığı paraşütçüleri, 16 Aralık 2005'te dünyada gökyüzünde açılan en büyük bayrak rekorunu kırmışlardı.

    Üsteğmen Gazali Petek, 2000 metre yükseklikte uçaktan paraşütle atladıktan sonra 1700 metre yükseklikte 513 metrekare büyüklüğündeki Türk Bayrağı'nı gökyüzünde dalgalandırmıştı.

    18,6 metre eninde ve 28,5 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı hafif, dayanıklı ve hava geçirgen özel kumaştan imal edilmiş, dev Türk Bayrağı'nın 25 kiloluk ağırlığına ek olarak gökyüzünde dalgalanması için 25 kilo daha ağırlık bağlanmıştı.

    Bu rekor, daha önce, 17 Haziran 2004'te Eskişehir'de Türk Hava Kurumu paraşütçüsü Hakan Zengin tarafından 433 metrekarelik Türk bayrağı ile kırılmıştı.
İşlem Yapılıyor
X