BEKLENEN ALBÜM: DİYARBAKIRLI APO, TUTAMADIM KAÇIRDIM

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • armonil
    Member
    • 05-06-2007
    • 758

    #16
    Konu: BEKLENEN ALBÜM: DİYARBAKIRLI APO, TUTAMADIM KAÇIRDIM

    Diyarbakırlı falan değil bu.Özbe öz sungurlulu Abdal Ali..

    Yorum

    • stone_heart19
      Burada Herkes Eþittir
      • 25-01-2004
      • 6468

      #17
      Konu: BEKLENEN ALBÜM: DİYARBAKIRLI APO, TUTAMADIM KAÇIRDIM

      Evet aynen o

      Ha bu arada dişlerini eşek dişine benzeten arkadaşın ta kendisi eşektir insanın fiziki yapısı ile alay edilmez

      biraz geç cevap oldu ama olsun

      Yorum

      • stone_heart19
        Burada Herkes Eþittir
        • 25-01-2004
        • 6468

        #18
        Konu: BEKLENEN ALBÜM: DİYARBAKIRLI APO, TUTAMADIM KAÇIRDIM

        Sungurlu'da Deli Olmak (!) Önceki Sonraki Sungurlu’da Deli Olmak (!)
        Öncelikle hemşehrilerim eleştiri yazısı yazdığım için kusura bakmasın, “yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor” diyerek düz mantığının esiri olmasınlar.
        Sungurlu’da rahatsızlık duyulan bir meseleyi işlemeyi uygun buldum. Sungurlu’da her tür, her branştan insan mevcut. Köylü, memur, işsiz, öğrenci, engelli, akli dengesi bozuk olanlar vs vs. Esasında dikkat çekici olan akli dengesi olmayan insanların durumu değil onlara yapılan eziyetlerdir. Akıl sağlığından yoksun olanlar Hak Teala’nın vahdaniyet ve ehadiyyet sırrına binaen, sağlıklı insanlar onlara bakıp ibret alsın, kendi durumlarına şükretsin diye dünyamıza gönderilmişlerdir. Ne yazık ki böyle olmayı kendileri tercih etmişcesine hakaretlere, küfürlere, iğrenç şakalara, korkutulmaya maruz kalıyorlar. Nerde akli dengesi bozuk bir insan var mutlaka ve mutlaka yanı başında onunla alay eden kendini akıllı zanneden, bakıp ibret almayan (bakıpta görmeyen), bir yada bir kaç tane dengesiz var. Soruyorum Ey Hemşehrilerim! Size neler oluyor böyle? Nedir bu hal? Bir açıklaması, elle tutulur bir yanı var mı bu durumun? Benim gözümde ve benim gibi durumdan rahatsız olan kardeşlerin gözünde alay eden, zulüm eden o yaratıkların tamamını toplasak bir tane “deli” etmezler.
        Kimse alınmasın, bu yazıyı durduk yere yazmıyorum. Belki münferit bir olaydır diye ilk şahit olduklarımda üzerinde fazla durmadım. Unutulmamalıdır ki, o akıl sağlığı yerinde olmayanların da bir ailesi var. Yapılan bu zulümden ister istemez onlarda etkilenirler. Bir köşeyi dönüyorsun karşına akli dengesini kaybetmiş bir kişinin pantolonunu indirip kaçan ve gördüğü manzaraya da kahkaha atan insan suretli hayvanlar var. Sadece akli dengesi olmayan kişinin durumunu değil, olaya şahit olan kadın ve çocukların durumunu da düşünmek lazım. Az daha ileriye gidiyorsun başka bir akli dengesi olmayan insan ve üzerine yürüyüp “seni döveceğim, polise vereceğim, geldim, geliyorum” gibi sözler saçmalayan başka biri. Böyle zulüm yapılırken şahit olduktan sonra alaycı kişiyi nerde görsem yaptığı bu olay aklıma geliyor ve kendisinden son derece tiksiniyorum. Dünyada misafiriz kardeşler! Ardınızdan iyi şeyler söyletmeye ve hayır dua almaya bakın. Akli dengesi olmayan birisi de küfürlere, sıkıştırmalara dayanamayıp bıçak çıkarmıştı. Yoldan geçenlerse “delinin yaptığına bak” diyorlardı. Onu diyen kişilere deliye yapılanlar yapılsaydı nasıl davranırlardı hiç merak etmiyorum. Neler olabileceğinden eminim çünkü. Akli dengesi yok adı üzerinde, bıçak çıkarmazsa da edilen küfürlere karşılık illaki verecek. İnsanlarımız kendisine küfrettirmeye niçin bu kadar hevesli anlamış değilim. Bununla ilgili de bir olay anlatayım. Alay eden kendini bilmez çok olunca malum örnek verilecek olayda çok oluyor. Akli dengesi olmayan birine memurun biri para vermiş, “git şu önden giden amirime küfret.” Demiş. Önden giden amir meseleyi anlayınca o akli dengesi bozuk olana para vermiş, “şimdi git şu memura küfret.” Demiş. Akli dengesi bozuk olan ikisinin ortasına dikilmiş; “sizin ikinizinde ......biiiiiiib....” Şimdi bu olayın kahramanı Abdal Ali haksız mı? O kişilerin canı küfür istemiş mi istememiş mi? Bunlardan hangisi deli hangisi akıllı? Milletin uğraşacağı pek meşgale yok abuk sabuk işlerle vakit harcıyor, zulm ediyor, ahiretinin berbad ediyorlar. İnsanların dengesini bozan sizlersiniz ama farkında bile değilsiniz.
        Akli dengesi olmayana zulüm yapmak mübah değil. Kişi kafir olsada zulm edilmez, bedduasından sakınılır. Peygamber Efendimiz buyurmuştur ki; “zulümden sakınıp kaçınınız. Çünkü zulüm, kıyamet gününde zifiri karanlık olacaktır.” Birde şu hadis var; “Üç kişinin duaları reddedilmez. Adil devlet başkanı, iftarını yaptığı zaman oruçlu, zulme uğrayanın duası.” Ayrıca; “İşleyene daha dünyada cezası çabuk gelmeye en layık günah zulüm ve sıla-ı rahimin koparılmasıdır. Bu cezanın dünyada gelmesi, ahiretteki cezaya keffaret değildir.”
        Bu dünyada zulüm yapan, akli dengesi bozuk insanlara kötülük edenler bilsinler ki, eğer o kişiler müslümanken sonradan akli melekelerini kaybetmişseler uykudaki insan gibi ikrar edemeseler bile müslümanlıkları devam ediyor. Eğer doğuştan gelen akli dengede bozukluk varsa zaten yaptılarından hem dünyada hem de ahirette sorumlu olmazlar. Çünkü Allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez. Zulmedici değildir. Buradan şu anlam çıkıyor. Akli dengesi olmayanda cennete girebilir. Gün gelir o cennete sevkolunurken, onlarla alay eden, sen kendini akıllı zanneden yaratık! Cehenneme gitmene hüküm verilebilir. O zaman asıl alay edilmesi gereken kimmiş anlarsın. Cenete giden, durumuna şahit olan, dünyadayken herkesin “deli” dediği o insan sana bakıp; “iyi ki dünyadayken bu insan gibi akıllı (!) değilmişim. Çok şükür ben cennete o azab diyarına... Zalimler için yaşasın cehennem.”
        Malesef o insanlarla iyi ilişkiler kurmaya ilçemizde pek rastlanmıyor. Eğer yapıcı davranılsa o kişilerin ruh sağlığı da belki olumlu etkilenecek. Eğer onlara her hangi bir konuda küfretmek yerine yardımcı olunmaya çalışılsa küfür duymayacaksınız emin olun. Tercih sizin kardeşler. Ya zulum yapmaya ve insanlar tarafından her görüldüğünüzde sizden tiksinilmesine, öldüğünüzde dua etmeye insanların dilinin varmamasına sebep olursunuz yada eğlenecek başka şeyler bularak haddinizi bilirsiniz. Hepsinden önemlisi ahiretteki hüsrana maruz kalmak... Allah hepimizi inşallah bundan korusun. Habiballah’in öğrettiği yolda gidebilmeyi nasip etsin.
        KORSAN

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X