İki darbe filmi birden...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    İki darbe filmi birden...



    Çağan Irmak'ın 25 hafta gösterimde kalarak 3 milyon 722 bin kişi tarafından izlenen "Babam ve Oğlum" adlı filminin ardından 12 Eylül 1980 darbesi ve darbenin insanlar üzerindeki etkisini anlatan iki yeni sinema filmi daha çekiliyor. İlk 12 Eylül filmini, 'Hemşo', 'Zulüm' ve 'Son Urfalı' gibi sinema filmlerini yöneten Ömer Uğur çekecek. 'Eve Dönüş' ismini taşıyan filmde başrolleri Memet Ali Alabora ve Sibel Kekilli paylaşacak.

    İşçi sınıfı başrolde
    Alabora'nın bir fabrika işçisini canlandıracağı filmde Altın Ayı ödüllü Duvara Karşı filmiyle ünlenen Kekilli ise işkence gören sendikalı bir işçiyi oynayacak. Filmin senaryosunu çok beğenen Kekilli çekimler için geçen hafta sonu İstanbul'a geldi ve The Marmara Otel'e yerleşti. Yapımcılığını Limon Yapım'ın üstlendiği filmin çekimleri ise 19 Mayıs'ta başlayacak.
    Bugüne kadar sinemada 80 darbesinin işçi sınıfı hariç pek çok sınıf üzerindeki etkilerinin anlatıldığını belirten yönetmen Uğur, "Biz 'Eve Dönüş'te 12 Eylül 1980 darbesinin işçi sınıfı üzerindeki etkisini anlatacağız" dedi.


    80'li yıllarla ilgili diğer filmi ise BKM Film çekmeye hazırlanıyor. Yapımcılığını Necati Akpınar, Yılmaz Erdoğan ve Meral Okay'ın yapacağı filmin tamamı Adana'da çekilecek. Filmi Yılmaz Erdoğan'ın "Organize İşler" filminde yardımcı yönetmenliğini yapan Muharrem Gülmez yönetecek.
    Senaryosunu Sırrı Süreyya Önder'in yazdığı filmde, "Organize İşler" filminin ana karakterlerinden biri olan Özgü Namal başrolde olacak. Diğer roller için ise şimdilik sadece Cezmi Baskın'la anlaşma yapıldı. Filmi haziran sonunda çekmeyi planladıklarını belirten Yapımcı Meral Okay, "Hikâye 1982 yılında geçiyor. Oyuncu kadrosuyla ilgili çok sayıda oyuncuyla görüştük. Filmle ilgili bilgiler bir hafta içinde kesinleşecek" dedi.

    Eurimages'ten destek
    Bu arada Amerikan sinemasına karşı Avrupa sinema sanayisini korumak amacıyla 1988 yılında kurulan ve Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Eurimages, iki Türk yönetmeninin filmlerine maddi destek sağlayacağını açıkladı. Bu filmlerden biri Ömer Uğur'un "Eve Dönüş"ü, diğeri de Semir Aslanyürek'in yönettiği "Eve Giden Yol" adlı Türk-Macar yapımı film
    (İnternet Haber)
İşlem Yapılıyor
X