İçişleri'nden kimlik numarası uyarısı...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    İçişleri'nden kimlik numarası uyarısı...


    Aksu, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile ilgili Bakanlıklara ve Merkez Teşkilatına genelge gönderdi. Genelgede, e-Devlet dönüşüm sürecinin hızlandırılmasını sağlamak açısından “Kimlik Paylaşımı Sistemi”nin hayata geçirildiğini ve MERNİS merkezi veri tabanındaki nüfus kayıt bilgilerinin kurumların paylaşımına açıldığını anımsatan Aksu, vatandaşın şüpheye mahal vermeyecek şekilde tanınmasına imkan sağlanması ve kamu hizmetlerinin tek bir numara vasıtasıyla gerçekleştirilmesinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile birlikte Kimlik Paylaşımı Sisteminin yaygın bir şekilde kullanılmasıyla mümkün olabileceğini kaydetti.

    Aksu, 29 Nisan 2006 tarihinde yürürlüğe giren 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 46. maddesinin; “kimlik numarasının, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının nüfus kayıtları arasında bağ kurmak, kişilerin kaydına ulaşmak ve kamu kuruluşlarında tutulan kayıtlar arasında ilişkiyi sağlamak amacını taşıyan bir numara sistemi olduğuna hükmettiğini” belirtti. Aksu, genelgede şunları kaydetti:

    “Anılan Kanunun 47. maddesinde de kişilerin adına düzenlenecek olan her türlü form, beyanname, kimlik kartı gibi bütün tanıtıcı belgelerde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasına yer verilmesi öngörülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile Kimlik Paylaşımı Sisteminin yaygın olarak kullanılmasındaki temel amaç, zaman ve kaynak israfını önlemek, işlemlerde sürat ve etkinliği sağlayarak vatandaşın yaşamını kolaylaştırmaktır. Nüfus Hizmetleri Kanununun Geçici 1. maddesi; kurumların ve tüzel kişilerin kanunun yayımı tarihinden itibaren iki yıl içinde mevzuatlarını kanun hükümlerine uygun hale getirerek işlemlerinde kimlik numarasını kullanmak zorunda olduklarını hükme bağlamıştır.

    Bu çerçevede tüm kamu kurum ve kuruluşlarının söz konusu kanun maddesinde öngörülen sürede mevzuatlarında gereken düzenlemeleri yaparak, hizmet sunumunda kullanılan her türlü form ve belgede Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının yer almasını sağlamaları gerekmektedir.”

    AA
İşlem Yapılıyor
X