Kur'an Eğitiminde Yaş sınırı Anayasa'ya aykırı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • baymarti
    Member
    • 12-05-2005
    • 944

    Kur'an Eğitiminde Yaş sınırı Anayasa'ya aykırı

    Kur'an Eğitiminde Yaş sınırı Anayasa'ya aykırı
    Ellerinde elif cüzleri taşıyan minik yavrular, birçok yerde “Yasak” gerekçesi ile camilerden geri döndürülüyor. Diyanet-Sen Genel Eğitim Sekreteri Bahadır, bu durumun din eğitimi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti ve temel bir hakka yaş sınırı getirilmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

    Okulların tatile girmesi ile birlikte veliler, çocuklarının dini eğitim almasını sağlamak için camilere koştu. Ellerinde elif cüzleri taşıyan minik yavrular, birçok yerde “Yasak” gerekçesi ile camilerden geri döndürülüyor. Diyanet-sen Genel Eğitim Sekreteri Süleyman Bahadır, bu durumun din eğitimi kapsamında değerlendirilmesini gerektiğini belirtti ve temel bir hakka yaş sınırı getirilmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.
    Diyanet-sen Genel Eğitim Sekreteri ve aynı zamanda Memur-Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Süleyman Bahadır, Kur’an eğitimine yaş sınırlaması getirilmesinin Anayasa’nın 24. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine açıkça aykırı olduğunu kaydetti.
    Sosyal tahribatın en büyük sebebi
    Kur’an Kurslarının da, İHL ve İlahiyat Fakülteleri gibi yok edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Bahadır, din eğitimine getirilen yasaklamaların toplumdaki sosyal tahribatı artırdığını vurguladı.
    Bahadır, Kur’an Kursu müessesesinin, İHL ve İlahiyat Fakülteleri gibi yok edilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, yaz Kur’an Kursunda 12 yaş sınırı getirilmesinin, toplumdaki sosyal çöküntüyü artırdığını söyledi.
    Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Süleyman Bahadır, Türk toplumunun bir sosyal bunalım yaşadığının altını çizerek, “Sokaklarda her gün binlerce kapkaç, uyuşturucu, cinayet yaşanıyor. İlkokul, liselerde hemen hemen her gün bir şiddet olayı yaşanıyor. Bütün bu olaylar, toplumdaki manevi çöküntünün işaretidir. Bu eksikliğin giderilerek, sosyal tahribatın önüne geçilebilmesi için yaz Kur’an Kurslarının önünün açılması gerekmektedir” diye konuştu.
    MİLLİ GAZETE -28 HAZİRAN 2006 ÇARŞAMBA
İşlem Yapılıyor
X