Adım Âh Benim Bir Adım Aşk (38haber.com)

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • omerix
    Junior Member
    • 12-12-2005
    • 17

    Adım Âh Benim Bir Adım Aşk (38haber.com)




    “Biz âleme bir yâr için âh etmeye geldik. “
    Yenişehirli Avni
    Âhım ,dilimin gözyaşıdır ve bağrımı yakar âhım.
    Sessizliğimin notasıdır hayat bestesine yazdığım âhım.
    O’na adanmış mısralarım var ömrüne baharla başlayan ve dergâhım var bahar gibi besmele ile açılan. Ahmed’le nüvelenen Levlâke sırrına şahittir âhım. Her bire âhım yok, yalnızca o bire revnâkım. Yazgım âhımla kavruldu, unutuldu gecesiz sabahlayışım.
    Adım âh benim bir adım aşk. Sûr’a üflenen âhım,Tûr‘a bakan râh. Sema bir yana, onların dillere destan dualarıydı âhım. Sümeyra âhıma ağlar, evlattan öte; Hubeyb kuru dalında ağacın.
    Adım âh benim bir adım aşk. Ateşte yanmayan İbrahim selâmıyım ve sevda yüklü katarlara bindi çerâğım. On sekiz bin âleme yakın, kapı kapı dolaşan elleriyim Üveys’in ve şimdi selâmını aldı âhım.
    Adım âh benim bir adım aşk. Mehlika sultana âşık, hicranlı yedi başım. Belkıs’ın tahtıyım, Süleyman’ın bahtı. Yusuf’ un kuyusunda bir damla âbım, Züleyha’ nın sabrına hayran. Yakup’ un dîdesinde yıldız ve gömlekten akan âhım.
    “Görmemek yeğdir, görüp divâne olmaktan...’” diyemem, şahidim olur âhım.
    Adım âh benim bir adım aşk. Başımda güvercinler, Leylâ’sız Kays’ım; onun için köyünün kıtmirlerine el kaldırmayışım. Aslı’yım, Kerem yanarken, küllerinde âhım. Yağmur’la doğdum, Okyanus’ta gözlerimi açtım. Karaya vurdum şimdi; bu yüzden Ad‘a ve Semud’a lânetim, bu yüzden kulak tırmalayışım ve bu yüzden âhım.
    “Uslan ey dil, uslan artık ihtiyar olmaktasın.” Gayrete dokunur, erir sözlerde âhım.
    Adım âh benim bir adım aşk. Ayrılıkta figân var, kalışta ahuzârım.

    Son düzenleme Engineer; 04-07-2006, 19:16.
İşlem Yapılıyor
X