dreambox ağ ayarları

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ybdig
    Junior Member
    • 18-03-2004
    • 27

    dreambox ağ ayarları

    Masaüstünüzde bulunan Ağ Komşuları ikonuna SAÐ tıklayarak açılan pencerede ÖZELLİKLER sekmesini seçin.




    Gelen ekranda bağlamak istediğiniz ETHERNET KARTINIZI bulun ve çift tıklayın.




    Gelen ekranda öncelikle TCP/IP Özellikleri penceresine gelerek; Bir IP adresi belirt kısmında bilgisayarınızın alacağı IP adresi için: 192.168.0.2 ve Alt Ağ Maskesi için : 255.255.255.0 belirtin.




    Daha sonra DNS Yapılandırması kısmına geçerek burada aşağıdaki resimdeki gibi DNS yi etkinleştir kısmını işaretleyerek, DNS Sunucu Arama Düzewi kısmına ; 192.168.0.1 yazarak EKLE tuşuna basınız.




    İşlemi tamamlayarak tüm pencerelere </B>OK</B> diyerek ağ ayarlarından çıktığınızda bilgisayaraı yeniden açıp kapamanız gerektiği bildirilecektir. Bilgisayarı yeniden başlatınız!




    Bilgisayarda Ağ Ayarları/WinXP

    Aşağıdaki genel ağ bağlantısı anlatımı; hem sadece bilgisyaarınız ile receiveriniz arasında bağlantı oluşturmak ve hemde mevcut internet bağlantınızı receiveriniz ile paylaşabilmenize yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Eğer 2 ethernet kartınız yoksa aşağıdaki resimlerde de göreceğiniz üzere Receiveri bağladığınız kartınızda değerlerden DNS Sunucu Adresiniz: 192.168.0.1 olmalıdır.

    masaüstünüzdeki Ağ Bağlantılarım ikonuan sağ tıklayarak açılacak pencereden ÖZELLİKLER kısmını seçin. Mevcut ağ bağlantılarınızn gösterildiği bir pencere açılacaktır. Öncelikle Receiveri bağladığınız Kartınıza ait ikona sağ tıklayarak Özellikler sekmesine geçin.






    Buradan TCP/IP (İnternet İletişim) Kuralları seçeneğine çift tıklayın ve ayarları yapacağınız pencereyi açın.






    Şimdi aşağıda gördüğünüz resimdeki gibi gerekli adresleri girin yada düzeltin.





    Gelen ekranlara TAMAM diyerek buradan çıkıyor ve diğer kartımızın ayarlarını yapıyoruz. Bunun için yine Ağ Bağlantılarının gösterildiği ekranda internete bağlandığımız diğer kartımızn ikonuna sağ tıklayarak Özellikler sekmesini seçiyoruz.





    Gelen pencerede Gelişmiş sekmesine geçiyor ve aşağıdaki resimde görülen alanlara işaret koyarak Receiverin bu kart üzerinden internete bağlanabilmesini sağlıyoruz.






    Bu arada, Modem ile birlikte verilen ve internete bağlanabilmemiz için gerekli olan ayarları değiştirmemeniz gerekmektedir. Buradaki mevcut ayarlaar zaten sizin internete bağlanabilmeniz için gerekli olan ayarlardır. Ancak eğer 2 ethernet kartı yerişne sadece 1 tane ethernet kartı ile Receivere bağlanıyorsanız her defasında buradaki ayarları;

    - IP Adresi : 192.168.0.60 (Buradaki 60 örnek olarak verilmiştir, cihazda da aynı rakamı girmek üzere siz aynı başlangıçta olmak şartı ile istediğiniz rakamı kullanabilirsiniz)
    - Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0
    - DNS Sunucu Adresi : 192.168.0.1

    olarak yeniden düzenlemeniz gerekecektir.

    Eğer 2 tane ethernet kartı ile bağlanıyorsanız internete bağlandığınız mevcut modeminize göre ayarlanmış kart bilgileriniz aşağıdaki resime benziyor olacaktır.








    Cihazda Ağ Ayarları

    Cihazınızın SETUPkısmına girin.




    Buradan Expert Setup kısmına geçin.




    Communicitaion Setup bölümüne girin.




    IP kısmına 192.168.0.60 giriyorsunuz. (Son rakamı biz örneğimizde 60 olarak belirttik ancak siz 162.168.0. ile başlamak üzere 3 ile 254 arasında dilediğiniz bir rakamı yazabilirsiniz. Dikkat etmöeniz gereken en önemli nokta cihaz ve bilgisayar arasında yapacağınız tüm bağlantılarda cihazın IP numarası olarak buraya yazdığınız numarayı sizden istendiğinde doğru olarak yazmanızdır...) NetMask kısmına : 255.255.255.0 ve Nameserver ve Gateway kısımlarına da : 192.168.0.1 giriyorsunuz. (Önemli NOT: Eğer 2 ethernet kartı kullanıyorsanız Nameserver adresi için internete bağlandığınız karta ait bilgileri girmelisiniz, yukarıdaki anlatıma uygun bir örnek vermek gerekirse: 10.0.0.2 girmelisiniz!!)

    Unutmayın, Enable Network kısmını kesinlikle işaretlemelisiniz. Aksi takdirde bağlantınız gerçekleşmeyecektir.




    Tüm bu ayarlardan sonra SAVE diyerek ekrandan ayrılıyorsunuz. Artık cihazınızı bilgisayarınıza ETHERNET yardımı ile bağlayabilirsiniz.
    _________________
  • mfanatik
    Junior Member
    • 19-08-2008
    • 9

    #2
    Konu: dreambox ağ ayarları

    elinize saglık

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X