Elektrikli bisikletler Türkiye'ye geliyor!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sarslan724
    Senior Member
    • 28-03-2005
    • 7947

    Elektrikli bisikletler Türkiye'ye geliyor!

    Artan petrol fiyatları, çevre kirliliği ve trafik sorunu ulaşımda yeni çözümlerin artmasına yol açıyor.Çinliler tarafından geliştirilen elektrikli bisiklet ve motosikletler de bu seçenekler arasındaki yerini aldı.


    Elektrikli bisikletleri Çin'de ithal eden ve bin 500 tane satan firma Türkiye'de de üretime hazırlanıyor.Yalova'da fabrika kurma çalışmalarına başlayan Mobis, bazı parçaları Çin'de üretmeye devam edecek.Şirketin hedefi gelecek yıl Türkiye'de üretime başlamak.

    2000 yılında Çinli üreticiler tarafından geliştirilen ve dünyanın farklı ülkelerine satılan elektrikli bisiklet ve motosikletler, Türkiye yollarında da boy göstermeye başladı. Merkezi İstanbul'da olan Mobis Bisiklet ve Motosiklet adlı şirket, kendi markaları olan Biselect adlı araçları temmuz ayında Çin'den elektrikli motosiklet ithal etmeye başladı. Bir ayda Türkiye çapında 20 bayiye ulaşan ve bu sürede çok az tanıtım yapmasına karşın bin 500 adet bisiklet ve motosiklet satan şirket, fabrika kurma çalışmalarına başladı.

    AYDA 5 YTL HARCIYOR

    BİSEELECT markalı araçlar tek şarj edişte 50 km.'ye kadar yol kat edebiliyor, yedek şarj adaptörü sayesinde bu mesafe 100 km.'ye çıkıyor. Her gün tam şarjlı olarak kullanıldığında ayda 5 YTL'ik elektrik harcayan araçlar, egzozu olmadığı için doğayı kirletmiyor ve gürültü kirliliğine yol açmıyor. İki yıl garanti ve 24 saat online teknik destek hizmeti olan bu araçların fiyatı modeline göre değişiyor. Araçların fiyatlar 1.150 YTL ile 1.575 YTL arasında değişiyor.

    Ekonomi - Artan petrol fiyatları, çevre kirliliği ve trafik sorunu ulaşımda yeni çözümlerin artmasına yol açıyor.Çinliler tarafından geliştirilen elektrikli bisiklet ve motosikletler de bu seçenekler arasındaki yerini aldı
İşlem Yapılıyor
X