O An...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • hertash
    Junior Member
    • 30-08-2006
    • 401

    O An...

    Dışlanmanın Yorgunluğu


    Hindistan’da Vrindavan Kenti’nde bir dul kadın bir evin kapısında yiyecek bekliyor. Ama duruşu, yüzündeki çizgiler ve bakışları daha öte bir şeyler anlatıyor. Hindistan’da Hindular arasında dul kadın olmanın; kötü şans getirir inancıyla eşinin ailesi tarafından aşağılanıp dışlanmak, bu kadın gibi kapı kapı dilenmek zorunda kalmak anlamına geldiğini söylüyor. Ayrıca ‘o’ anda kadının yaşından ötürü değil, bütün bu sıkıntılardan yorgun olduğu seziliyor. (Associated Press / Manish Swarup)


    “Daha adil bir dünya mı var?”


    Myanmar-Tayland sınırı... Bir köy... Eski adı Burma olan Myanmar’da etnik Karen halkı, ülkede yıllardır yönetimi elinde bulunduran cuntanın zulmüne daha fazla dayanamayıp topraklarından göçtü ve buraya yerleşti. Sonra bir gazeteci, AP’den David Longstreath oraya gitti. İçlerinden biri, bu çocuk, ‘o’ anda dokusuyla bu fotoğrafa bakan bizlerin günlük telaş ve dertlerimizi temsil eden bambudan duvarı aralıyıverdi. Böylece insanoğulları olarak yeryüzünü paylaştığımız genetik kardeşlerimizden bir bölümünün derdini öğrenmemizi sağladı. Bir de iki simsiyah boncuktan bakışı düşünmemizi... Yoksa çocuk ‘o’ anda dışarıda, uzakta bir yerlerde daha adilmiş gibi görünen yerler olduğunu mu sezdi? (Associated Press / David Longstreath)



    Duvarın söylediği


    Afganistan’da Taliban rejiminin yıkılmasından sonra ülkelerine dönen göçmenlerin barındığı Maslak Kampı’nda Muhammed Merzaye’nin evinin duvarı. Muhammed Merzaye, ülkesine döneli 2 yıl olmuş. Milyonlarca Afgan gibi hala bir iş bulamamış. Ama yine de umutluymuş. Hikayesini AP Foto Muhabiri Rodrigo Abd’a anlatmış. O da bu fotoğrafı çekmiş. Ve sanki bu bilgilerle duvar ‘o’ anda hikayeyi bir kez daha anlatmış. (Associated Press / Rodrigo Abd)



    Bolivya’da devletleştirme


    Bolivya’nın yeni Devlet Başkanı Evo Morales, ülkedeki bütün doğal gaz tesislerinin askerler tarafından işgal edilmesini emretti. Yabancı şirketlerin sahibi oldukları doğal gaz tesisleri terketmemeleri halinde bunu asker zoruyla yapacağını açıkladı. Devletin kontrolündeki bir sıvılaştırılmış doğal gaz deposunun yakınlarında bekleyen işçinin fotoğrafı bu gelişmelerle ilgili haberler için çekildi. (Associated Press / Dado Galdieri)



    “Giro”da yağmurlu etap

    İ
    İtalya Bisiklet Turu. Foto Muhabiri Alessandro Trovati, şemsiye unsuruyla yetinmiyor, yağmuru vurgulamak için bir aynadan yararlanıyor. (Associated Press / Alessandro Trovati)



    Yavru kaz sörfü




    Amerika Birleşik Devletleri’nde Montana Eyaleti’ndeki Missouri Nehri’nde yavru kanada kazları, kendi çaplarında sörf yapıyor. (Associated Press / Great Falls Tribune, Robin Loznak)
İşlem Yapılıyor
X