Rauf Orbay Ve Hamidiye/Gazi Hamidiye'nin Şanlı Macerası

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • galerihikmet
    Member
    • 12-12-2004
    • 612

    Rauf Orbay Ve Hamidiye/Gazi Hamidiye'nin Şanlı Macerası



    Yazarı : Ahmet Cemaleddin SARAÇOÐLU

    1912-1913 Balkan harbinin deniz harekatı, İmroz ve Mondros savaşlarının milli gururu okşayıcı tek olayı, yiğit Hamidiye'nin şanlı akınları hakkında bugüne kadar pek çok şey yazıldı, türlü görüşler ileri sürüldü. Fakat ekserisi esassız rivayetlere, siyasi ihtiraslara, günlük politika dedikodularının çürük temellerine dayanan bu neşriyat arasında "tarih" adı verilebilecek, tarafsız hatıralara ve tesbitlere pek rastlanmadı.
    Balkan harbindeki bu kahraman kruvazörümüzün fedakar süvarisi Kolağası Hüseyin Rauf Bey'in (Rauf Orbay), Balkan harbinin deniz savaşlarındaki mücadeleleri bahsine gelince bu alanda da, tarih ve deniz savaşlarını konu alan Batı'daki yazarların anladıkları şeklide, müspet, kesin, genelin kolaylıkla kavrayabileceği şekilde izahlı bir bilgiye sahip bulunmuyoruz.
    Gazi Hamidiye'nin bütün seferlerine katılmış genç topçu subayı Mühendis Şakir Efendi'nin, gemiye tayininden itibaren, günü gününe tutmuş olduğu hatıra defterinden oluşan bu eser ise, söz konusu tüm bu bilinmezlikleri açıklığa
    kavuşturacak bir niteliğe sahiptir.

    Yayınevi : Yeditepe Yayınevi
    Dizisi : İnceleme Araştırma Serisi
    Fiyatı : 13.00. YTL
    Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 2006 - Eylül
İşlem Yapılıyor
X