Kayseri'ye yeni stadyum...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    Kayseri'ye yeni stadyum...


    Kayseri'ye yeni stadyum...

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yaklaşık 57 milyon YTL'ye ihale edilen stadın temelinin gelecek ay başında atılacağını bildirdi. Özhaseki, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni yaptırılacak stat için daha önce eski stat yeri karşılığı yapılması amacıyla düzenledikleri ihaleye müşteri çıkmadığını hatırlattı.
    Bunun üzerine eski stat yerini satarak yeni yapılacak stada kaynak oluşturmayı kararlaştırdıklarını ifade eden Özhaseki, bunun için yaptıkları ihalenin sonuçlandığını bildirdi.
    İhaleyi 56 bin 938 bin YTL'lik teklifi ile Paşalı-Boz İnşaat ortak girişiminin kazandığını hatırlatan Özhaseki, şu bilgileri verdi:
    ''İhaleye 8 firma katılmıştı. Bunlar arasında en düşük teklifi veren firmayı araştırdık. Daha önce yaptığı işleri değerlendirdik. Firma yetkilileri, gelecek yıl sonuna işi tamamlamayı taahhüt etti. Sonuçta ihaleyi bu firmaya verdik. Firma, Galatasaray'a 7 bin 500 kişilik tribün hediye eden ve Galatasaray ile Seyrantepe projesini imzalayan başarılı bir firma. Stadın temelinin gelecek ay başında atılmasını hedefliyoruz.''
    Temel atma törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da gelmesi için girişimlerde bulunduklarını bildiren Özhaseki, stat ve terminalin temel atma törenleri ile birtakım temel atma ve açılışlar için Başbakan Erdoğan'ın 4 Kasım'da Kayseri'ye gelmesini beklediklerini söyledi.

    -ERCİYES PROJESİ-

    Erciyes Kayak Merkezi ile ilgili hazırladıkları proje konusunda çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Özhaseki, proje ile ilgili çalışmaların yılbaşı sonrasına kadar tamamlanacağını, proje için kaynak oluşturma konusunda tartışmaların sürdüğünü kaydetti.
    Projenin yüksek maliyetler gerektirdiğini vurgulayan Özhaseki, şöyle konuştu:
    ''Proje kapsamında Erciyes'te 150 kilometrelik teleski ve telesiyej hattı, gölet etrafında tatil köyü yapılması, alış veriş ve eğlence merkezleri oluşturulması söz konusu. Tüm bunların yapılması yüksek maliyetler gerektiriyor. Projenin hayata geçirilmesi için daha önce elektrik şirketindeki hisselerimizi devretmeyi düşündüğümü açıklamıştım. Bu konuda kamuoyunun fikir ve görüşlerini alıyorum. Proje uygulanırsa Erciyes, Türkiye'ye hatta dünyaya açılacak. Proje ile 10 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Bu konuda kamuoyu bana destek verirse, elektrik şirketindeki hisselerimizi devredip, bu projede kullanacağım. Şirketteki hisselerimizin değerinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.''
    Bugüne dek yaptıkları tüm işlerde halkın iradesini aldıklarını belirten Özhaseki, elektrik şirketindeki hisselerin Erciyes projesi için kullanılması konusunda kamuoyu karşı görüş bildirirse halkın iradesine ters düşmeyeceklerini, bu fikirlerinden vazgeçeceklerini ifade etti.
    Kadir Has Kongre Merkezi'nin de yüzde 65-70 oranında tamamlandığını bildiren Özhaseki, yapmayı planladıkları diğer spor tesisleri için daha sonra ayrı ayrı ihale düzenleyeceklerini anlattı.
İşlem Yapılıyor
X