türk tasarımcı ' otomobil oscar'ında finalde

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • SELÇUK KAYA
    Senior Member
    • 12-05-2005
    • 4809

    türk tasarımcı ' otomobil oscar'ında finalde

    'Yılın otomobili' seçimlerinde finalde yarışacak otomobiller belirlendi. Jüri üyelerinin oylarıyla 41 aday otomobilden 8'si finale kaldı. Türk tasarımcı Murat Güler'in dizaynı olan Ford S-Max de finalistler arasına girmeyi başardı.16 Ekim 2006 12:07
    Avrupa'da 'yılın otomobili' seçimlerinde sonuca yaklaşılıyor. 22 ülkeden 58 Car of The Year (Yılın Otomobili) jüri üyesinin, finalde yarışacak finalist otomobilleri belirlemek için yaptığı oylama sonuçlandı. Buna göre 41 aday otomobil arasından; Citroen C4 Picasso, Fiat Grande Punto, Ford SMax, Honda Civic, Opel Corsa, Peugeot 207, Skoda Roomster ve Volvo C30 'yılın otomobili' için finalist oldu. Ancak bu yıl seçimlerde bir ilk yaşandı. Jüri üyelerinin oylamaları sonucunda iki otomobil aynı puanı alınca, finalist otoların sayısı 7 değil, 8 otomobile yükseldi.

    8 FİNALİST
    Car of The Year'ın kurallarına göre aslında 7 finalist seçiliyor. Ancak, jüri üyeleri bu yıl, 8 otomobil arasında ikinci bir değerlendirme yapıp, 'yılın otomobili' için puan verecekler. En fazla puanı toplayan finalist, 2007 yılının otomobili seçilecek. Yılın otomobili seçimlerinin sonucu, 13 Kasım'da açıklanacak.

    OTOMOBİL OSCAR'I
    Car of The Year kurallarına göre, her jüri üyesinin 25 puanı bulunuyor. Bu 25 puan finalde yarışan 7 otomobil arasında (bu yıl 8) bölüştürülebiliyor. Ancak, finalde yarışan her otomobile puan vermek gibi bir zorunluluk yok. Sadece üyelerin bir otomobile verebilecekleri en yüksek puan 10 olabiliyor. Jüri üyeleri, fiyat, donanım, tasarım, motor performansı, çevre ve ekonomi gibi birçok faktörü değerlendirerek puanlama yapıyor. Yeni bir otomobilin aday olabilmesi için, o yıl içinde en az 5 Avrupa ülkesinde satışa sunulması ön şart olarak gerekiyor. Otomobil Oscar'ı olarak tanımlanan 'yılın otomobili' seçimleri 42 yıldır yapılıyor. Geçen yıl jüri üyelerinin oylarıyla 2006'nın otomobili Renault Clio III seçilmişti. 2000 yılında Toyota Yaris, 2001'de Alfa Romeo 147, 2002'de Peugeot 307, 2003'te Megane II, 2004'te Fiat Panda, 2005 yılında ise Toyota Prius, 'yılın otomobili' ödülünü kazanmıştı.



    Sabah

İşlem Yapılıyor
X