"Şehzadeler şehri"nin gururu

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    "Şehzadeler şehri"nin gururu


    "Şehzadeler şehri"nin gururu

    Osmanlı döneminde şehzadelerin yetiştirildiği şehir olması nedeniyle ''Şehzadeler şehri'' diye anılan Manisa, Süper Lig'de en yakın rakibinin 6 puan önünde lider durumda bulunan futbol takımının başarısıyla gururlanıyor.
    Manisa şehir merkezinde işyerlerinin camlarına ve sokaklara asılan irili-ufaklı Vestel Manisaspor bayrakları, kentte yaşanan heyecanı ortaya koyarken, sporsever Manisalılar da takımlarına duydukları güveni dile getiriyor.
    Özellikle ''Vestel Manisaspor maçlarını 2 bin kişiye oynuyor'' şeklinde yapılan yorumlara tepki gösteren sporseverler, ''Manisa 350-400 bin nüfusu olan bir şehir ve kent olarak takımımızın sonuna kadar destekçisiyiz. Ayrıca 15 kişilik stadımız da hep doluyor'' diyerek görüş belirtiyor.
    Takımın Sivasspor ve Fenerbahçe maçlarını da kazanması durumunda kentin tamamen şampiyonluk havasına gireceğini belirten Manisalı futbolseverler, devre arasında kadronun takviye edilmesi gerektiğini de vurguluyor.
    -BELEDİYE BAŞKANI KAR-
    Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vestel Manisaspor'un başarısının, belediye çalışmalarını da olumlu yönde etkilediğini belirtti.
    Vestel Manisaspor'da Ersun Yanal'ın işbaşına gelmesiyle takımda herşeyin değiştiğini ve bir ekip ruhu yakalandığını, bilinçli transfer politikasıyla da bugünlere gelindiğini anlatan Kar, şöyle konuştu: ''Biz elimizden geldiği ölçüde kulübe katkıda bulunurken, hep Trabzonspor örneğini göz önünde tutuyoruz. Trabzon küçük kent ancak Trabzonspor'un başarılarıyla hep büyük bir şehir olarak algılanıyor. Futbol takımının başarısının o kente son derece olumlu yansımaları oluyor. Biz Manisa'da bir turizm hareketi başlatacağız. Tarihi yerleri elden geçiriyoruz, Spil Dağı'na teleferik ve otel projemiz var. Yatırım olarak da gelişmeye açık bir kentiz. Vestel Manisaspor'un başarısı tüm bu çalışmalarımızı olumlu şekilde etkiliyor.''
    Bülent Kar, futbol kulüplerini yönetmek için büyük bütçeler gerektiğini, bu nedenle Vestel'e teşekkür ettiklerini belirtti.
    Takımın Süper Lig'de ikinci sezonunu yaşaması nedeniyle Fenerbahçe, Galatasaray gibi rakiplerle oynarken, hala ''bu gerçek mi'' diye düşünenlerin bulunduğunu, bu nedenle şehrin tam olarak havaya giremediğini anlatan Kar, ''Ancak günden güne yükselen bir trend var. İlerleyen haftalarda bu daha da artacaktır'' diye konuştu.
    -MÜMİN ÖZKASAP-
    Manisaspor'da uzun yıllar kalecilik ve teknik direktörlük yaptığı için kulübün sembol isimlerinden biri haline gelen ve halen altyapı sorumluluğunu yürüten Mümin Özkasap da takımın bugünkü durumundan memnun.
    Özkasap, her zaman büyük hedefleri olan Vestel'in bu disiplinini kulübe de yansıttığını belirterek, şöyle dedi: ''Vestel Manisaspor'un bulunduğu yeri yadırgamıyorum. Çünkü bu geçen seneden beri yürütülen planlı bir çalışmanın ürünü, bir projenin eseri. Sürpriz değil. Ersun Yanal'ı 20 yıldır tanıyorum hiç küçük hedefleri düşündüğünü görmedim. Vestel'in Ersun hocayı işbaşına getirmesiyle rota zaten çizilmiş oldu. Vestel Manisaspor şampiyon olur mu? Bir Trabzonspor'un yaptığını biz niye yapmayalım? Üstelik avantajlarımız daha fazla.''
    -LİGDE 2. YILI-
    Vestel'in sponsorluğunun ardından Manisaspor, Üçüncü Lig'den itibaren basamakları tırmanarak 2004-2005 sezonunda Süper Lig'e yükseldi.
    Vestel Manisaspor, 2005-2006'da tarihinde ilk kez yer aldığı Süper Lig'de sezonu 40 puanla 12. sırada tamamladı.
    Takımı İkinci Lig'de şampiyon yaptıktan sonra görevine Süper Lig'de de devam eden Levent Eriş'in 8. haftada istifa etmesinden sonra Ersun Yanal ile anlaşma sağlandı.
    Yanal yönetiminde geçen sezon inişli-çıkışlı bir grafik çizen Vestel Manisaspor, Fenerbahçe'yi 5-3 yenerek dikkatleri çekmişti. Geçen sezon 61 golle ''ligin en çok gol yiyen takımı'' olan Vestel Manisaspor, tabloyu bu sezon tersine çevirmeyi başardı. Ligde namağlup lider durumda bulunan Manisa ekibi 9 maçta kalesinde yalnızca 6 gol gördü ve şu anda en az gol yiyen takım konumunda.
İşlem Yapılıyor