Riva'ya komşu geliyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    Riva'ya komşu geliyor


    Riva'ya komşu geliyor

    Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, 12 yıldır, Riva'da, Milli Emlak'a ait 140 bin metrekarelik arazinin peşine düştüğü öğrenildi. Riva Deresi ile Galatasaray'ın 1 milyon 175 bin metrekarelik arazisine komşu olan Yıldırım'ın talip olduğu gayrimenkul, dereye sıfır konumda bulunuyor. Villa yapımına uygun olan arazi ayrıca spor tesisi olarak da kullanılabilecek nitelikte.
    Emlak kulislerinde konuşulduğuna göre Aziz Yıldırım, Riva'yı çok iyi bilen isimlerin teşviki ile Ali Şen'in başkan, kendisinin Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi olduğu dönemde, kulüp adına araziye talip oldu.
    SİT'e takıldı
    Arazi için gerekli izin ve tahsis işlemleri ile uğraşırken, 1995 yılında Riva SİT alanı ilan edildi. İmar çalışması yapılamadığı için tahsis gerçekleştirilemedi. Riva Köyiçi'nde kalan alanın Fenerbahçe Kulübü'ne tahsisi için Beykoz Belediyesi'nin bölgede imar çalışmalarını tamamlaması bekleniyor.
    Galatasaray Kulübü'nün Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı'na karşılık, Seyrantepe'de 120 bin metrekarelik arsada 52 bin kişilik stadın TOKİ tarafından yapılacak olmasını 'pazarlık kozu' olarak kullananan Aziz Yıldırım'ın araziyi almak için tekrar girişimlerde bulunduğu öğrenildi.
    Beşiktaş sırada
    Seyrantepe projesi dolayısıyla Galatasaray ile TOKİ arasındaki yakınlaşmanın Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları arasında huzurluk yarattığı, iki kulübe de Sarıyer ve Beykoz'ta arazi verilmesinin gündemde olduğu bildirildi. Bu durumun Fenerbahçe'nin Riva planını kolaylaştırabileceği yorumları da yapılıyor. İki kulübe Sarıyer ve Beykoz'da Milli Emlak'a ait arazilerin önerilebileceği belirtildi.
İşlem Yapılıyor
X