GraphInAUC (Fon ve Logo Değiştirme Resimli Anlatım)

Kapat
Konu Kapalı.
X
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Engineer
    OZMENA TEAM
    • 12-06-2004
    • 5155

    GraphInAUC (Fon ve Logo Değiştirme Resimli Anlatım)

    Ekran logosu yada menü görüntülerinden sıkıldıysanız cihazınızı kendinize göre özleştirebilirsiniz. Elinizdeki jpg resimler yada kendi çektiğiniz resimleri emunun içine atabilirsiniz.
    Yılar önce burada yine anlatmıştım ancak bazı nedenlerden dolayı silmiştim anlatımları. O nedenlerde kullnıcıların hatalarından dolayı cihazlarında geçici sorunlar yaşatmasıydı.

    Bu işlem için 3 tane program kullandım. 1)ACDSee 7.0 , 2)TMPG encoder, 3)GraphInAUC

    Acdsee yerine herhangi bir resim edit programıda kullanabilirsiniz ben onu kullandığım için anlatıma o şekilde devam edeceğim. TMGEnc yerine başka bir video editör programı olurmu bilmem ancak ben işlemi TMPGEnc ile yaptım ve değerleri tutturmam zamanında beni çok uğraştırmıştı: ) . El emeği göz nuru yani aşağıda anlatıldığı gibi iki tık ile olmuyordu: ) .


    1-Elinizdeki jpg dosyasının 352x288 formatında olması lazım ama benim fotoğrafım gibi pixeli yük****e bunu düzeltiyoruz. Acdsee de resmi açıyoruz ve edit imaja tıklıyorsunuz. Ekran aşağıdaki şekilde gelir Resize tuşuna basıyoruz.


    2- Gelen ekranda. Preserve Acept Radio kısmı işaretlidir o işareti kaldırın pixeli 352x288 yapıyoruz. Done ye basıyoruz ve gelen ekranın üst kısmında Save as e basarak elde ettiğimiz resmi kaydediyoruz ve programda çıkıyoruz bu işlemi herhangi bir editörlede yapabilirsiniz.


    3-Şimdi TMPGEnc programını çalıştırıyoruz kullananlar bilir bu program elinizdeki video dosyalarını başka formata çevirir (mpeg1, mpeg2, pal vcd vs..). Biz emunun alcağı kapasitede, elimizdeki jpg dosyasını özel bir mpeg1 dosyası yapacağız. Video source browse den biraz önce oluşturduğumuz dosyayı açıyoruz şimdi işin zor kısmı başlıyor ekran bu şekilde gelir Load a basıyoruz.


    4- Load bastıktan sonra ekran bu şekilde gelir extra yı açıyoruz.


    5- Buradan unlock.mcf yi seçiyoruz.


    6- Artık ES(video only) aktiftir şimdi setting leri yapacağız. Setting e basıyoruz.


    7- Video settingi aşağıdaki gibi yapıyorsunuz ayarlar tamamen aşağıdaki gibi olacak. Rate control mod daki settinge giriyoruz.


    8- Rate control kısmındaki değerlerde aşağıdaki gibi olacak. Ok diyoruz sonrada video settinge ok diyoruz. Avarage bitrade değeri benim şu an için denediğim değerdir. Eğer daha kaliteli bir dosya elde etmek sitiyorsanız bu değeri 8000 e kadar çıkabilirsiniz. Şöyleki açılış logosu yerine menü görüntüsünde kullacaksanız yüksek KB li bir menüde aşağıda göreceğiniz gibi 40KB lik fonu değiştirmek için ve bu değeri 8000 yaparak daha kaliteli bir görüntü elde edip değiştirebilirsiniz.
    Değiştireceğiniz yere göre bu değeri deneme yanılma yolu ile tespit ederek değiştireceğiniz kısmdan daha küçük bir değere yapmalısınız. Yoksa dosya yazılım boyutunu geçer ve graphinauc programında hata verir.



    9- Ana menüden tekrar setting Advanced ayarlarına giriyoruz aynen
    aşağıdaki gibi yapıyorsunuz. Ok diyoruz.


    10- Ana menüden tekrar setting GOP ayarlarına giriyoruz i Picture only e tıklıyoruz ekran aşağıdaki şekilde oluyor. İşaretli kutucukların işaretlerini kaldırıyoruz. Ok diyoruz.


    11- Ana menüden tekrar setting quanteze matrix ayarları mpeg standardı seçiyoruz işaretli kutucukların işaretleriniz kaldırıyoruz use flooating deki işaret gitmez parlaksa üstüne basark mat yapıyoruz. Ekran aynen aşağıdaki gibi olmalı. Ok diyoruz.


    12- Artık tüm ayarlar bitti Output file kısmında dosyayı nereye kaydetmek istiyorsanız yer seçip aşağıdaki gibi starta basıyoruz ve işlem bitiyor.


    13- Artık elimizde emunun içine atabileceğimiz özel bir mpeg-1 dosyası var. Şimdi olayın en basit kısmına geldik. Şimdi GraphinAUC programını çalıştırın ve logo yada fon değiştireceğiniz yazılımı açın. Logo ve fonları boyutları ile beraber görürsünüz.


    14- Ben açılış logosunu değişmek istemiştim ve dosyayı ona göre hazırladım. Logo 7,7KB bunun için hazırladığım dosyanın bundan küçük olması gerekiyordu. Hazırladığı dosya 7,15KB.
    Bu konu hakkında detayları 8. maddede ayrıntısı ile anlattım. Dosya boyutu küçüldükçe kalite düşer. Kaliteli bir fon için 43KB lik olan fonu değişmeniz daha iyi olur.
    Değiştirmek istediğimiz kısımda open e basıyoruz (örnekte termal logosunu değişiyorum ben) ve hazırladığımız dosyay seçerek aç diyoruz.


    15- Gördüğünüz gibi değişim gerçekleştir. Programın üst kımında Save As tuşuna basarak hazırladığınız yazılmı kaydedin.
    Artık yüklemeye hazırdır. Normalde yüklemede bir sıkıntı olmaz ama siz işi garantiye almak için hazırladığınız bu yazılımı AUCHedit ile tekrar açıp 2 kez Calc.ChSum butonuna basarak kaydedin.


    Not: Tekrar uyarıyorum Fon yada logo resimleri yüklerken kapasiteye dikkat edin, solda mevcut fonların kapasiteleri yazar zaten bu kapasiteden daha büyük kapasitede yerleştirmek isteyince program sizi uyaracaktır.

    Bu işlemlerden doğabilecek tüm sorunlar kullanıcının kendisine aittir.

    ACDSee programını upload etmiyorum. Onun yerine başka grafik programlarıda kullabilirsiniz. Zaten dosya boyutuda büyük. Nette arama yaparsanız bu programı kolaylıkla bulursunuz.
    Ben sizin yerinize aramada yaptım : ) ACDSee Power Pack 7.0.102 http://www.inndir.com/program.php?id=3759 buradan indirebilirsiniz.

    TMPGEnc programının kullndığım versiyonunu upload ediyorum. Bu programın daha sonraki versiyonlarınıda nette bulabilirsiniz. Ama yapacağınız işlem için daha üst versiyonlara ihtiyacınız yok.
    Ekli Dosyalar
    Son düzenleme Engineer; 25-10-2006, 22:56.
İşlem Yapılıyor
X