LigTv-->Derbi Maclar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar

  • LigTv-->Derbi Maclar

    Ya arkadaslar Ingilterede yasal abone olmak istedim LigTv'ye...Xcam ile calisirmi diye sordum <<calisir ancak derbi maclari sadece cryptoworks modulu acar>> dedi bayii...asli astari varmi bunun...yoksa crypto modul satmak icin bir oyun olmasin bu...
    Cesitli modullerle lig tv'yi izleyen arkadaslar derbi maclari da izleyebiliyormusunuz?
    simdiden cok tesekkurler arkadaslar.
  • Ulas55
    Banned
    • 12-02-2004
    • 1277

    #2
    Konu: LigTv--&gt;Derbi Maclar

    benim izlemiş olduğum modüller.( .Lig tv yi yasal olarak)
    1- gömülü modüller..(Sunny 1030 G master 7400 Kaon dıgıx 911 )
    2-joker cam
    3-zeta cam (Neotion)
    4-Matrıx
    5-Dragon...

    Yorum


    • #3
      Konu: LigTv--&gt;Derbi Maclar

      ULAS55 hocam herhangi bir sorun varmi derbi maclarinin yayini sirasinda...kullandigin moduller kod-key degisikliginde hic etkilenmeden aktivite olup update yapabiliyor mu?

      Yorum

      • Ulas55
        Banned
        • 12-02-2004
        • 1277

        #4
        Konu: LigTv--&gt;Derbi Maclar

        yerleşik sky larda hiç sorun yok updatelerde
        diğerlerinde kesilme yapıyor..

        Yorum


        • #5
          Konu: LigTv--&gt;Derbi Maclar

          Originally posted by Ulas55
          yerleşik sky larda hiç sorun yok updatelerde
          diğerlerinde kesilme yapıyor..
          yerlesik sky ne demek arkadasim...

          Yorum

          • Liberty
            Member
            • 17-03-2004
            • 1058

            #6
            Konu: LigTv--&gt;Derbi Maclar

            Originally posted by Salih15
            yerlesik sky ne demek arkadasim...
            @Salih15

            Yerlesik SKY bazi receiver'larda bulunan gomulu SKY modullerdir..Saygilar..

            Yorum


            • #7
              Konu: LigTv--&gt;Derbi Maclar

              ya Allahaskina sorunsuz calisan keyler degistigi zaman oto update yapan modul yok mu ya?

              Yorum

              • Liberty
                Member
                • 17-03-2004
                • 1058

                #8
                Konu: LigTv--&gt;Derbi Maclar

                Elbetteki var en iyi modul kendi orjinal modulu Cryptoworks..

                Yorum

                • deepdiver
                  Junior Member
                  • 06-02-2004
                  • 348

                  #9
                  Konu: LigTv--&gt;Derbi Maclar

                  arkadaşlar ben 11400 cım da gömülü sky ile hiç bir problem yaşamadan kullanıyorum yayın sırasında herhangi bir kesilme yapmıyor sadece bazen kanal değiştirisem şifreyi açmayabiliyor bu durumda da receiver'ı kapayıp açmak olayı çözüyor

                  Yorum

                  • Bölükbasi
                    Member
                    • 08-04-2004
                    • 960

                    #10
                    Konu: LigTv--&gt;Derbi Maclar

                    sevgili young;
                    yayıncı kuruluşun çıkardığı son seri cryptoworks modüllerde aşırı derecede sorun var. hem çok hantal, hem her cihazda çok iyi performansa sahip değil. (ör: baftec 9009, goldmaster tüm seriler, next 8000, next 2000 bunlar benim denediğim cihazlar, sürekli donma var) daha öncede yazmıştım. sırf lig tv için 11400 almak zorunda kaldım. kendi modülü ile sorunsuz seyrediyorum. selamlar...

                    Yorum


                    • #11
                      Konu: LigTv--&gt;Derbi Maclar

                      @young, arkadasim ben orijinal modulu sormadim...magic,mr,xcam ve dragon gibi multi modullerin hangi versiyonlarinda sorunsuz calistigini soruyorum.

                      Yorum

                      • mtv
                        Member
                        • 28-05-2004
                        • 643

                        #12
                        Konu: LigTv--&gt;Derbi Maclar

                        sky tabanlı bir modül alırsan sorunsuz izlersin ama lisansız olduğu için ileride sorun yaşarmısın onun garantisi yok ...

                        Yorum

                        • ganidagli
                          Senior Member
                          • 25-06-2004
                          • 3512

                          #13
                          Konu: LigTv--&gt;Derbi Maclar

                          sanirim sorunsuz tek modul CW modul diger forumlardan da takip ediyorum hep ayni sorunlar yazilmis...

                          Yorum

                          • Liberty
                            Member
                            • 17-03-2004
                            • 1058

                            #14
                            Konu: LigTv--&gt;Derbi Maclar

                            Arkadaşlar bu makaleyi çeşitli haber kaynaklarından derleyip kısaca özetler halinde bir araya getirdim umarım aydınlatı olur. Yazının sonunda bu konu eminim akıllarda bazı soru işaretlerinin kalmasına sebep olacaktır. Ancak birçok gerçeğinde görülmesine yardımcı olacağı da aşikardır. Yazının sonundaki yorumunu ise siz yapın..

                            Bir yayın size gönderildiği yerde yola çıkarılırken hangi yöntemle bükülmekteyse onun tersi bir işlem sürekli yapılarak açılmak zorundadır. Alıcı tarafta bu işlemi yapan sisteme Koşullu Erişim Sistemi (CAS) denir. Böyle bir sistemi içinde barındıran "Dekoderli Alıcı" Cihazına da IRD denilmektedir. Koşullu erişim sistem (CAS) bir dekoder cihazı ve bir smartkarttan oluşur. Yayını kilitleyen ve açan sistemin her parçası lisanslı olduğu için alıcı taraftaki lisanslı özel dekoder cihazının portatif olup standart bir CI yuvasına takılabilecek şekilde olanlarına CAM denilmektedir. Bu CAM'lerin patentli birçok modül yerine kullanılabilen, ama kendisi patentli olmayan Universal, Global, Dragon, Matrix, Magic ve SKYCrypt tabanlı birçok modüllerden olan Joker, IceCrypt ve XCam gibi isimlerle yeni türlerinin çıktığı da biliyoruz.

                            Birçok farklı dekoder modülünün yerine kullanılabilmesi, dolayısıyla aynı cihazda CAM değiştirmeye gerek kalmadan farklı birçok şifreye sahip yayıncının yayınlarının izlenebilmesi, ve bunun korsan olarak yapılabilmesine imkan sağlaması multiCAM'lerin yaygınlaşmasında en önemli neden olmuştur. Bu modüller elektronik yetenekleri daha yüksek olmasına karşın üzerinde herhangi bir şifre lisansörüne ait bir lisans ücreti taşımadıklarından uygun fiyatlarla satılmaktadır.

                            Ayrıca bir tanesi 6in1, 8in1, derken "12" kadar değişik modülün yerine geçtiği için de çok caziptir. Bunlar sayesinde korsan izlenebilen birçok yayıncının şifreleri de tek smartkart üzerine yüklenerek iyi bir takım oluşturulabilmektedir. MultiCAM'lerin üçüncü cazip tarafı da aynı zamanda resmi abone kartları ile çalıştırılabilmeleridir. Bu üç cazip imkan biraraya geldiği için multicam'ler tüm "yasadışılık" feryatlarına karşın büyük bir zafer kazanarak piyasayı işgal etmişlerdir. Artık bugün Irdeto, Viaccess, Seca gibi şifre lisansörlerinin CAM üzerinden lisans ücreti almalarına dayalı gelir planlarının tümüyle çöktüğü söylenebilir. Ancak, şifre patenti olmayan ama neredeyse tüm şifreleri emüle edebilen bu CAM'lerinde çeşit ve markası birden arttı ve neredeyse 50 değişik marka model piyasaya çıktı. Herbiri kendisinin en iyisi olduğunu iddia etmektedir. Türkiye'de de çok fazla çeşit aynen bulunmasına karşın aslında incelediğinizde tüm modeller bilinen iki ana modelin birinden birinin türevi çıkmaktadır (Farklı birşey yapabilenini duyarsanız söyleyin benim de haberim olsun). Bu iki ana türden birinci tür MATRIX'dir. İkinci tür JOKER (FreeX, SkyC v.s)

                            Alıcı cihazlarda radyo tv yayınlarını çözme sırasında ise normalde bir CAM'in içinde bir de "smartcard" bulunmalıdır. Yani, bunlar kapının kilidi, kart da anahtarı oluyor. Kartta abonenin kimlik numarası, hangi kanalları, hangi, tarihten, hangi tarihe kadar izleme hakkı olduğu, ayrıca ne gibi ilave masrafları olduğu gibi bilgiler yeralır. Kanalın açılması için merkezdeki bilgilerle karttaki bilgilerin birbirini tutması gerekir. Yayın sinyalinin çözülmesi esas olarak uydu alıcının işidir. CAM 'ın işi ise sadece kart bilgilerini şifre sistemine uygun olarak yorumlamaktır. Kart CAM'le, CAM de uydu alıcısı ile konuşarak kanal görüntü ve sesinin açılması sağlanır.
                            CAM satın almanın bir alternatifi kendinden dekoderli cihaz almaksa, diğer bir alternatifi de modül donanımını emüle eden bilgisayar yazılımlarıdır. Bu yazılımlar bazı digital uydu alıcısı kartlarıyla hızlı bazı bilgisayarlarda sadece bazı şifre ve yazılımlar için başarılı olmaktadır.

                            Eğer izlemek istediğiniz yayının şifresi Cryptoworks ise ve abone kartınız da bu özellikte ise o zaman mutlaka cihazınıza takacağınız modül de Cryptoworks 'ü destekleyen bir CAM olmak zorundadır. Normal olarak her şifre sisteminin kendine uygun bir de modülü bulunduğundan, şifre çeşitleri ve bunlara göre yayın yapan kanal sayısı arttıkça modül çeşidi de artacağından çeşitli kanallar ve modüller arasında karar veremeden boğulup kalmak mümkün. Üstelik geçtiğimiz birkaç yılda CAM çeşidinde standartlaşma ve azalma olacağına çeşitlilikler sürekli arttı. Birçok eski modüller de demode oldu. Artık onları kullanmak neredeyse olanaksız. Önümüzdeki dönemde de durumun çok farklı olmayacağı öngörülebilir. Yine de bazı önemli gelişmeler var. En önemli gelişme şifre lisansörü firmadan bağımsız olarak üretilen çeşitli modüllerin birden çok çeşit şifre modülü yerine aslı kadar mükemmel çalışabilmesi. Bu sayede birkaç değişik buketin yayınlarını izleyebilmek için tüketici birkaç defa donanım yatırımı yapıp herbirine CAM maliyeti artı lisans bedeli ödemesi gerekmiyor. Ayni CAM'deki yazılımlar gereken tüm işlemleri yapabildiğinden sadece kanallara abone bedeli ödeyerek kanalları yasal olarak izleme imkanına kavuşabilir. Ama bir sorun var. CAM'lerin içindeki yazılımlar lisanssız. Bunlarla ilgili sorunlar yaşandığında kim ilgilenecek?

                            Saygılar..
                            Son düzenleme Liberty; 31-08-2004, 15:45.

                            Yorum


                            • #15
                              Konu: LigTv--&gt;Derbi Maclar

                              Young kardesim, bu yazi hem eski; hem de bu yaziyi kimin yazdigini biliyormusun?bir dusun bakalim, zorlanmadan bu yaziyi kimin yazdigini tahmin edeceksin!!!!!!!!!!! heheheeee!!!!!!!!!!!

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X