Cavcav'dan çarpıcı açıklamalar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    Cavcav'dan çarpıcı açıklamalar


    Cavcav'dan çarpıcı açıklamalar

    Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Gençlerbirliği Oftaş'ın Süper Lig'e çıkması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gençlerbirliği Oftaşsspor'da ana hedeflerinin A takıma oyuncu yetiştirmek olduğunu söyleyen Cavcav, "Oftaş bugün lider durumda, ancak ligin bitmesine 24 hafta gibi uzun bir süre var. Her an her şey değişebilir. Oftaş takımındaki futbolcular uzun yıllardan beri birarada oynuyor ve bunun sonucu olarak da bu başarı yakalanmıştır. Yönetim olarak Gençlerbirliği Oftaş'ın Süper Lig'e çıkması için elimizden geleni yapacağız. Ankara'da 3 tane güzide kulübümüzün yanında bir dördüncüsü neden olmasın. Gençlerbirliği adıyla 2. bir kulübün ligde yer alması hukuki açıdan bir sorun teşkil etmez. Çünkü biz bu kulübe sponsor olup, bir isim hakkı tanıdık. Asaşspor takımına sponsor olduk. Şimdi kulübün adını Gençlerbirliği Oftaş şeklinde değiştirdik. Biz bu konuyu federasyonla ve hukukçularla konuştuk ve bir problemin yaşanmayacağını belirttiler. Daha önceleri Oftaş takımını 1. lige çıkartma taraftarı değildim. Ancak gençlerin bu başarılarını gördükten sonra kararımı değiştirdim ve onları ödüllendirmek adına Süper Lig'e çıkmalarında bir mahsur görmüyorum. Bu takım 2. lig B Kategorisi'nden gelip, Süper Lig'e çıkarsa bu başarının benim spor yaşamımda ayrı bir yeri olacaktır" dedi.
    "GENÇLERBİRLİÐİ KULÜBÜ BUGÜNLERE FEDERASYON VE DEVLETTEN PARA YARDIMI ALMADAN GELDİ"
    Gençlerbirliği Kulübü'nün bugünlere federasyon ve devletten para yardımı almadan geldiğini vurgulayan Cavcav, "Sadece Özal ve Yücel Seçkiner'den para desteği aldık. Gençlerbirliği Tesisleri'ne 19 milyon 600 bin Dolar para harcadık. Bugün tüm Avrupa'nın ve Türkiye'nin imrendiği bir tesislere sahibiz. Almanya'nın Werder Bremen kulübü bizim tesislerimizi inceleyerek, proje konusunda bizden yardım istediler. Bu durum sadece Gençlerbirliği için değil, Türkiye için de gurur verici. Bu tesislerimizin olduğu yer önceleri bir çöplük alanıydı. İsmail Hakkı Güngör ve Yücel Seçkiner'in katkılarıyla bu çöplüğe tesisleri inşa ettik. Biz bu tesisleri futbolcu satarak gerçekleştirdik. Bu tesislerden başarılı genç futbolcular yetişerek, yatırımlarımızın meyvesini yiyoruz. Eğer Türkiye'de yabancı futbolcu transferine izin verilmeseydi, en başarılı kulüp Gençlerbirliği olurdu. Çünkü iyi bir altyapımız var" diye konuştu.
    "TESİSLERİMİZİ TÜRK SPORUNA KAZANDIRDIÐIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"
    Kulüp tesislerinin kiralanmasıyla ilgili bazı sorunların da bulunduğunu ifade eden İlhan Cavcav, şunları söyledi: "Kulüp tesislerinin olduğu arazi, Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Bu müdürlük de bu araziyi 10 yıl içerisinde tesis yapma şartıyla bize kiraladı. Bu 10 yıllık süre bitmeden önce Atatürk Orman Çiftliği kirayı 10 milyondan 1 milyara çıkarttı ve daha sonra tekrar kira artırma talebinde bulundular. Ama biz bu talebi reddederek mahkemeye başvurarak davayı kazandık. Bu sorunu başbakanımıza ilettik ve o da bu sorunu halledeceğini söyledi. Tema Vakfı, "Atatürk Orman Çiftliği yağmalanıyor" şeklinde yalan yanlış bilgiler veriyor ve CHP'den de bu tesislere karşı olduğunu söyleyenler var. Ancak bize karşı olan CHP'liler ve Deniz Baykal, tesisleri gezip bize yardımcı olacaklarını ifade ettiler. AK Parti içerisinde milletvekili Ergun Bey'in, TEMA Vakfı gibi düşünmesi Gençlerbirliği Kulübü'nü zora soktu. Bu sorun şimdilik çözülmüş değil. Biz bu tesisleri geliştirmek istiyoruz, ancak şu an elimiz kolumuz bağlı. Biz bu tesisleri yaparken bu arazideki Atatürk'ün havuzundan tonlarca uhu çıktı. Ben bu durumu, "Lise öğrencileri ne kadar çok uhu kullanmışlar" şeklinde yorumlarken, arkadaşlarım bana gülerek bu uhuların keyif verici madde yerine kullanıldığını söylediler. Biz böyle bir yeri Türk sporuna kazandırdığımız için çok mutluyuz."
    "ANADOLUDA TRABZONSPOR DIŞINDA ŞAMPİYON ÇIKMADI. BUNDAN SONRA DA ÇIKMAZ"
    Yayıncı kuruluşun, Türk kulüplerine çok büyük yardımlar yaptığını da vurgulayan Cavcav, "Bizim tek gelirimizi Digitürk'ten gelen paralar oluşturmakta. Büyük kulüplerin sezon içerisinde ortalama gelirleri 22 trilyon iken, Anadolu kulüplerinin gelirleri ise 3 ile 6 trilyon arası. Gelir dağılımında büyük adaletsizlikler var. Büyük kulüpler bize gelip, (biz olmazsak, siz olmazsınız) diyorlar, ancak biz olmazsak da onların şampiyonlukları olmaz. Onlar bizi yenip, şampiyon oluyorlar. Anadoluda Trabzonspor dışında şampiyon çıkmadı. Bundan sonra da çıkmaz. Biz maçlarda bırakın kar etmeyi, cebimizden masrafları karşılıyoruz. Şartlar eşit olmayınca büyük kulüplerle bir yarış içerisine girmemiz mümkün değil. Futbolculara da büyük paralar ödeyemediğimiz için onlar da menfaatleri doğrultusunda büyük kulüplere gidiyorlar" şeklinde konuştu.
    "AVRUPA BİRLİÐİ'NE GİRMEK İÇİN SPORUMUZUN DA KÖKLÜ BİR DEÐİŞİM GEÇİRMESİ VE UYGULAMASININ SAÐLIKLI BİR ŞEKİLDE YAPILMASI GEREKİR"
    Futbol Federasyonu'na bazı öneriler de getiren Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Cavcav, şöyle konuştu: "Federasyona bir ağabey olarak söyleyeceklerim var. Öncelikle Rezerv Lig kurulacak. Bu bölgesel liglerde genç futbolcular pişecek, antrenörler de bu oynamayan futbolcuları görme fırsatı bulacak. Aynı zamanda genç hakemler de bu liglerde tecrübe kazanıp, pişecek. Bu durum Türk hakemliğine büyük yarar sağlayacak. Yabancı oyunculara bazı kriterler getirilmesi gerekiyor. 22 yaşın üstündeki yabancılardan milli olma şartı aranması lazım. 3. ligdeki tüm takımların amatöre dönmesi gerekiyor. Bugün 3. ligde 300 milyar alan da var, 500 milyon alan da. Bu adaletsizliğin önlenmesi lazım. Avrupa Birliği'ne girmek için sporumuzun da köklü bir değişim geçirmesi ve uygulamasının sağlıklı bir şekilde yapılması gerekir. Türk futbolunun ve sporunun daha güzel günler yaşaması için, tüm bunları gerçekleştirecek bir federasyonun başa gelmesi gerekir."
    "AYMANA VERDİÐİMİZ CEZAYI TEKRAR OTURUP DEÐERLENDİRECEÐİZ"
    Cavcav, Ayman'ın durumuyla ilgili olarak da, "Ayman 5-6 yıl önce Türkiye'ye geldi ve Türkiye'de 5 yılı doldurması sebebiyle Türk vatandaşı oldu. Ayman'ı Mısır milli takımına çağırdılar, ancak ülkesine gittiği zaman kadroya almamışlar. Sonra Ayman da gelemedi. 17 gün gibi bir süre askerliğini bahane ederek Türkiye'ye gelmedi. Gelmeyince de yönetim olarak 50 bin dolar para cezası verdik. Kendisi bu cezaya itiraz etti ve oturup tekrar bu cezayı değerlendireceğiz. Askerliği bizim ilgileneceğimiz bir sorun değil, ülkelerarası görüşmelerle halledilebilecek bir iş" dedi.
    "YABANCI FUTBOLCULARIN TÜRK FUTBOLUNA YARARI OLDUÐU KADAR ZARARI DA VAR"
    Yabancı futbolcuların Türk futboluna yararı olduğu kadar zararının da bulunduğunu söyleyen Cavcav, "Bundan 5-6 yıl önce yabancı futbolcular yerli oyuncuların aldığı paranın yarısını alıyorlardı, ançak şimdi yabancılar gözünü açtı, tabiri caizse maymun gözünü açtı. Türkiye'de menajerlik enflasyonu yaşanıyor. Bu kişiler bizim gibi kulüpleri futbolcuların güzel hareketleriyle dolu maç kasetleriyle kandırıyorlar. Bana Geremi için 1,5 milyondan kapı açıp, 150 bin dolara kadar indiler. Bu kişiler Türkiye'yi para kapısı olarak görüyorlar. Biz Gençlerbirliği kulubü olarak, bu yıl 450 milyar stopaj ödedik. Tüm kulüplerimizin de maç başına futbolculara para ödeyip bu paradan stopajı kesmeleri gerekiyor. Bunu tüm kulüplerin yapmaması halinde dengeler altüst oluyor. Yabancı futbolcuların Türk futboluna yararı olduğu kadar, zararlarının da olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.
    "FEDERASYON BİZİ BİR PARA AÐACI OLARAK GÖRÜYOR GALİBA"
    Bursaspor Başkanı Levent Kızıl'ın ligden çekilebilecekleri yönündeki açıklamalarına da değinen İlhan Cavcav, "Levent Kızıl'ın bu açıklamalarını gençliğine veriyorum. Şans oyunlarının kulüplerimize ekstra bir şekilde katkıları oluyor. Özellikle 2. ve 3. lig takımları bu destekle ayakta kalabiliyorlar. Kulüpler Birliği başkanlığı dönemimde şans oyunları gelirlerinin adaletsiz bir şekilde dağıtıldığını ifade ettim. Spor ve Maliye Bakanlığı arasındaki bir uyuşmazlık nedeniyle bu soruna bir çözüm bulunamadı. İddaa oyunundan hak etmediği bir şekilde o kadar çok pay alan teşkilat var ki. Futbol Federasyonu da bizim aldığımız bu paradan yüzde 15 gibi bir pay alıyor. Federasyon bizi bir para ağacı olarak görüyor galiba. Ben bunu yeni öğrendim ve Kulüpler Birliği toplantısında dile getireceğim. Mehmet Atalay ve Toto genel müdürü Bekir Bey'in Türk futboluna hizmet için çabalayan insanlar ancak ellerinde bir yetki yok" şeklinde konuştu.
    "FEDERASYON HERŞEYDEN PAY ALIYOR"
    Federasyon'un her şeyden pay aldığının da altını çizen İlhan Cavcav, "Federasyonun Moldova, Malta gibi anı sanı duyulmamış ülkeler karşısında almış olduğu galibiyetler sonrası futbolculara yüksek primler ödemesini doğru bulmuyorum. Ben ne Malta'yı biliyorum, ne de Moldova'yı. Bana milli formayı giydirsinler, bırakın prim almayı cebimden milyon dolarlar öderim. O zaman o kutsal forma para için değil, milli gurur için taşınmış olur. Biz bu ülkeyi kurtaranlara, Mustafa Kemal Atatürk ve onun izinden gidenlere prim mi ödedik. Federasyon sponsordan 3 milyon dolar alıyorsa, 500 binini dağıtıp, geri kalanını tesislere yatırım yapması gerekir" dedi.
    "GENÇLERBİRLİÐİNE UYGUN NİTELİKLERE SAHİP BİR ARKADAŞI BULDUÐUM TAKDİRDE BAŞKANLIÐI BIRAKIRIM"
    Kendisinin görevden ayrılmasını isteyen kişilerin olduğunu da belirten Cavcav, şunları söyledi: "Benim görevden ayrılmamı isteyen arkadaşlar var. Ancak şuan da onların oturup takımı desteklemesi gerekir. İleride yönetimde kendilerine görev verilirse, bu görevi rahatlıkla yapabilirler, ancak tek başlarına böyle bir kulübü yönetemezler. Gençlerbirliği muhalefetindeki insanların böyle bir işe soyunması kamuoyunda bile hoş karşılanmıyor. Ben bu kulüpte kalıcı değilim, kulübe başkanlık yapacak insanların arayışındayım. Uygun niteliklere sahip bir arkadaşı bulduğum taktirde başkanlığı bırakırım. Nitekim, şu an yönetim kurulunda bu işleri yapacak arkadaşlarım var. Ama şu anda başkanlığı bırakmıyorum, fakat bırakma hazırlıklarına başladım. Bana birçok kulüpten başkanlık teklifi geldi, ama ben Gençlerbirligi ile yatıp, Gençlerbirliği ile kalkıyorum."
İşlem Yapılıyor
X