Küçük Şeylerle baş etmenin yolları...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Küçük Şeylerle baş etmenin yolları...


    Çoğu insan TRT 1'de yayınlanan bir programla tanıdı onu. Üstün Dökmen'in büyük ilgi gören televizyon programı "Küçük Şeyler"i aynı adlı kitabı izlemiş, geniş yankı uyandırmıştı. Oysa Prof. Dr. Üstün Dökmen, yıllarca insanlara hizmet veren ünlü bir uzmandı.
    11 Mayıs 2005 tarihinde kendisi ve arkadaşları tarafından kurulanÜstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi'nde; Aile danışmanlığı (eşler arası ilişki sorunları), Evlilik öncesi danışmanlık, Psikolojik Danışma, Mentorlük, Kariyer planlama, Kişisel gelişim eğitimleri, İnsan Kaynakları eğitimleri, Yönetici eğitimleri, Okul ve dershanelere yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri, Yönetim danışmanlığı... hizmetleri veren yazarın ilk kitabı hayli beğeni kazanmıştı.
    Geçirdiği bir kaza nedeniyle ara verdiği, Üstün Dökmen'le KÜÇÜK ŞEYLER" adlı büyük ilgi gören TV programına iki yıl ara verdikten sonra yeniden başlayan Üstün Dökmen, geçtiğimiz günlerde Küçük Şeyler adlı kitabının ikinci cildini de yayınladı. İlki büyük ilgi gören ve haftalarca çok satanlar listesinde kalan Küçük Şeyler 2'nin fuar satışları da ilk kitabı aratmıyor.
    Aslında Küçük Şeyler'in ilk cildini okuyup beğenenlere ikinci kitabın çıktığını duyurmak yeterli ve başka söze hacet kalmıyor. Ama ilk kitabı okumayanlar için biz küçük şeylerin ne anlama geldiğini, yazarın dilinden yeniden ifade edelim:
    Küçük Şeyler deyip geçmemek gerekiyor hayattın önemsiz görünen soruncuklarına. "Küçük Şeyler", üzerlerinde durulup düşünüldükçe çoğalıyor, genişleyip derinleşiyor. Böyle olması da doğal olmal. Yaşam da bir uçtan diğerine küçük şeylerden oluşmuyor mu?

    "Dostlarım" diyor yazar;

    Küçük şeyleri, küçümsemeyin, fazla da önem vermeyin.
    Küçük şeylere hakkını verin.

    Küçük şeylere hakkını vermek, yaşama hakkını vermektir.

    Eğer siz yaşama hakkını verirseniz, yaşam da size hakkını verir.

    Siz, bu dünyaya ve ülkenize hem borçlusunuz, hem onlardan alacaklı.

    Eğer borcunuz alacağınıza yakın ise şanslısınız; kendinizi haksızlığa uğramamış hissedersiniz, haksızlık da etmemiş olursunuz, keyif bir yaşam sürersiniz.

    Eğer borcunuz mu çok, alacağınız mı çok, buna bir türlü karar veremiyorsanız, yaşam muhasebesi yapmayı beceremiyorsunuz demektir.

    Eğer alacak ve borç haneleri eşitse birbirine, defteri huzur içinde kapatabilirsiniz o gece. Çünkü ya alış-veriş keyifli geçmiştir ya içinizdeki muhasebeci becerikli çıkmıştır; veya her ikisi birlikte..."
    Kitapla ilgili ayrıntılı bilgiler ve internet üzerinden satış şartları için bu linki kullanabilirsiniz...
    ***

    Öte yandan, Üstün Dökmen 4 Kasım 2006 Cumartesi günü 25. Tüyap Kitap fuarında 13:30 - 20:00 saatleri arası SİSTEM YAYINCILIK standında kitaplarını imzalayacak.
    ( Haber 7 )
İşlem Yapılıyor
X