- P - (Bu Bölüm Sadece Terimler İçindir.)

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    - P - (Bu Bölüm Sadece Terimler İçindir.)

    PAL(Phase Alternate Line) : Batı Avrupa veTürkiye'de kullanılan renkli TV yayın standardıç 625 çizgi,25 görüntü/saniye özelliklerinde.

    Parabola : Parabol. Uyde antenlerinde kulanılan çanak antenlerin kesit şekli. Parabole paralel olarak gelen ışınlar odak noktasında toplanır.

    Pay-Cable / Pay-TV : Paralı TV.Ekstra (opsiyonel) abone ücretleriyle desteklenen Program yayın hizmetleri.

    PCM : Pulse Code Modulation.Darbe kodu kiplemesi.Analog sinyallerin periyodik aralıklarla örneklenip sayısallaştırılarak digital sinyallere dönüştürüldüğü zaman bölmeli kipleme tekniği. Örneklenen değerler tipik olarak 8 bitlik (birisi parite için olabilir) kodlara dönüşür.

    PCMCIA : PC dünyasından aktarılan (özlellikle notebooklarda kullanılan) modül eklenti tekniği standartları paralı uydu televizyonu şifre modüllerine uygulanarak standart bir modül yuvası teşkil etmiştir..


    Phase : Faz. Bir işaretin başka bir referansa göre kaymasını gösteren açı.

    PLL : Phase-Locked Loop.Faz kilitlemeli çevrim.Uydu sinyallerinin demodülasyonunda kullanılan bir elektronik devre..

    Polar Mount : Klark kuşağındaki bütün uyduların antenin sadece yatay eksende dönmesi ile alınabildiği uydu anten montaj sistemi.

    Polarisation : Polarizasyon. Bir elektromagnetik dalganın elektrik alan vektörünün doğrultusu. Elektromagnetik dalgalar yatay, düşey, dairesel ve eliptik polarizasyonlu olabilirler.

    Polariser :Polarizör.Polarotor.Feedhorn ile LNB arasına takılıp, değişik polarite açılarını seçebilme olanağı sağlayan cihaz. Manyetik ve mekanik olmak üzere iki türlüdür..

    Positioner :Pozisyoner.Anten motoruna kumanda ederek önceden pogramlandığı belirli uydu konumlarına hareket edebilmesini sağlayan elektronik cihaz. Şimdilerde genellikle uydu alıcısıyla tümleşik halde bulunmaktadır.

    Pre-Emphasis : Preemfesis. Ağırlık Verme. Gürültüyü azaltmak için yüksek frekanslı bileşemleri kuvvetlendirme işlemi. Bu iş için kullanılan devre veya süzgeç.

    Pro-Logic : Dolby Laboratories tarafından geliştirilen ve sinema seslerini evde izleyebilme imkanı sağlayan surround sound dekoder sistemi..



    başta betasat ve uydutvhaber olmak üzere birkaç kaynaktan yararlanılmıştır.
    Son düzenleme ybæl©ik; 31-08-2004, 23:35.
İşlem Yapılıyor
X