HAVUZDAN Bİ YILDIZ KAYDI...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    HAVUZDAN Bİ YILDIZ KAYDI...

    Havuzdan bir yıldız kaydı



    Toplam 9 Olimpiyat madalyalı Avustralyalı yüzücü Ian Thorpe, uzun süren hastalık ve sakatlıklarını ardından 24 yaşında aktif sporculuk kariyerine nokta koyduğunu açıkladı.


    Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Avustralyalı yüzücü Ian Thorpe, emeklilik kararı aldı.

    Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi yüzücülerinden biri olarak bilinen ‘torpido’ lakaplı 24 yaşındaki sporcu, yüzmenin artık hayatındaki en önemli şey olmaması nedeniyle aktif sporculuk kariyerine nokta koyduğunu açıkladı. Thorpe'un 24 yaşında emekli olması büyük şaşkınlık yarattı.

    İlk olarak 14 yaşında Avustralya'yı Dünya Şamiyonası’nda temsil eden ve bir yıl sonra 15 yaşındayken ilk dünya rekorunu kıran Thorpe, kariyeri boyunca 5 altın olmak üzere toplam 9 Olimpiyat madalyası, 11 dünya şampiyonluğu kazandı ve 13 dünya rekoru kırdı.

    Halen 200 ve 400 metre serbestte dünya rekorlarını elinde bulunduran 1 metre 95 santimetre boyundaki thorpe, 2004 Atina Olimipyatı’nda 2 altın madalya kazandıktan sonra "Tekrar şarj olmak istiyorum" diyerek spora ara vermiş, 2005'i sakatlık ve
    kronik ateş gibi sağlık sorunlarıyla geçirmişti.

    Bu yıl havuzlara dönmesi beklenen Avustralyalı yüzücü, "Sağlık durumum düzeldikçe kendime pek çok soru sormaya başladım. Kendimi sadece bir yüzücü değil bir insan olarak görmeye başladım. Daha önce hayatımın dengeleyemediğim için yüzmek benim için bir güvenceydi. Ancak, şimdi durumum farklı. Artık yüzmek yapmak istediğim şeyler listesinde bir numara değil" yorumunu yaptı.

    Ian Thorpe'un bundan sonra televizyon veya sinema dünyasına atılacağı yolunda söylentiler bulunuyor.
İşlem Yapılıyor
X