İtalyan fobisine son!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    İtalyan fobisine son!


    İtalyan fobisine son!

    Fenerbahçe, UEFA Kupası 2. tur (H) Grubu'nda yaptığı 2. maçta, İtalya'nın Palermo takımını İstanbul'da 3-0 yenerek, gruptaki ilk galibiyetini aldı. Avrupa kupalarında İtalyan rakiplere karşı şansı tutmayan sarı-lacivertiler, İtalya Ligi'nde 2. sırada bulunan Palermo karşısında etkili bir performansla kazanarak, önemli bir 3 puan elde etti.
    Avrupa macerasında bugüne dek İtalyan ekiplerle yaptığı 10 karşılaşmanın yalnızca 1'inden galip ayrılan Fenerbahçe, 11. maçta 2. galibiyetini aldı.

    -EN FARKLI SKORLU GALİBİYET-

    İtalyan rakiplere karşı 1 galibiyeti bulunan sarı-lacivertliler, 3-0'lık skorla en farklı skorlu galibiyetini elde etti.
    Fenerbahçe, daha önce 1998-1999 sezonunda mücadele ettiği UEFA Kupası'nda, 1. turda İtalya'nın AC Parma takımıyla İstanbul'da yaptığı karşılaşmadan 1-0 galip ayrılmıştı.
    Fenerbahçe, bu sezon Avrupa kupalarında Kadıköy'de üstüste 2. maçtan da galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertliler, Kadıköy'deki Avrupa mücadelesinde bir önceki maçta kupanın 1. turunda Danimarka'nın FC Randers takımını 2-1 yenmişti.

    -ERKEN GOL SEVİNCE BOÐDU-

    Bu önemli mücadelede takımlarını yalnız bırakmayarak tribünlerin büyük bir bölümünü dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, 19. dakikada gelen erken golle büyük bir sevinç yaşadı.
    Karşılaşmanın başlamasından itibaren tezahüratlarla desteğini sürdüren taraftarlar, Appiah'ın attığı gol sonrası, futbolcuların saha içindeki büyük sevincine tribünler de ortak oldu.
    Sarı-lacivertlilerin 60. dakikada Lugano ile bulduğu golle 2-0'lık üstünlük sağlamasının ardından, tribünler 3. gol için tezahürat yaptı.
    Fenerbahçe'nin Palermo karşısında ilk golüne imzasını atan Appiah, bu sezon Avrupa kupalarında 3. golünü kaydetti. Lugano ise Avrupa kupalarında sarı-lacivertli formayla ilk golünü attı.
    Sarı-lacivertlilerin Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Tuncay, Palermo'ya attığı golle, bu sezon Avrupa'daki 4. golüne ulaştı.
    Karşılaşmanın sonunda tüm tribünler futbolcuları ayakta alkışladı.

    -SOYUNMA ODASINA YOÐUN TEZAHÜRATLA GİTTİLER-

    Sarı-lacivertliler, hakemin ilk yarıyı bitiren düdüğünün ardından soyunma odalarına yoğun bir taraftar desteğiyle gitti.
    Fenerbahçe'nin maçın ilk yarısında ortaya koyduğu performanstan memnun kalan taraftarlar, hep bir ağızdan tempo tutarak futbolculara destek verdi.

    -GALATASARAY'A GÖNDERME-

    Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşmanın ikinci yarısında takımlarının 2-0 öne geçtiği golün ardından yaptıkları tezahüratlarla, Turkcell Süper Lig'in 16. haftasında karşılaşacakları ezeli rakipleri Galatasaray'a gönderme yaptı.
    Taraftarların, sarı-kırmızılı ekibe küfürlü tezahüratlar yapmaları da dikkati çekti.

    -NOTLAR-

    - Volkan, karşılaşmanın 31. dakikasında krampon değiştirdi.
    - Karşılaşmanın ikinci yarısı başlamadan önce maçın hakemi Batista, Kezman'ı sahadan çıkartarak şortunun altına giydiği taytı değiştirmesini istedi. Kezman da saha kenarına gelerek lacivert yerine beyaz tayt giyerek oyun alanına döndü.
    - 52. dakikada bir pozisyonda orta alandan topu kaleci Volkan'a geri pas olarak atan Deniz, tribünden gelen tepki seslerine, ellerini havaya kaldırarak karşılık verdi.
İşlem Yapılıyor
X