devlet bakanı şahin..... bende korkuyorum

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • armada1
    Banned
    • 04-11-2005
    • 1457

    devlet bakanı şahin..... bende korkuyorum

    Bakan şahin

    bende korkuyorum
    1 Aralık 2006A.A. Bakan Şahin, Aziz Yıldırım'ın şike iddialarının araştırılması için devleti göreve çağırmasıyla ilgili olarak ”Aslında 'devlet bu işe el koysun' demek, 'bu siyasiler Türkiye'yi yönetemiyor, askerler el koysun' demekten farksız” açıklamasında bulundu. Makul bir süre sonra olağanüstü genel kurul çağrısında bulunmak zorunda kalacağını belirten Şahin, "şike iddilarına federasyon el koysun" dedi.

    İncelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya giden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, şike iddiaları üzerine 'Devlet bu işe el koysun' açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Aslında 'devlet bu işe el koysun' demek, 'bu siyasiler Türkiye'yi yönetemiyor, askerler el koysun' demekten farksız. Çünkü futbol federasyonu özerk bir federasyondur. Bu özerk federasyonun gerçek aktörlerinin yüzde 70'i, kulüp temsilcilerinden oluşan futbol federasyonu genel kuruludur. Ben sürekli bu soru bana yöneltildiğinde bir çağrıda bulunuyorum. Futbol federasyonu genel kurul üyeleri demokratik çıkış yaparak tavırlarını ortaya koymalı, bizzat sorunları kendileri çözmeli. Siyasilerden ve hükümetten bu konuda yardım beklemeyin. Geçmişte zaman zaman Türkiye'de demokrasi kesintiye uğrardı. Özerk federasyonlarda da bu demokratik süreç kesintiye uğramamalıdır. Spordan Sorumlu Bakan olarak buna özen gösteriyorum.”
    Yürürlükte bulunan Futbol Federasyonu Yasası'nın, 31 maddesinin ikinci fıkrasının kendisine verdiği hak, yetki ve görevi bu nedenle şu ana kadar kullanmadığını ifade eden Bakan Şahin, bu konuda söylenmesi gereken her şeyin söylendiğini kaydetti.
    "DELEGELER ÇAÐIRMAZSA BEN ÇAÐIRACAÐIM"
    Çok kısa bir süre daha sabır göstererek ya yüzde 40 genel kurul delegelerinin imzasıyla futbol federasyonu genel kurulunun toplanmasını ya da futbol federasyonu yönetiminin, güven tazelemek veya genel kuruldan güven istemek için olağanüstü kongreye gitme kararı almasını beklediğini belirten Şahin, ”Bunlar gerçekleşmezse makul bir süre içerisinde üzülerek de olsa yasanın bana verdiği yetkiyi kullanarak Futbol Federasyonu genel kurulunu olağanüstü toplantıya çağırmak durumundayım” şeklinde konuştu.

    "FUTBOL FEDERASYONU EL KOYSUN"
    Şahin, Futbol Federasyonunu Genel Kurulunun olağanüstü toplantıyfedea çağrılmasıyla ilgili bir soru üzerine, her gittiği yerde buna benzer sorularla karşılaştığını, konuyla ilgili söylenmesi gereken her şeyin söylendiğini, kendisinin de düşüncelerini kamuoyu ile paylaştığını, artık sözün yalama olduğunu ve icraat zamanı olduğunu söyledi. Şahin, “Sporda ve özellikle futbolda kirlilikle mücadele edecek olan yapı, özerk Futbol Federasyonu ve yönetimidir. Şu ana kadar kirlilikle mücadele konusunda yasal engellerle karşılaştıkları, bu engellerin kaldırılması konusunda Bakanlığa herhangi bir müracaatta bulunmadılar. İtalya mevzuatında olup da bizde olmayan bir şeyin olup olmadığının incelenmesini istedik. Aylar geçti, müracaat olmadı. Demek ki, futbolda kirlilikle ilgili yasal bir engel yok. Futbol Federasyonu Genel Kurulunun konuya el koyması gerekir. Siyasiler bu işin içine sokulmamalı. Arada bir 'siyasiler el koysun' deniliyor. Bu, 'Siyasiler, Türkiye'yi yönetemiyor, askerler el koysun' demekten farksızdır. Futbol Federasyonu özerk bir federasyondur. Federasyonun olağanüstü genel kurul toplantısına çağrılması ile ilgili yasanın bana vermiş olduğu bir yetki var. Bu yetkiyi şu ana kadar kullanmadım. Futbol Federasyonu Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya genel kurul delegelerinin davet etmesini arzu ediyorum. Veya Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, davet etsin. İşi bana bırakmasınlar. Umut ediyorum. Makul bir süre daha bekleyeceğim. Eğer kendileri bu işi çözemezlerse ben yetkimi kullanarak olağanüstü genel kurula davet edeceğim. Bu konularla ilgili gerekli kararı vermelerini temin edeceğiz.”
    Şahin, bir gazetecenin “Makul süre ne kadardır?” sorusuna “Makul bir süre kamuoyunda nasıl algılanıyorsa o şekilde değerlendirin” yanıtını verdi.
    “Masaya yumruk vuracak mısınız?” sorusuna ise Şahin, şöyle yanıt verdi: "Masaya yumruk vurma tabirleri demokratik ülkelerde geçerli olmayan şeyler. Demokrasi dışı çağrışım yapacak ifadeler kullanmayın.”

    futbol federasyonunun ne kadar tarafsız olduğunu düşünürsek sayın bakanım ayrıca bu tezgahında içinde olduğunu düşünürsek bu işi patagonya yeni gine devletimi çözecek
İşlem Yapılıyor
X