21 çocuktan sonra tedbir aldı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • cimbomlu45
    Member
    • 21-07-2006
    • 1811

    21 çocuktan sonra tedbir aldı

    21 çocuktan sonra tedbir aldı Muşlu Gülpaşa Bacaru'nun kocasını, köylerine giden sağlık ekibi ikna etti. 19 çocuğu yaşayan 21 çocuklu annenin doğurganlığı önlendi. 05 Aralık 2006 18:56

    Muş Valiliği ile Bedensel Engelliler Derneği'nin ortaklaşa sürdürdüğü 'Sağlıklı Toplum Projesi' kapsamında, şimdiye kadar 21 çocuk dünyaya getiren kadın ikna edilerek kordonları bağlandı.

    Proje kapsamında kırsal kesimde aile planlaması ve sağlıklı cinsel yaşam konularında vatandaşların bilgilendirilmesine yönelik yapılan çalışma devam ediyor. Bugün Kırköy Beldesi'nde yapılan bilgilendirme çalışmasında, şimdiye kadar 21 çocuk dünyaya getiren ve en büyüğü 26, küçüğü ise 2 yaşında olmak üzere 19 çocuğu yaşayan Gülpaşa Bacaru görenleri şaşırttı.

    Sağlık ekibinin, konuşarak kordonlarını bağlanması yönünde ikna etmeye çalıştığı Bacaru, 'Eşime sormam gerekiyor' cevabını vermesi üzerine devreye giren Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Tekin Güler, koca Selahattin Bacaru ile görüşüp ikna etti. Şimdiye kadar 21 çocukları olan Bacaru çiftinin ikna edilmesinin ardından Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirilerek annenin kordonları bağlanıp doğurganlığı önlendi.

    Eşinin, doğum yapmasını önlemek için bir çok kez doktora götürme teklifini korktuğu için hep geri çevirdiğini söyleyen koca Selahattin Bacaru, "Biz çok çocuk yaptık. Ancak hiç kimse bizi örnek almasın. Bu hiç doğru bir şey değildir" dedi.
    Anne Gülpaşa Bacaru ise çok çocuk yaptığı için sağlığının bozulduğunu ve fiziki olarak çok kötü bir durumda olduğunu belirterek, "Şimdiki aklım olsaydı hiç bu kadar çocuk yapmazdım" diye konuştu.

    'Sağlıklı Toplum' projesi kapsamında eğitim veren Dr. Pelin Aktan, ziyaret ederek sağlık kontrolleri yaptığı Bacaru, çiftini ikna etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

    Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Tekin Güler ise çalışmalar kapsamında en fazla çocuk sayısına Bacaru ailesinde rastladıklarını belirterek, "Bacaru ailesini ikna etmekte zorlandık. Ama zoru başardığımız için çok mutluyuz" dedi.


    AA
İşlem Yapılıyor
X