YILIN EN İYİ GENÇ BASKETBOLCU ÖDÜLÜNE 3 TÜRK ADAY...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    YILIN EN İYİ GENÇ BASKETBOLCU ÖDÜLÜNE 3 TÜRK ADAY...

    Yılın basketbolcusuna 3 Türk aday


    Ersan İlyasova, Cenk Akyol ve Hakan Demirel, FIBA tarafından verilen Avrupa'da 2006 yılının en iyi genç basketbolcuları aday listesinde yer aldı.

    Ersan İlyasova, Milwaukke Bucks formasıyla NBA'de ilk sezonunu yaşıyor.



    FIBA tarafından verilecek Avrupa'da 2006 yılının en iyi basketbolocuları ödüllerinde 22 yaş altı kategorisinde 3 Türk basketbolcu, Milwaukee Bucks’tan Ersan İlyasova, Efes Pilsen’den Cenk Akyol ve Fenerbahçe Ülker’den Hakan Demirel aday olarak gösterildi.

    3 İspanyol, 3 Türk, 2 İtalyan, 1 Yunan ve 1 Fransız olmak üzere toplam 10 Avrupalı basketbolcu 22 yaş altında aday gösterilirken, 2005 yılında bu ödüle Benetton Treviso’un Yunan oyuncusu Nikolas Zisis layık görülmüştü.

    Diğer adaylar:
    Rudy Fernandez (İspanya)
    Richard Robio (İspanya)

    Sergio Rodriguez (İspanya)
    Belinelli (İtalya)
    Andrea Bargnani (İtalya)
    Nicolas Batum (Fransa)
    Sofoklis Schortsianitis (Yunanistan)

    Öte yandan 10 aday arasında hiçbir Türk'ün bulunmadığı Avrupa'nın en iyi basketbolcusu ödülü için İspanyol Pau Gasol (Memphis Grizzlies) en büyük favori olarak öne çıkarken, Alman Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks),Fransız Tony Parker (San Antonio Spurs) ve Yunan Vassileios Spanoulis'de (Panathinaikos) ödülü alabilecek isimler olarak belirtiliyor.

    FIBA'nın ödülleri için FIBA Avrupa'nın resmi internet sitesi aracılığıyla oy kullanılabilirken, antrenörler, gazeteciler ve Avrupalı basketbolcuların oylarıyla belli olacak kazananlar 2007 yılının ilk haftasında açıklanacak
İşlem Yapılıyor
X