Kıbrıs Kıbrıs Kıbrıs

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • klax
    Junior Member
    • 29-07-2004
    • 11

    Kıbrıs Kıbrıs Kıbrıs

    Dannsccu aha ne olsun Kıbrıs ''Kıbrıs konusunda izlenilen gayri milli dış politika anlayışının, KKTC'yi uçurumun kenarına sürüklediği'' savunuldu.

    ''AKP Hükümeti'nin B planının içeriği İskenderun ya da Mersin Limanı'nı Rum gemilerine açarak fiili olarak Rumları tanımaktır'' görüşünün ileri sürüldüğü açıklamada, ''verilen son tavizlerin Kıbrıs'ın elden çıkmasına sebep olacağı ve bunun kabul edilemez olduğu'' kaydedildi.

    ''Pamukova hızlı tren kazasının sorumlusu olanlar şimdi dış politikada hızlı tren projesini uygulamaya sokmaya çalışmaktadırlar. Bu trenin son durağı tavizdir, boyun eğmedir, milli direnci yok etmektir. Biz böyle bir trenle yolculuk etmek istemiyoruz'' denildi.
    Kim aldi kim veriyor
    Erbakan hocamin buyuk cesareti sayesinde alinan kibris...erbakan hocami sirtindan bicaklayan gafiller tarafindan altin tepsiyle rumlara sunuluyor...
    'göçebe siyaset anlayisinin bir ürünü'
    vatana sahip cikin vatan gidiyor abd ab hayir
    ne mutlu turkum diyene
    diyemeyen utansin
  • cimbomlu45
    Member
    • 21-07-2006
    • 1811

    #2
    Konu: Kıbrıs Kıbrıs Kıbrıs

    siyasi tartışma yapmak için başka forumları tercih edin

    Yorum

    • zigana
      Senior Member
      • 26-01-2004
      • 3796

      #3
      Konu: Kıbrıs Kıbrıs Kıbrıs

      Rumlar masadan galip kalktı
      11 Aralık 2006 Pazartesi 06:50

      AB Dönem Başkanı Finlandiya’nın Türkiye ile müzakerelerin geleceği konusunda hazırladığı karar tasarısı Ankara aleyhine sertleşti.

      ABHaber.com’un haberine gore Pazartesi günü AB dışişleri bakanları toplantısında ele alınacak taslakta, özellikle Rumların talepleri doğrultusunda şu değişiklikler yapıldı:

      -AB üyesi ülkeler, Türkiye ile müzakerelerin çeşitli başlıklarda askıya alınmasına, hiç bir müzakere başlığının Türkiye limanlarını Rum kesimine açmadan kapanmamasına onay veriyor. (Açılmayacak başlık sayısı yarın yapılacak toplantıdaki tartışmaya bırakılıyor.)

      -AB üyesi ülkeler, Türkiye’nin limanlarını açıp açmama konusunda kat ettiği mesafenin AB Komisyonu tarafından hazırlanacak bir raporla değerlendirilmesini istiyor. (Önceki taslakta bunun Komisyon’un her sene hazırladığı rutin yıllık İlerleme Raporları ile değerlendirilmesi öngörülüyordu. Yeni taslakta bu bölüm değiştiriliyor ve Merkel’in önerdiği “Türkiye’ye ileriki bir tarihte randevu verilmesi ve Türkiye’nin durumun gözden geçirilmesine kapı aralanıyor)

      -AB Komisyonu’nun raporu, yalnızca Gümrük Birliği ve limanların açılması ile ilgili olmayacak. Son karar taslağında bu konu AB’nin 21 Eylül 2005’te yaptığı Kıbrıs karşı deklerasyonundaki konulara genişletiliyor. Bu Kıbrıs Rum tarafının tanınması konusunu da içeriyor.

      -Daha önceki raporda, Komisyon’un Türkiye’nin yükümlülüklerini yerine getirdiğini “doğrulaması”-confirm- durumunda müzakere başlıklarının açılabileceği belirtiliyordu. Son taslakta AB Komisyonu’nun bunu kanıtlaması (verify) sözcüğü kullanılıyor.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X