otomobil dünyası

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    otomobil dünyası

    Scout ailesine yeni üye


    Skoda, dünyada olduğu kadar Türkiye’de de büyük ilgi gören Roomster’ın yeni modeli “Roomster Scout”u dünyaya tanıtıyor.

    Paris Motor Show’da lansmanını yaptığı Octavia Scout’tan sonra Scout ailesinin ikinci üyesi olan ve farklı off-road unsurları içeren kompakt MPV sınıfındaki yeni otomobili Roomster Scout hayatı kolaylaştırmak için tasarlanmış.

    Daha büyük ölçülere sahip olan Roomster Scout, Roomster’dan 14 mm daha uzun, 11 mm daha geniş ve 43 mm daha yüksek. 16‘ aluminyum jant standardında yer alırken 17‘ aluminyum jant opsiyonel olarak sunulmaktadır. Otomobilin arka tamponunda bulunan gümüş alt kapak Scout’un karakteristik çizgisini yansıtıyor. Yukarıya doğru açılan arka kapısında ve arka pencerelerinde yer alan koyu renkli cam yine standart olarak sunuluyor.

    4 silindirli 1.4 16V 85 hp ve 4 silindirli 1.6 16V 105 hp gücünde benzinli motor seçenekleri bulunan Roomster Scout’un ayrıca 3 silindirli 1.4 TDI PD 80 hp ve 4 silindirli 1.9 TDI PD 105 hp dizel motor seçenekleri de sunuluyor. Bütün motor seçenekleri 5 vitesli manuel şanzımana sahipken, 1.6 16V 105 hp versiyonunda 6 vitesli Tiptronic şanzıman seçeneği bulunuyor.

    Dünya lansmanı bu ay Essen ve Bologna’da gerçekleşecek motor fuarlarında yapılacak olan Roomster Scout’un 2007 yılının Mart ayında piyasaya sunulması planlanıyor.
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    #2
    Konu: otomobil dünyası

    Mercedes'e bir bakış

    Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, sunduğu konfor ve sportif çizgiler ile gönüllerde ayrı bir yer tutuyor.
    Mercedes-Benz A-Serisi

    İkinci nesil A-Serisi, sandviç yapı tarzı sayesinde kullanıcısına sunduğu Mercedes'e özgü yolcu güvenliği, örnek bir hacim kullanımı ve olağanüstü bir değişkenliğin yanı sıra seçkin iç tasarımı ve donanımıyla kompakt araçlar arasında öne çıkıyor.

    A-Serisinin karoseri tasarımı, aracın karakterini koruyarak dinamizm, sportiflik gibi özelliklerini ön plana çıkarıyor. Karakteristik farlar, belirgin hatlara sahip olan tavan çizgisi ve çamurluklar araca güçlü bir görünüm kazandırıyor.A-Serisi iki farklı karoseri tipinde üretiliyor: Çok yönlü beş kapılı modelin yanı sıra aracın bir de sportif ve genç görünümlü üç kapılı alternatifi var.

    Mercedes-Benz her iki karoseri tipi için 7 farklı motor ve 3 farklı donanım seçeneği sunuyor.

    Mercedes-Benz B-Serisi

    Compact Sports Tourer segmentine yeni bir boyut getiren Mercedes-Benz B-Serisi 2005 yılında satışa sunuldu.

    B-Serisi, sedan, van, station ve Sports Utility Vehicle (SUV) sınıflarının en başarılı özelliklerini bünyesinde toplayan yeni ve eşsiz bir profile sahip. Konfor, geniş iç hacim ve pratiklik gibi özellikleri ile aile, iş ve seyahat için ideal bir otomobil olmasının yanı sıra mükemmel bir tasarım ve en ileri teknolojileri bir araya getiriyor.

    Mercedes-Benz, B-Serisinde güçleri 70 kW/95 hp ve 142kW/193 hp arasında değişen dördü benzinli, ikisi dizel olmak üzere altı farklı 4 silindirli motor seçeneği sunuyor.

    Benzinli motor seçeneklerinden B 150 modeli, 5200 d/d'de 95 hp ve 3500-4000 d/d arasında 140 Nm tork üretiyor. B-serisinde sunulan en güçlü seçenek olan B 200 TURBO'nun azami hızı 225 km/s ve 0-100km/s'ye 7.6 saniyede ulaşıyor.

    Dizel motor seçeneklerinin başında 103kW/140 hp ve 300 Nm tork üreten B 200 CDI geliyor. Bunların yanı sıra B serisinde sunulan diğer seçenekler B 170, B 200, B 180 CDI.

    Mercedes-Benz C-Serisi

    2000 yılında satışa sunulan ve 2004 yılında yenilenen Mercedes-Benz C-Serisi 2 milyonu aşan satış hacmiyle en fazla satılan Mercedes-Benz otomobili ünvanını taşıyor.

    Kullanıcısına yüksek konfor ve zarif tasarımının yanı sıra en üst düzeyde güvenlik sunan Mercedes-Benz C-Serisi üstün sürüş dinamizmi ile de dikkat çekiyor. "Direct Control" olarak adlandırılan bir önlemler paketi sayesinde araç mükemmel bir yol tutuşu ve sportif performans sergiliyor.

    Euro NCAP organizasyonunda gerçekleştirilen çarpma testlerinde en iyi derece olan 5 yıldızı almaya hak kazanan ve güvenliğini kanıtlayan C Serisinde isteğe bağlı olarak uygulanan Bi-Xenon farlara entegre edilen ve virajlarda tam aydınlatma sağlayan far sistemi de bulunuyor.

    Mercedes-Benz CL-Serisi

    2006 yılının Ekim ayında satışa sunulan yeni CL-Serisinde, akıcı çizgiler ve belirgin hatlar yeni tasarım özellikleri olarak dikkat çekiyor. Mercedes-Benz coupé modellerinin yedinci nesli olan yeni CL geleneksel ve yeni karakteristikleri biraraya getiriyor.

    CL-Serisi otomobilleri şu ana kadar geliştirilen en güçlü Mercedes motorlarına sahip. CL 500'de bulunan 8 silindirli motor ürettiği 285 kW/388 beygir gücü ile bir önceki modele kıyasla % 26 daha fazla güç ve %15 daha fazla tork sunuyor. Araç sadece 5.4 saniyelik bir sürede 100 km/s hıza ulaşıyor. CL 600 ise 12 silindirli 380 kW/517bg üreten bir motora sahip. Her iki aracın azami hızı da elektronik olarak 250 km/s ile sınırlı.

    Mercedes-Benz CLK Cabrio

    Büyüleyici bir tasarım ve en üst düzeyde beklentilere cevap veren bir teknik donanıma sahip olan CLK Cabrio, dört koltuklu üstü açık Mercedes-Benz geleneğinin bir devamını oluşturuyor.

    Aracın katlanabilir çok katlı kumaş tavanı, kullanıcısına iç hacimde yüksek ses ve ısı izolasyonunun yanısıra olağanüstü bir kullanım konforu da sunuyor. Araç içindeki bir düğme veya uzaktan kumandayla tam otomatik olarak 20 saniyede açılan tavan, katlanarak bagaj içine yerleşiyor.

    Mercedes-Benz CLS-Serisi

    Mercedes-Benz coupé modellerinin duygusal karakteri ile bir sedanın konfor ve işlevselliğini biraraya getirerek CLS-Serisinde yepyeni bir araç kategorisi yarattı: CLS-Serisi, dört kapılı coupé olarak yeni bir model türünün ilk örneği.

    Dinamizm ve büyük ölçüler, güç ve zarafet, estetik ve işlevsellik gibi ilk bakışta birbirine ters düşen kavramları biraraya getiren çok özel tasarımı, iç donanımında kullanılan deri ve ahşap gibi değerli malzemeler ve yön belirleyen bir teknoloji uygulamasıyla CLS-Serisi, otomobili bir tutku olarak yaşayanlar için geliştirildi.

    CLS-Serisinde iki benzin motor seçeneği sunuluyor:
    200 kW / 272 hp güç üreten V-6 motor ile donatılan CLS 350, 7 saniyede 100km/saat hıza erişiyor. Yüksek torklu bu motor (2400 dd/350 Nm) aracın standart donanımı olan yedi vitesli otomatik şanzıman (7G-TRONIC) ile mükemmel bir uyum sağlıyor.

    Mercedes-Benz E-Serisi

    Dört yıllık üretim süresinden ve bu sürede satılan yaklaşık bir milyon araçtan sonra Mercedes-Benz 2006 yılında E-Serisini yeniledi. Yeni geliştirilen veya yenilenen yaklaşık 2000 parçanın yer aldığı yeni nesil E-Serisi artık daha dinamik, daha güçlü ve daha güvenli.

    Dış tasarımında araca daha dinamik görünüm veren değişiklikler yapılan E-Serisindeki belirgin yenilikler, güvenlik donanımında, aydınlatma sisteminde ve motor çeşitlerinde kendini gösteriyor.

    29 modeli (16 sedan ve 13 T modeli) kapsayan yeni nesil E-Serisi, güçleri 100 kW/136 PS ile 378 kW/514 PS arasında değişen 10 motor seçeneği sunuyor. Bu motor seçeneklerinden altısı yeni geliştirilen veya yenilenen motorlar. Çoğu motor seçeneğinde bir önceki E-Serisine kıyasla daha fazla güç ve tork sunan E-Serisi motorlarının düşük yakıt tüketimleri ve ekonomik olmaları dikkat çekiyor.

    E 200 CDI ve E 220 CDI modellerinde yer alan dört silindirli diesel motorları tüm detaylarında yenilendi ve sabit tutulan yakıt tüketimine rağmen (6,3l/100 km) performansları artırıldı. E 320 CDI'ın altı silindirli dizel motorunun azami torku 540 Nm'ye yükseltildi.

    Mercedes-Benz mühendisleri benzinli motorlarda ise özellikle dört ve sekiz silindirli motorlar üzerinde çalıştılar. Gücü % 12,5 oranında artırılan E 200 Kompressor modeli 250 Nm tork ve 135 kW / 184 PS sunuyor.

    Yeni geliştirilen ve S-Serisinde de kullanılan sekiz silindirli 5,5 l hacimli, 285 kW/ 388 PS gücündeki motor E 500'de de sunuluyor.

    Mercedes-Benz GL-Serisi

    Mercedes-Benz, 2006 Detroit Otomobil Fuarı'nda otomobil dünyasına tanıttığı GL-Serisi ile yepyeni bir SUV segmentine adım attı. Adıyla Mercedes-Benz'in efsanevi arazi aracı G-Serisini çağrıştıran GL-Serisi gücü ve dayanıklılığı ile 27 yıldır üretilen ve üretimi devam edecek olan G-Serisi ile aynı genleri taşıdığını kanıtlıyor.

    Lüks segmentte yer alan yedi koltuklu GL, yolda ve arazide mükemmel bir sürüş dinamizmi, geniş bir iç hacim ve limuzin konforu sunuyor. Güçlü ve atletik tasarımıyla yoğun rekabet yaşanan bir segmentte liderliğe adaylığını koyan bu araç, Mercedes-Benz'in sürekli 4x4 sistemi 4MATIC ile donatılıyor. Seri donanımda sunulan AIRMATIC hava süspansiyonu, adaptiv süspansiyon sistemi ADS, 4ETS çekiş sistemi ve ESP ile birlikte GL-Serisi en zor koşullarda dahi üstün bir arazi kabiliyeti ve yol tutuşu sunuyor.

    ABD'deki Mercedes-Benz fabrikasında üretilen GL-Serisi, ABD pazarının ardından Avrupa pazarında da satışa sunuldu. ABD pazarı için GL 450 olarak 4,6 l hacimli, 340 PS gücünde V8 benzinli bir motorla üretilen araç, 7,6 saniyede 100km/saat hıza erişiyor. Azami hızı 235 km/saat olan GL 450, 100 km'de 13,4 l yakıt tüketiyor.

    GL'nin Avrupa pazarında ayrıca
    GL 320 CDI ( 3 l hacimli, 224 PS gücünde, V6 dizel motor, azami hız 210 km/saat, ortalama yakıt tüketimi 9,9 l/100km),

    GL 420 CDI (4 l hacimli, 306 PS gücünde, V8 dizel motor, azami hız 230 km/saat, ortalalama yakıt tüketimi 11,6l/100km),

    GL 500 ( 5,4 l hacimli, 388 PS gücünde V8 motor, azami hız 240km/saat, ortalama yakıt tüketimi 13,9 km/saat) motor seçenekleri de bulunuyor.

    Mercedes-Benz M-Serisi

    2005 yılında satışa sunulan 2. nesil Mercedes-Benz M-Serisi, güçlü ve dinamik tasarımının yanı sıra üstün arazi kabiliyeti ile müşterilerinin beğenisini kazanıyor.

    M-Serisinde dört tekerlekten sürekli çekiş ve 4ETS çekiş sistemlerinin yanı sıra eğim iniş kontrol sistemi, Start-off yardım sistemi ve arazi şartlarına uyumlu Anti Blokaj Sistemi (ABS) mevcut. Sürücüler M-Serisi donanımını, ihtiyaçları doğrultusunda iki farklı dört tekerlekten çekiş sistemi arasından seçebiliyor. Bu kapsamda, araziye çıkmayı seven sürücüler için özel bir seçenek sunuluyor; sistem manuel veya otomatik olarak, ön ve arka aksa ya da sadece arka aksa yüzde 100 oranında güç iletilmesini sağlıyor. Arazi sürüşleri için özel olarak geliştirilen AIRMATIC havalı süspansiyon sistemi aracın yerden yüksekliğini 291 mm'ye kadar yükseltebiliyor ve 600 mm yüksekliğe kadar sudan geçebilmesini sağlıyor.

    US NCAP çarpma testinde en üst düzeyde güvenliği kanıtlayan Mercedes-Benz M-Serisi, Mercedes-Benz'e özgü güvenlik donanımıyla 5 yıldız almaya hak kazandı.

    M-Serisinde ML 280 CDI, ML 320 CDI, ML 350, ML 500 ve ML 63 AMG olmak üzere 5 motor seçeneği sunuluyor.

    Mercedes-Benz R-Serisi

    Mercedes-Benz, "Grand Sports Tourer" tipi aracı R-Serisi ile yine yeni bir akımın öncüsü oldu. Mercedes-Benz'in Alabama/ABD'deki fabrikasında üretilen Mercedes-Benz R-Serisi, 2006 yılının başında Avrupa pazarında satışa sunuldu. Türünün ilk örneği olan bu araç, sedan, van, station ve Sports Utility Vehicle (SUV) tipi otomobillerin en başarılı özelliklerini bünyesinde toplayan yeni ve eşsiz bir profile sahip.

    Avrupa pazarı için 4,92 m ve 5,16 m olmak üzere iki farklı uzunlukta üretilen Mercedes-Benz R-Serisinde 6 yolcu tek kişilik koltuklarda bir limuzin konforuyla seyahat etme olanağını buluyor.

    Sürekli 4x4 özelliğine sahip olan yeni Mercedes-Benz R-Serisi, standart olarak 7G-TRONİC otomatik şanzıman ile donatılıyor.

    Araç, Avrupa'da bir dizel (224 PS gücündeki R 320 CDI) ve iki benzin motoru seçeneğiyle (272 PS gücündeki R 350 ve 306 PS gücündeki R 500) satışta.

    Mercedes-Benz S-Serisi

    Lüks segmentin tartışmasız lideri olan S-Serisi, gelişmiş güvenlik önlemleri ve üstün konforuyla bu ünvanı haklı kılıyor.

    S-Serisi güvenlik donanımının başında otomobil güvenliğinde bir dönüm noktasını oluşturan Brake Assist ve PRE-SAFE sistemlerinin geliştirilmiş versiyonları geliyor. Brake Assist PLUS sistemi (BAS PLUS) yoldaki araçları algılayarak, öndeki araçla aradaki mesafenin çok kısa olması veya öndeki araca yaklaşma hızının çok yüksek olması durumunda sürücüyü uyarır. Bunun yanı sıra, çarpışma olması durumunda Brake Assist PLUS gerekli fren gücünü hesaplayarak sürücünün yetersiz kaldığı acil durumlarda destek verir. Bu sistem özellikle arkadan çarpmaları önemli ölçüde önleyebiliyor.

    V6 motor (200kW/272 PS) ile donatılan S 350, 7.3 saniyede 100km / saat hıza erişiyor. S-Serisi ile birlikte tanıtılan 5.5 litre hacime sahip, 285 kW/ 388hp güç üreten yeni V8 motor ise yüksek torku ile (530 Nm - 2800-4800 rpm) S 500 modeli 0'dan 100 km/saat'e 5.4 saniyede ulaştırıyor. Yükselen performans değerlerine karşın S modellerinin yakıt tüketimi % 9 oranında daha az.

    V6 ve V8 motor donanımlı S-Serisi modellerinde, vites değişimlerini hissettirmediğinden kullanım konforunu arttıran ve aracı daha ekonomik ve atak hale getiren dünyanın ilk yedi ileri vitesli otomatik şanzımanı 7G-TRONIC, standart donanım kapsamında sunuluyor.

    S-Serisinde bulunan diğer bir ozellik ise gece görüş asistanı (night view assist). Karanlıkta meydana gelebilecek kazaların engellenmesine büyük ölçüde katkıda bulunan bu sistem, kullanılan kızılötesi ışınlar sayesinde, diğer araç sürücülerini rahatsız etmeden ve uzun farlar yakılmadan yolu tarayarak görüş mesafesini artırıyor.

    Mercedes-Benz SL-Serisi

    1954 yılında tanıtılan "gull-wing" (Martı Kanat) SL ile başlayan ve dünya çapında segmentinin tartışmasız lideri olan SL, 2006 yılında yenilendi.

    Yeni geliştirilen 5.5 cc'lik V8 motoru ile SL 500, 285 kW/388 hp güç, 530 Nm tork üretiyor ve 0'dan 100 km/h'a 5.4 saniyede ulaşıyor. Bir önceki modele göre % 26 artan performansına rağmen, 100 km'de ortalama 12.2 litre olan yakıt tüketimi değişmedi.

    SL 350'de kullanılan ve 200 kW/272 hp güç üreten V6 motor ise diğer bir yenilik. Bir önceki modele kıyasla % 11 daha fazla performans sunan SL 350, bu artışa rağmen 10.3 l/100 km yakıt tüketerek, 100 km'de1 litreden fazla tasarruf sağlıyor. 0-100 km/s'ye ulaşma süresi ise 6.6 saniye. SL-Serisinin en üst modeli V12 biturbo motora sahip SL 600. 380 kW/517 hp güç ve 830 Nm'lik tork gibi etkileyici değerler sunan otomobil 0'dan 100 km/s hıza 4.5 saniyelik bir sürede ulaşıyor (önceki model 4.7 saniye).

    Yedi ileri vitesli otomatik şanzıman 7G-TRONIC V6 ve V8 modellerinde standart olarak sunuluyor. Araç manuel "M" konumundayken % 30 daha hızlı vites değiştirilebilmesini sağlayan 7G-TRONIC Sport ise opsiyonel olarak sunuluyor, bu paket kapsamında araç direksiyonunda vites değiştirme mandalı bulunuyor.

    Mercedes-Benz SLK-Serisi

    1996 yılından 2004 başına kadar 308 000 adet üretilen ilk nesil Mercedes-Benz SLK, tüm dünyada kendi segmentinde bir numara oldu ve Mercedes-Benz markasının modern ve dinamik yüzünün sembolü haline geldi.

    İkinci nesil SLK, yepyeni bir roadster olarak 2004 ilkbaharında yollara çıktı.

    Tasarımı, aracın sportif ve güçlü karakterini ilk bakışta yansıtıyor. Ayrıca bir roadsterin karakteristik özellikleri olan uzun motor kaputu, yatık ön cam, geniş kapılar ve kısa bagaj bölümü, SLK'da belirgin bir şekilde vurgulanıyor. Aracın arkadan öne incelen silueti, ön ızgaranın tasarımı, motor kaputunun üzerinde Formula 1'i anımsatan profili, Mercedes-Benz SLK'nın spor otomobil üretme geleneği olan bir üreticinin elinden çıktığını gösteriyor.

    Mercedes-Benz'in SLK'da sunduğu motor seçenekleri de en üst düzeydeki beklentilere cevap verecek şekilde.

    Bu araç kategorisinde ilk kez 8 silindirli (265kW/360 PS gücünde) bir motora yer veren Mercedes-Benz, 0'dan 100km/saat hıza 4,9 saniyede erişen SLK 55 AMG'yi bu motorla donatıyor. 7 vitesli otomatik şanzıman "7 G-TRONIC" de bu modelde standart donanım kapsamında yer alıyor. Yeni 6 silindirli motorla donatılan SLK 350, % 25 daha fazla güç ( 200 kW/272 PS) %13 daha fazla tork sunuyor. 0'dan 100 km/saat hıza erişmesi 5,6 saniye'de gerçekleşiyor.

    SLK 200 KOMPRESSOR'un 120 kW/163 PS gücündeki motoru ise ilk kez SLK'da kullanıldı. Yeni nesil dört silindirli motorlardan olan bu motor, TWINPULSE sistemiyle daha sessiz, yakıt tüketimi daha düşük, torku daha yüksek.




    Yorum

    • erciyesboran
      Banned
      • 29-12-2005
      • 4110

      #3
      Konu: otomobil dünyası

      Renault Megane 1.5 dCi

      Renault'un kompakt modeli Megane, geçirdiği makyaj operasyonu sonrası daha da güçlendi.

      Fransız otomobil üreticisi Renault, kompakt sınıftaki temsilcisi Megane'ı ilk kez 1995 yılında satışa sundu. 1998 yılında Türkiye'de satışına başlanan Megane, 1999 yılının ortalarında makyajlanarak daha dinamik bir görüntüye kavuşturuldu ve donanım seviyesinde de iyileştirilmelere gidildi. 2002 yılında başdan aşağıya yenilenerek Megane II adını alan otomobil, şu andaki alıştığımız yenilikçi ve moder görünümüne kavuştu. 2005 yılının sonunda ön yüzünü kapsayan ufak bir makyajlama operasyonu geçiren Megane, son halini alarak otomobil severlerin beğenisine sunuldu. Ülkemizde 1.4, 1.6 ve 2.0 litrelik benzinli, 1.5 litrelik dizel motor seçenekleri bulunan Megane, Authentique, Expression ve Privilege olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle satışa sunuluyor.

      Tasarım:

      Geride bıraktığımız yıl sonunda daha dinamik bir yapıya kavuşturulan Megane'da dış tasarım olarak pek fazla bir değişikliğe gidilmedi. Makyajlama operasyonu sonrası ön far bloğu güncellendi ve eskiden içerisinde yuvarlak daire bulunan arka farlar daha dinamik bir hale getirildi. Aracın genelinde ise başka bir değişiklik yapılmadı.

      İç Mekan:

      Megane, büyük boyutlarıyla iç mekanda farklı bir konfor sunuyor ve buna bağlı olarak birçok alanda sınıfının lideri konumunda yer alıyor. Megane'ın iç mekanı oldukça ergonomik ve herhangi bir kusur bulunmuyor. Makyajlanan gösterge paneli beyaz arka plan ışığı ile daha dinamik bir tasarıma kavuşmuş. İç mekanda kullanılan malzeme kaliteli ve işçilik kusurlarına rastlamak imkansız gibi. Geniş ön ve yan camları ile çift açılı dikiz aynaları sayesinde görüş problemsiz. 520 litre gibi büyük bir bagaj hacmi sunan Megane, sınıf standartlarının üzerinde ve oldukça kullanışlı bir taşıma alanına sahip. 4498 mm uzunluğa 1460 mm yüksekliği ve 1777 mm genişliğe sahip olan otomobil arka bölümde oturanlara konforlu bir yolculuk için yeterli diz mesafesi sunuyor. Araç içine zekice yerleştirilen birçok eşya gözü ise, 44 litrelik ekstra kullanım alanı sağlıyor.

      Motor:

      Testimize konuk olan Megane'da 1.5 litre 100 HP'lik dizel motor görev yapıyor. Common rail teknolojisine sahip olan bu motor, makyajlama öncesi 82 HP güç üretirken, makyajlama operasyonu sonrası 100 HP güç üreticek şekilde yeniden güncellenmiş. 1461 cc hacmindeki motor 4000 d/d'de 100 HP güç üretirken, 2000 d/d'de 200 Nm tork sağlıyabiliyor. Makyajlama operasyonu sonrası 18 HP daha güçlenen 1.5 litrelik motor, performans ve yakıt tasarrufunu birarada sunuyor. İlk çalıştığında biraz gürültülü çıkartan dizel motor, hararet yükseldikçe motor seside azalıyor.

      Performans:

      Makyajlama operasyonu sonrası daha da güçlenen 1.5 litrelik motor, aracın performansını yukarıya doğru taşıyor. 0'dan 100 km hıza 12.7 sn'de ulaşan otomobil, maksimum 182 km hız yapabiliyor. Aynı hacimdeki 80 Hp'lik motor ise 100 km hıza 14.5 sn'de ulaşırken, maksimum 171 km hız yapabiliyordu. Şehir içi 6.1, şehir dışı 4.2 ve ortalamada 4.9 litre yakıt tüketimine sahip olan Megane, 60 litrelik yakıt deposu kapasitesi ile 1176 km yol yapabiliyor. Sertliği iyi ayarlanmış süspansiyon sistemi sayesinde iyi bir yol tutuşuna sahip olan otomobil, sert girilen virajlarda sorun yaşatmıyor ve aynı zamanda konforlu bir yolculuk imkanı sağlıyor. Hıza duyarlı direksiyon sistemi eskiye oranla daha başarılı ve sürücüyü yormayacak şekilde ayarlanmış. 100 km/s hızla giderken yapılan ani frende 38 metrede durmayı başaran araç kendi sınıfında güvenlik sınırları içerisinde kalmayı başarıyor.

      Güvenlik:

      Renault Megane, 2003 yılında tabi tutulduğu Euro-NCAP çarpışma testlerinde en yüksek puan olan beş yıldız ile ayrıldı. Otomobil yandan çarpma testinden tam puan alırken önden çarpma testinde sadece iki puan kaybetti. Çocuk yolcu güvenliğinde başarılı bir performans sergileyen otomobilin emniyet kemerleri Euro-NCAP performans limitlerinin hemen hemen tamamına uygun görüldü. Ayrıca yayalar için alınan koruma önlemleri ise ortalama düzeyde kaldı. Megane'da ABS, EBV, çift seviyeli sürücü ve yolcu hava yastıkları, perde hava yastıkları, yan hava yastıkları, acil fren destek sistemi (AFU), yükseklik ayarlı ön gergili ve güç limitörlü ön emniyet kemerleri, ön gergili arka emniyet kemerleri, ani durmalarda otomatik yanan 4'lü flaşörler gibi güvenlik ekipmanları standart olarak sunuluyor.

      Teknik Veriler Motor Sıralı 4 silindir Motor hacmi 1461 cc Supap/eksantrik sayısı 8/1 Maksimum güç 100 HP-4000 d/d Maksimum tork 200 Nm-2000 d/d Maksimum hız 182 km/s Şanzıman 5 ileri manuel Aktarma Önden çekiş Frenler (ön/arka) Hava kanallı disk/düz disk Yakıt tipi Dizel Tüketim (şd/şi/ort) 4.2 / 6.1 / 4.9 lt 100 km Depo kapasitesi 60 lt Dönüş çapı 10.7 m Boş ağırlık 1215 kg Bagaj hacmi 520 lt Boyutlar (u/g/y) 4298 x 1777 x 1460 mm

      Yorum

      • erciyesboran
        Banned
        • 29-12-2005
        • 4110

        #4
        Konu: otomobil dünyası

        Artık Rusya'da da üretiliyor


        Fiat lisansı ile Bursa'daki Tofaş fabrikasında üretilen Fiat Albea'nın yaklaşık 1 yıldır Rusya'da sürdürülen üretim çalışmaları başarı ile sonuçlandı. Rus Severstal Auto'nun fabrikasında üretilen ilk Fiat Albea, cuma günü törenle üretim bandından indirildi.

        Severstal Auto'nun Tataristan'daki Neaberejniye Chelni fabrikasında üretimine başlanan Fiat Albea'nın üretimi için gerekli parçalarının tamamı Koç Holding-Fiat Auto ortaklığı ile Türkiye'de faaliyet gösteren Tofaş tarafından ihraç edildi. Fiat Albea, Tofaş'ın ürettiği Fiat Palio ve Albea modellerinin Rusya'da üretilmesine yönelik olarak montaj hattı kurulması konusunda Ocak 2006'da imzalanan sınai anlaşma çerçevesinde üretilmeye başlandı. Fiat Auto ile Severstal Auto arasındaki iş birliğinin ilk adımı olan bu üretim anlaşması çerçevesinde 2007 sonuna kadar 20 bin Fiat markalı araç üretilmesi planlanıyor. İlk Fiat Albea'nın banttan indirilmesi töreninde konuşan Severstal Auto CEO'su Vadim Shvetsov, anlaşmayı imzaladıktan sadece 10 ay sonra araç üretmenin çok büyük bir başarı olduğunu belirterek, başta Fiat Albea olmak üzere diğer Fiat modellerinin Rusya pazarında önemli bir açığı gidereceğini belirtti.

        Yeni Albea'nın üretiminde görev alan tüm işçiler Bursa'daki Tofaş Fabrikası'nda uzmanlık eğitimine tabi tutuldu. Buradaki montaj ve araçların test döneminde Türk mühendisleri bizzat görev aldı. Fiat Auto ile Severstal Auto'nun tüm Fiat markalı binek modeller ve hafif ticari araçların Rusya'da satışı ve dağıtımı ile ilgili bir de tedarik anlaşması da imzaladı. Fiat Albea'nın Rusya'da yollara çıkmasının Tofaş açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Tofaş CEO'su Ali Pandır, Fiat Albea'nın üretilmesinin Türk mühendislerinin başarısının bir göstergesi olduğunu belirtti. Aynı fabrikada 2007 yılından itibaren Fiat Doblo'nun da üretileceğini belirten Pandır, proje kapsamında Tofaş'ın yıllık 250 milyon euro gelir elde edeceğini vurguladı.

        Öte yandan, yenilenmiş versiyonu Şubat 2005'te Türkiye yollarına çıkan Fiat Albea, 2006 yılının ilk 10 ayında 12 bin 100 adetlik satış rakamına ulaştı.

        Yorum

        • erciyesboran
          Banned
          • 29-12-2005
          • 4110

          #5
          Konu: otomobil dünyası

          Made in Turkey


          Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.'den yapılan açıklamada, Toyota'nın yeni Hatchback modeli Auris'in, Türkiye Fabrikası'nda Corolla Verso, İngiltere Fabrikası'nda ise Avensis modeli ile birlikte üretileceği bildirildi.

          Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdürü ve CEO'su Kazuhiro Kobayashi, Avrupa pazarında Hatchback modeline yönelik yüksek talebi karşılama amacıyla geliştirilen Auris modelinin, Türkiye Fabrikası'nda üretilme kararının ardında, Toyota'nın pazara en yakın yerde üretim yapma temeline dayanan yerlileştirme stratejisinin yattığını belirtti. Kobasayhi yaptığı yazılı açıklamada, "Yüksek kalitede üreteceğimiz Auris modeli, Toyota'nın Avrupa'da 2008 yılı itibariyle 1.2 milyon adet olan araç satış hedefini gerçekleştirmesine katkıda bulunacaktır" dedi.

          Adapazarı fabrikasında yılda yaklaşık 60 bin adet üretilecek olan Auris, üretimin yüzde 40'ını oluşturacak. Yüksek kalitesi, farklı dizaynı, geniş iç hacmi ve konforuyla Auris, Adapazarı fabrikasında 3 dizel ve 2 benzinli motor seçenekleriyle 3 ve 5 kapalı olarak üretilecek.

          Yorum

          • erciyesboran
            Banned
            • 29-12-2005
            • 4110

            #6
            Konu: otomobil dünyası

            S6'nın satışına başlandı

            Audi’nin lüks üst orta sınıftaki temsilcisi A6’nın 435 HP güç üreten V10 motoru ve asimetrik/dinamik tork dağılım sistemine sahip yeni nesil quattro dört tekerlekten çekiş teknolojisiyle donattığı performans versiyonu S6, hem sedan hem Avant karoser seçeneğiyle ülkemize de ithal edilmeye başlandı. S6’nın sedan karoserli versiyonu 150 bin 590 Euro’luk anahtar teslim fiyatıyla pazarlanırken; S6 Avant ise 155 bin 137 Euro’luk anahtar teslim fiyatıyla Türk tüketicisinin beğenisine sunuldu.

            İlk olarak 2006 yılının ilkbahar aylarında tanıtılan 435 HP’lik Audi S6, Aralık ayıyla birlikte ülkemizde de satışa sunuldu. Lüks üst orta sınıftaki performans modelleri arasına katılan yeni Audi S6, sedan karoser seçeneğinde 150 bin 590 Euro, Avant karoser seçeneğinde ise 155 bin 137 Euro’luk anahtar teslim satış fiyatıyla ön plana çıkıyor. Lamborghini ile ortak geliştirilen motorunun sunduğu beygir gücü ve yeni nesil quattro çekiş sistemiyle sınıfındaki rakiplerine göre maliyet - performans beklentisinde öne çıkmayı başarıyor.

            Audi S6 ve S6 Avant’ın standart donanımında sürücü ve yolcu ön ve yan hava yastıkları, Sideguard ön/arka havayastığı sistemi, Xenon plus farlar, akustik park asistanı, hız sabitleme sistemi, çift iklimlendirmeli klima sistemi, ısı yalıtımlı ön camlar, MMI sistemi, CD değiştiricili müzik sistemi, spor ön koltuklar, alkantara/nappa deri döşeme, atlas karbon iç kaplama, katlanabilir arka koltuklar, ısıtmalı ön ve arka koltuklar, ışık paketi, far yıkama, mat alüminyum renkli dış aynalar, alüminyum biniş çıtaları ve çam çerçevesi yer alıyor.

            Yorum

            • erciyesboran
              Banned
              • 29-12-2005
              • 4110

              #7
              Konu: otomobil dünyası

              20 adet üretilecek


              Geçtiğimiz günlerde Doğuş Otomotiv ile Türkiye pazarına resmen giriş ve temsil için niyet mektubu imzalayan Lamborghini S.p.A., yılın uluslararası nitelikteki son otomobil organizasyonu olan Los Angeles Otomobil Fuarı’nda en güçlü Roadster modelini tanıttı. 640 HP güç üreten motora sahip iki koltuklu Murcielago LP640 Roadster’dan ise sadece 20 adet üretilecek!

              Ülkemizde başarıyla distribütörlük ve hizmet faaliyetlerini sürdüren Doğuş Otomotiv ile “Lamborghini Markalı Ürünlerin” pazarlanması, satışı ve satış sonrası hizmetlerinin yürütülmesiyle ilgili niyet anlaşması imzalayan Lamborghini S.p.A., 2006 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yeni modelini tanıttı.

              Firmanın 6.5 litrelik silindir hacmine sahip V12 motorlu en üst seviyede performans versiyonlarına verdiği LP640 koduyla yollara çıkacak olan Murcielago LP640 Roadster, coupe karoserli Murcielago ile aynı teknik özelliklere sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. 2006 Los Angeles Otomobil Fuarı’ndaki dünya lansmanı sırasında Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmnn tarafından “sadece 20 adet” üretileceği açıklanan Murcielago LP640 Roadster, Lambo stili klasik kanatlı kapıları, asimetrik gövde tasarımı ve LP640 model versiyonlarına özel ön/arka tamponlar, arka difüzör ve stop lambalarıyla görsel olarak farklılaşıyor. Kumaş tavanlı olarak üretilen Murcielago LP640 Roadster, isteğe bağlı olarak karbon fiber tavanlı olarak da sipariş edilebiliyor.

              640 HP güç ve 660 Nm tork üreten V12 motoru sayesinde 330 km/s’lik son hıza erişebilen Lamborghini Murcielago LP640 Roadster, 0–100 km/s hızlanmasını ise bir rokete eşdeğer nitelikte zamanlamayla tamamlayabiliyor: 3.4 sn. Araçta yer alan bağımsız dört tekerlekten çekiş sistemi, Lamborghini’nin herhangi bir elektronik kontrol ünitesinin yardımına ihtiyaç duymadan çalışan ve motorun gücünün % 30’unu öne % 70’ini ise arka tekerleklere aktaran VT isimli viskoz kavramalı bir sistemle eşgüdümlü çalışıyor. Araçta standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzıman standart olarak sunulurken e-gear adı verilen 6 ileri vitesli sıralı şanzımanda isteğe bağlı olarak satın alınabilecek. Dört farklı modu bulunan (normal, sport, winter ve automatic) şanzımanda vitesler, sadece direksiyon simidi üzerindeki kollar yardımıyla değiştirilebilirken, Lamborghini mühendisleri daha güvenli akselerasyonlar için sisteme bir de “Thrust” modu eklemeyi uygun bulmuşlar.

              Yorum

              • erciyesboran
                Banned
                • 29-12-2005
                • 4110

                #8
                Konu: otomobil dünyası

                Bebek Touareg geliyor


                Alman otomobil üreticisi Volkswagen, kompakt 4x4 otomobili Tiguan'ın üretimi için geri sayıma başladı. Los Angeles Motor Show’da konsept olarak tanıtılan otomobilin 2008 sonunda satışına başlanması öngörülüyor. 2006 başlarında Consept A olarak sergilenen otomobilin ismi 350 bin kişiden fazla katılımın olduğu bir anket sonucunda belirlendi. Nihayi karar olarak Tiguan'da karar kılındı.

                Yaklaşık bir yıl sonra piyasaya çıkması beklenen Tiguan’da Clean TDI (Temiz TDI) adı verilen dizel teknolojisi bulunuyor. Daha az nitrojen oksit yayan bu motor Audi, VW ve Mercedes-Benz’in ortaya çıkardığı çevreye saygılı Bluetec yaklaşımına uygun halde geliştirildi.

                Şişkin çamurlukları ve çıkıntılı burun yapısıyla güçlü bir görünüm sunan araç 4.40 m uzunluğunda, 1.85 m genişliğinde ve 1.69 m yüksekliğinde. Bu ölçüler Volkswagen’nin kompakt MPV’si Touran’a oldukça yakın. Tiguan dış yapısıyla da firmanın diğer yeni modelleriyle benzerlikler taşıyor.

                Yorum

                • erciyesboran
                  Banned
                  • 29-12-2005
                  • 4110

                  #9
                  Konu: otomobil dünyası

                  Aero X'e Tasarım Ödülü


                  Saab Aero X Konsept Otomobili, İngiltere’nin en eski otomobil dergisi olan Autocar tarafından ‘Yılın Konsept Otomobili’ ödüne layık görüldü. Saab Aero X, Londra’da yapılan ödül töreninde dinamik duruşu ile övgü alırken, tasarımcıları sürekli olarak onun uçak mirasından söz ettiler.

                  Ödülü veren Autocar editörü Chas Hallett şunları söyledi: “Aero X tanıdığımız Saab tasarım repliklerini alıyor ve bunların modern mimari anlayışına nasıl ekleneceğini ve 400bhp gücündeki bir süper-coupé’ye nasıl uygulanacağını gösteriyor.”

                  “Otomobil, orijinali kadar makul fakat bir o kadar da geleceği yansıtan bir dış görünüme ve iç mekan elemanlarına sahip. Ayrıca, bir otomobilin ön cam kolonları olmadan ne kadar güzel görünebileceğini gösteriyor.”

                  Bu ödülle Aero X, kazandığı zaferlere bir yenisini daha ekliyor. Bu konsept otomobil, bu yılın başlarında ilk kez Cenevre Motor Show’da teşhir edildiğinde, dünyanın en etkin dergilerinden biri olarak bilinen Amerikan dergisi Autoweek tarafından da ‘Show’un En İyi Otomobili’ ödülüyle onurlandırılmıştı.

                  General Motors Avrupa’nın Tasarım Direktörü Bryan Nesbitt “bu ödülle gurur duyuyoruz” diyor. “Saab Aero X bir konsept otomobilden çok daha fazla bir şey. Saab’da gelecekte izleyeceğimiz tasarım yönü hakkında ipuçları veriyor.”

                  Aero X, aynı zamanda, Saab’ın çevreci motor taahhüdünün de açık bir tanımı niteliğinde. Aero X’in görünümüne uyan bir performansa sahip olmasını sağlamak için, bu konsept otomobil, tamamen saf E100 biyoetanol ile çalışabilen 400bhp turbo bir V6 BioPower motora sahip. Tasarım konusunda ise, otomobilin şanzımanı Saab’ın geleceğinin altında yatan güçlü bir ipucu.

                  Saab Automobile Şirket Müdürü Jan Åke Jonsson, “Bu şekilde onurlandırılmaktan son derece mutluyuz” diyor, "Aero X markamızın özündeki kalitenin altı vurgulanan bir teyidi ve Autocar’ın bu otomobili Saab’ın gelecekteki ürünlerinin bir esintisi olarak kabul ettiğini görmek bizi çok sevindirdi.”

                  Yorum

                  • erciyesboran
                    Banned
                    • 29-12-2005
                    • 4110

                    #10
                    Konu: otomobil dünyası

                    Oettinger Audi TT


                    Türkiye prömiyeri 11. Uluslararası Autoshow 06‘da yapılan Audi TT, Oettinger tarafından modifiye edildi.

                    Ön tampon altına yerleştirilen yeni bir ek ile aracın altına giren rüzgardan en iyi şekilde yararlanılmasına çalışılmış. Tamponda bulunan ızgaralarda petek görünümlü olanlar ile değiştirilerek daha sportif ve aynı zamanda daha şık bir görünüm elde edilmiş.

                    Aracın yan tarafında ise gene dikkatli gözlerin farkedebilceği değişiklikler yapılmış. Standartından çokta farklı olmayan marşbieller gerçekten oldukça zor farkediliyor.

                    Otomobilin arka kısmında gene alttan rüzgarı dengelemek amacı ile difuzor kullanılmış. Sağ ve sol köşelere her biri 89 mm çapında dört adet egzoz çıkışı yerleştirilmiş.Bagaj kapağının üstünde ise DTM otomobillerinde kullanılan spoilerleri andıran bir kanada yer verilmiş.

                    İç mekande ise Audi kalitesine yakışır bir şekilde deri ve alkantra kaplı spor koltuklar kullanılmış.

                    Oettinger TT ‘de motorda unutulmamış. Standart olarak 2.0 TFSİ motora sahip olan TT’de turbo basıncı arttırılmış.Yüksek devirlerde artan benzin ihtiyacının karşılanmasında sıkıntı yaşanmaması için benzin pompasıda modifiye edilerek basıncı arttırılmış. Genişletilmiş egzoz boruları ilede yanma odasında oluşan egzoz gazlarının tahliyesi kolaylaştırılmış.Tüm bu değişikliklere göre yeniden programlanan beyin sayesinde 350 Hp lere varan güç ve 470 Nm tork elde edilmiş.

                    Tüm bu işlemlerden sonra çift kavramalı dinamik şanzıman ile birlikte TT’nin 0-100 km/s akselerasyonu 5.6 saniye, son sürati ise 270 km/s olarak olçülmüş.

                    Oettinger TT’nin artan gücünü yere aktarması içinde iki farklı jant-lastik opsiyonu sunuyor. VA 245/30/20 ve HA 245/30/20 ölçülerindeki lastikler ile beraber yeni 5 kollu aliminyum alaşım jantlar alınabiliyor.

                    Henüz ülkemizde mart ayında satışa sunulur sunulmaz meraklıları tarafından herhalde Oettinger modifiyeli olarak sipariş edilecektir.

                    Yorum

                    • erciyesboran
                      Banned
                      • 29-12-2005
                      • 4110

                      #11
                      Konu: otomobil dünyası

                      Benim dünyam !!!


                      Honda Civic İlk kez tanıtılıdığı 1972 yılından beri otomobil severlerin gönlünde farklı bir yere sahip oldu. 2006 yılında 6. jenerasyonu satışa sunulan Honda Civic ülkemizde ise 5. ve daha cokta 6. jenerasyonu ile sevildi.

                      Yasin İnce’ de iflah olmaz bir Honda özelliklede Civic fanatiği. Daha öncede 6. jenerasyon bir Civic sedan modifye eden Yasin İnce Honda’nın rahatlığını başka herhangi bir araçta bulamadığını ifade ediyor.

                      Daha önceki otomobili oldukça abartılı bir görünüme sahip olan Yasin, Si ‘ında ise sade bir görünüm ve abartlık bi performans hedeflemiş.

                      1993 model Honda Civic Si’ı standart olarak alan Yasin ise ilk olarak dış kısımdan başlamış..Ön farlarını Sonar marka angel eye farlar ile, stopları ise yine Sonar marka şeffaf stoplar ile değiştirmiş. Aynı stoplardan bir kaç otomobilde daha görünce stopların dış camlarını söküp siyaha boyayarak 3D gürünümlü stoplar elde etmiş.

                      Daha sonra otomobilin standart hailnde siyah olan parçalarını da araçla aynı renge boyatarak aracın tamamında bir bütünlük oluşmasını sağlamış.Bu boya işlemleri sırasında ise ön kaputa airbrush çalışması yapılmş. Tam ortaya da otomobilin Yasin İnce için ne anlama geldiğini anlatan bir söz yazılmış “BENİM DÜNYAM”.

                      Otomobilin yan tarafına doğru geçtiğimizde ise ilk dikkatimizi çeken otomobilin inanılmaz derecede alçaltılmış olduğu. Araç kelimenin tam anlamı ile yere yapışık.16 inch çapında eta beta 5 kollu jantlar da gözden kaçmıyor tabi. Lasiık olarak ise 195/45/16 Kumho Lado Exterior tercih edilmiş. Bu arada beyaz otomobilde siyah cam filmi daha bir farklı duruyor. Bunu bir kez daha görüyoruz.

                      Arka tarafta ise daha önce bahsettiğimiz stoplararın arasında olması gereken plakalığın iptal edilmiş olduğunu görüyoruz. Sağ alt köşede yer alan egzoz ise gene daha önce bahsettiğimiz abartılı performans hakkında ipuçları veriyor.

                      En başından beri merak ettiğimiz noktaya gelebildik nıhayet : MOTOR.Yasin İnce gerçekten bu konuda abartmış.Goofy Motorsporttan Rıfat Erkul ile kafa kafaya verip ne yapılabilir diye araştırırken daha önce yapılmamışı yapmak istemişler ve motor hacmini yükseltmeye karar vermişler. Bu daha öncede yapılıyordu demeden önce şunu hatırlatalım. Kit hazır olarak alınıp motora uygulanmamış. Rıfat Erkul tarafından sıfırdan imal edilmiş. 1600 cc olan motor hacmi bu işlem sonrasında 1800 cc ye yaklaşmış.Aracın güç ölçümleri ayarlari henüz tam olmadığı için güç ölçümü yapılmamış. Ama 180 hp civarında bir güce ulaşılması bekleniyor. Stroker kit haricinde motorda pipercross hava filtresi ve manifoldan itibaren 48 mm’lik egzoz uygulaması yapılmış. Egzoz sistemi özel yapım son susturucu ile bitiyor. Aktarma sistemindede modifikasyona gidilen Honda’da kısa oranlı şanzıman ve short shifter kullanılmış. Bu sayede otomobilin daha çabuk hızlanabilmesi hedeflenmiş.

                      İşinden arta kalan zamanı otomobili ile geçiren Yasin İnce, Honda’sının dışına gösterdiği ilgiyi içersinede göstermiş. Direksiyon simidi hakimiyetini arttıran ve hareket kolaylığı sağlaması amacıyla değiştirilmiş. Pedallar da daha rahat bir kullanım sunan spor pedallarla değiştirilmiş. Konsolun üstünde sürücüye dönük olarak yerleştirilmiş devir saati üzerinde shift ligt bulunuyor. Vites değiştirme zamanı geldiğini haber veren shift ligth sayesinde tam vaktinde vites değiştiriliyor. Orjınal koltukları böyle bir otomobile yakışmayacak kadar sıradan kaldığı için Yed marka spor koltuklar takılmış. Tüm bunların sonunda Honda’nın içi hem çok şık, hemde sportif bir görünüme kavuşmuş. Daha sonradan açılan sunroof ise içeriye ferahlatmış.

                      Modifiyeli bir otomobilin olmazsa olmazlarından müzik sistemi de unutulmamış. Pionner DEH-P6700 ana unite, mp3 çalma özelliğine de sahip. Kicker 30 Cm çift bobinli subwoofer ile bas sesleri daha kaliteli bir şekilde duyuluyor. Amfi olarakta Sierra SRA5500 kullanılmış. Kaliteli sesi yüksek sese tercih eden Yasin İnce, bu sistemin kendisi için ideal olduğunu belirtiyor.

                      Otomobilinden oldukça memnun olan Yasin İnce, daha bir çok projesi olduğunu söylerken artık başka bir model üzerinde çalışmak istediğini de ekliyor.Daha bir çok Honda modeli olduğunu da göz önünde bulundurursak pekte haksız sayılmaz. Otomobiline kendisi gibi bakabilecek birisini bulabilirse satmayı düşünen Yasin İnce’nin yeni calışmalarını sabırsızlık ile bekliyoruz.

                      1993 Model Honda Civic Si

                      Genel:
                      Motor : Yeni 4500 km’de
                      Şanzuman: Yeni 4500 km’de
                      Dijital- 2 Hafızalı Sunroof
                      Klima
                      Otomatik Cam
                      Merkezi Kilit
                      Cenmax Oto Alarm ve Cam kaldırma Tertibatı
                      Elektrikli Yan Aynalar
                      Fren Ön ve Arka Disk

                      Extralar:
                      16’’inch EtaBeta Model 5 Kollu Jantlar
                      Kumho Lado Exterior 195/45/16---80V Lastikkler
                      48mm komple Egzost Sistemi ve Magnex Tipi özel yapım Son Susturucu
                      Sonar Marka Angel Eye Ön Farlar
                      Sonar Marka 3D Tipi Arka Stoplar
                      Kaput üzerinde Airbrush İşlemi
                      Çizilmez American Cam Filmi
                      Kırmızı Boyalı Fren Kaliperleri
                      Arka Bagaj Plakalık İptali
                      TypeR Yan Sinyaller
                      Spor Direksiyon
                      Chrom Vites Topuzu
                      Chrom Paspaslar
                      AutoMeter büyük boy Devir Saati
                      Kol Dayama
                      Yed Marka 2 Adet Yarış Koltuğu
                      TypeR El Freni Chromajı
                      TypeR Pedal Seti ve Sol Ayak Dayama
                      Kapı Çıtaları ve Tampon Altları Aracın Rengine Boyanmıştır
                      Fiam Ferrari Kornası
                      Pipercross Air İntake System

                      Tesisat:
                      Pioneer Deh-P6700 MP (Mp3 Player)
                      Ön Kapılarda 1Takım 16 cm JBL Mid Comp.
                      Bagajda 30 cm Çift Bobin Kicker CVR Subwoofer ve buna ait özel yapım Kabin ve Aksesuarları
                      Sierra SRA 5500 Model Anfi

                      Yorum

                      • erciyesboran
                        Banned
                        • 29-12-2005
                        • 4110

                        #12
                        Konu: otomobil dünyası

                        Artık daha saldırgan

                        Volkswagen’in orta üst sınıfta yer alan başarılı modeli Passat’ın artık yepyeni bir body kiti var.

                        Yeniden tasarlanan ön tamponda daha geniş hava ızgaralarına yer verilmiş. Standart Passat’lardan farklı olarak krom on panjur ise otomobile daha sportif bir hava kazandırması amacıyla mat olarak seçilmiş. Normalde beyaz renkli olan ön sinyaller ise kırmızı olanlarla değiştirilmiş.
                        Yeni Passatın yan kısımlarında göze çarpan çok büyük bir değişiklik yok. Şık bir marsbiel ve hafif alaşım 18 inch jantlar oldukça hoş duruyor.
                        Otomobilin arka tarafı ise tam bir göz banyosu yaşatıyor. Ön tampondaki gibi iki renkli tasarıma gidilen arka tamponda arka fren disklerinin nefes almasını sağlıyor. Arka tasarımda en dikkat çekici ayrıntı ise alışık olunmayan egzoz susturucusu. Birbiri içine geçmiş elipslerden oluşan egzoz susturucusu tasarımı, hırçın ve dinamik bir yapıya kavuşturmuş. Bunun dışında arka tasarımda başka bir değişikliğe gidilmemiş.
                        Süspansiyonunda da değişiklik yapılan Passat normalden 30 mm daha alçaltılmış. Bu sayede yol tutuşta bir miktar iyileşme gerçekleşmiş.
                        Yeni Passat’a çok yakışan bu body kiti ülkemizde görmek gerçekten otomobil tutkunlarına büyük keyif verecek.

                        Yorum

                        • erciyesboran
                          Banned
                          • 29-12-2005
                          • 4110

                          #13
                          Konu: otomobil dünyası

                          Bu da ASMA'nın canavarı


                          Mercedes-Benz modifiyesi üzerinde yoğunlaşan ASMA DESİNG bu sefer S Serisine el attı.Yeniden dizayn edildi denilebilecek kadar değişen otomobil gerçekten oldukça sportif duruyor.

                          Artik bir ASMA DESİNG klasiğine donüşen ve daha önce birçok modelde gördüğümüz devasa ızgara, S serisinde de kullanılmış.Aynı zamanda ızgarayıda üzerinde bulunduran ön tamponda ön frenleri soğutmak amacıyla daha geniş hava girişlerine yer verilmiş.

                          Yan tarafa geçildiğinde ise otomobilin gerçekten yeniden tasarlandığını görüyoruz.Şişirilen ön ve arka çamurluklara uyum sağlaması için arka kapılarda da degişiklikler yapılmış.Otomobilin tamamına bakıldığında oldukça sade kalan marşbiyeller ise gerçekten çok şık ve tamamlayıcı durmuş.S serisinin kalıbına uygun olarak büyük boyutlu ve krom olarak tercih edilen jantlar da otomobilin tamamı gibi göz kamaştırıyor.

                          Bir çok sürücünün sık sık göreceği arka kısım da ilk göze çarpan sağ ve sol tarafa ikişer adet yerleştirilmiş egzozlar.Bu egzozlar aynada gördüğünüz canavarın bir anda nasıl arkanızda bittiğini anlamanıza yardımcı oluyor.Arka tampon şişirilen arka çamurluklara uyum sağlaması açısından genişletilmiş.Ayrıca arka tampondada frenleri soğutmak amacıyla hava girişlerine de yer verilmiş.

                          Bu sınıfta bir otomobilin modifiye edilmesi çok sık karşılanan bir şey değil.ASMA DESİNG S SERİSİ ise gerçekten sadece bu sınıf için değil tüm sınıflar arasında modifiye edilen otomobiller arasında farklı bir yere sahip.

                          Yorum

                          • erciyesboran
                            Banned
                            • 29-12-2005
                            • 4110

                            #14
                            Konu: otomobil dünyası

                            Caractere body kıt Türkiye'de


                            Türkiye’nin en geniş ürün yelpazesine sahip oto-market zinciri ve modifiye aksesuarları üssü olan CMS SHOP, ürün yelpazesini her geçen gün genişletmeye devam ediyor. Sadece Volkswagen, Audi ve Porsche markaları için üretim yapan dünyaca ünlü Caractere firmasının sıra dışı body kit ürünleri Türkiye'de satışa sunuldu.

                            Caractere firmasının sıra dışı body kit ürünlerini Türkiye’de satışa sundu. Sadece Volkswagen, Audi ve Porsche model yelpazesi için başarılı ve etkileyici body kit alternatifleri sunan Caractere firmasının ürünleri, araca aerodinamik açıdan mükemmel uyum ve kalite özellikleri ile ön plana çıkıyor. Caractere markasının sağlam olduğu kadar esnek özellikli plastikten üretilen arka tampon spoyleri, arka tavan spoyleri, ön alt spoyler, ızgara ve marşpiyellerden oluşan body kitleri, 2 bin YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

                            ISO 9001 sertifikası ile üretim yapan Caractere’in TUV sertifikasına sahip ürünleri son teknolojik cihazlarla üretiliyor. 2005 Avrupa Standartlarına uygunluğu ile dikkat çeken ürünlerde kullanılan malzemelerin esnekliği de bağlantıyı kolaylaştırıyor, araçların orijinal parçalarıyla yüzde yüz uyum sağlıyor. Kolay monte edilebilen bu ürünler aerodinamik yapıya sahip. CMS SHOP distribütörlüğünde satışa sunulan body kitler çeşitli testlerden geçirilmiş ve Almanya’da otomobil firmaları tarafından onaylanmıştır.

                            Yorum

                            • erciyesboran
                              Banned
                              • 29-12-2005
                              • 4110

                              #15
                              Konu: otomobil dünyası

                              Coilover kit Türkiye'de


                              1991 yılında Almanya’da sportif süspansiyon kit geliştirme ve üretme amacıyla kurulan ve günümüzde modifiye sektörünün geneline yönelik olarak faaliyet gösteren KW Automotive’in Mercedes CLS için tasarladığı coilover kiti, CMS Shop mağazalarında satışa sunuldu.

                              Türk tüketicisine sağlıklı ve güvenilir bir ortamda otomobil aksesuar ve yedek parçalarını CMS kalite ve hizmet anlayışı standartlarında sunma amacıyla kurulan CMS Shop, Alman KW firmasının Mercedes’in coupe sedan melez tasarımlı otomobili CLS için tasarladığı coilover süspansiyon kitini de ithal etmeye başladı.

                              4 kapılı bir coupe sedan olarak yollara çıkan ve ağırlıklı olarak konforlu sürüş özellikleriyle dikkat çeken CLS için KW tarafından geliştirilen Variant 2 kodlu coilover kiti, aracın sürüş yeteneklerinin daha da sportif bir yapıya kavuşturulmasına yardımcı oluyor. Aracın standart konfor özelliklerine müdahale etmeden CLS’yi safkan bir spor otomobile dönüştüren KW coilover kiti, kişiye özel süspansiyon ayar imkânı sunmasıyla da dikkat çekiyor. Süspansiyon sertliğinin ayarlanabilmesine olanak veren bu sistem ile aracın ön sürüş yüksekliğini 20–55 mm arasında alçaltabilmek mümkün hale gelebiliyor. Bununla birlikte aynı şekilde dengeli bir sürüş özelliği elde edilmesi amacıyla arka süspansiyon takımını da 20–45 mm arasında alçaltabilmeye imkân veren KW coilover kiti, paslanmaz çelik yapısı ve inox-line teknolojisi ile mükemmel ve güvenli bir yol tutuşu garanti edebiliyor.

                              Audi RS4’ten VW Polo’ya, BMW 1 Serisi’nden Ford Mustang GT’ye kadar birçok farklı otomobil için coilover süspansiyon kiti üreten KW Automotive’in geniş ürün yelpazesi, CMS Shop güvencesiyle tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X