YEŞiLAY CEMiYETi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • izmirsat
    Member
    • 30-09-2006
    • 1543

    YEŞiLAY CEMiYETi

    YEŞiLAY CEMiYETi

    5 Mart 1920'den beri milletimize hizmet eden Yesilay Cemiyeti'nin 54. Dönem büyük kongresi Pazar günü yapildi. Seçimler neticesinde yurdun muhtelif yerlerinden Yesilay'i hiç bir zümre ve partiye maletmeden politika üstü tutan Genel Baskan Selahattin Kaptanagasi ve arkadaslarini tekrar seçtiler.

    Sayin Baskan ve seçilen diger idarecileri tebrik ederken bu vesile ile Yesilay'in çalisma sahasi ve dertlerinden bir miktar bahsedelim...
    Milletçe son manzaramiz sudur;

    Içkili söferlerin sebep oldugu trafik kazalari, sarhos insanlarin isledigi cinayetler, alkolik ve içki müptelasi vatandaslar yüzünden dogan aile dramlari, içkinin yolaçtigi akil hastaliklari, sakat dogan çocuklar... bu manzara ile binlerce çatinin çökmesi; öksüzler, yetimler, dullar, cemiyete küsmüsler, tamamen sönmüs ocaklar... ve bunlarin gerisinde bir sisi tuzak; Biradan saraba kadar içki ve uyusturucu maddeler!

    Öbür taraftan bunca kazaya, cinayete,cinnete ragmen alkolün hala seller gibi akmasi.. Su rakamlara bakiniz; Türkiye'de 1979 yilinda 48 milyon litre raki, 11 milyon litre saraf içilmistir. Bu miktarlar bir önceki seneye göre %40 artisi ifade etmektedir. Raki ve sarabin biraz hafifi olan biranin ise bir karis çocuktan kirsaçli ihtiyara kadar nasil dehset verici bir yayginlikla içildigi gözler önündedir.

    Yesilay'in raporundan ögrendigimize göre yalniz Istanbul'da cinayetlerin % 40 'i içki yüzünden islenmektedir.Gene Istanbul'da kaza yapan veya süpheli görülen söförlerin yapilan muayenelerinde % 65'inin alkollül oldugu ortaya çikmaktadir. Ayrica yurdumuzda 1979 yilinda 26 milyar liralik tütün içilmistir.

    Toplumu süratle dejenere eden bu alkol felaketi ile Yesilay kendi dar imkanlariyla mücadeleye kendi çalismaktadir. Fakat, Yesilay kendi dar imkanlariyla mücadeleye çalismaktadir. Fakat, Yesilayin devlesen tehlikenin tek basina üstesinden gelmesi mümkün degildir. Devletin ve bilhassa Milli Egitim, Saglik hatta Tekel Bakanliklarinin bu kuruma yardimci olmalari milli bir borçtur. Maliye Bakanligi'nin her yil bütçeden belli mikdarda tahsisat ayirmasi isin ehemmiyeti geregidir.

    Bundan baska TRT'nin haftanin bir günü Yesilay'la elele vererek "Yesilay Saati" programi yapmasi ve vatandaslarimizi filmler, tiyatro oyunlari ve konusmalarla uyarmasi lazimdir.
    Özendirici yayinlarin, çoklugu karsi tedbirlerin alinmamasi sebebi ile alkol ve uyusturucu maddeler aliskanligi cemiyetimizi içten içe oymaktadir. Gidisat iyi degildir. Bu sebeple tek basina her türlü imkansizligi gögüsleyerek alkol ve bütün uyusturucu maddelerle mücadele veren Yesilay'i sadece devlet, bakanliklar, kurumlar degil, vatandaslarimiz da maddeten desteklemelidir.

    Kim kendi çocugunun da yarin bir eroinman olmayacagini garanti edebilir?
İşlem Yapılıyor
X