Autobest 2007 ödülü Opel Corsa'nın

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • cimbomlu45
    Member
    • 21-07-2006
    • 1811

    Autobest 2007 ödülü Opel Corsa'nın

    İSTANBUL (İHA) - Orta ve Doğu Avrupa'nın büyüyen pazarlarına ait 13 otomotiv gazetecisinden oluşan bir jüri, Opel Corsa'yı "AUTOBEST 2007" (en iyi otomobil) unvanına layık gördü. Uluslararası AUTOBEST jürisi, Avrupa'daki önemli büyüyen pazarların hemen tümünü temsil ediyor.

    Yapılan açıklamaya göre, Yeni Opel Corsa, Fiat Grande Punto ve Peugeot 207'nin önünde birinci sırada yer aldı. Opel Avrupa Pazarlama İcra Direktörü Alain Visser, "Corsa'nın Avrupa'nın büyüyen pazarlarında bu ödülü almasından özellikle mutluluk duyduk. Şu ana kadar gerçekleşen 21 bini aşkın siparişle, müşterilerimiz yeni Corsa'yı ne kadar beğendiklerini de göstermektedirler" dedi. Açıklamaya göre, bu yıl aralık ayına kadar tüm Orta ve Doğu Avrupa pazarlarında yaklaşık 4.2 milyon otomobil tescil edilmiş. Bunların yaklaşık 150 bin adedi Opel modelleri. Bu trend büyümeye devam ederken, Ocak ve Kasım 2006 arasında sadece Rusya ve Romanya'da Opel araç satışları geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında hemen hemen iki katına çıkmış. Ukrayna'da da satış rakamları yüzde 117 gibi bir artış göstermiş.

    AUTOBEST Başkanı Dan Vardie, ödülle ilgili değerlendirmesinde, "Güçlü rakiplerin yer aldığı çok zorlu bir yarışma oldu. Yeni Corsa, paranın genel anlamda iyi bir karşılığı olması sayesinde, birinci sırada yer almış ve jüri tarafından benimsenen kriterlerin çoğunda güçlü olduğunu kanıtlamıştır. Yeni Corsa önceki kuşakla karşılaştırıldığında bir devrimi temsil etmektedir. Otomobilin arkasında tamamen yeni bir felsefe vardır ve kullanıcısına parasının karşılığını layıkıyla vermektedir" dedi.
    Jüri en iyi otomobili seçerken 13 kriteri dikkate aldı.

    Her kategoride, önemine bağlı olarak, belirli puanlar verildi. 240 üzerinden verilen 60 puanla, paranın karşılığı çok önemli bir kriter oldu. Dağıtım ağı, servis ve yedek parça mevcudiyeti gibi diğer bölgesel konular ile yakıt tüketimi, çok yönlülük ve yük kapasitesinin her biri 20 puana layık görüldü. Bu kriterler bir arada toplam puanın yarısından fazlasını oluşturdu. Yeni teknoloji, kullanım, dinamik unsurlar ve çevresel uyum gibi tüm Avrupa ülkeleriyle ortak diğer hususlar da değerlendirildi. Maksimum 30 puan değerindeki tasarım, bu bölgedeki müşteriler için giderek daha büyük önem kazanıyor.

    Uluslararası AUTOBEST jürisi, Avrupa'daki önemli büyüyen pazarların hemen tümünü temsil ediyor. Bu organizasyon, ana müşteri kanalları için en iyi satınalma seçeneğine odaklanan tek uluslararası bağımsız jüri. Bu yılın AUTOBEST jürisi, 250 milyon kişilik gerçek bir pazarı oluşturan 13 ülkenin temsilcilerinden oluşmuş. Her jüri üyesi önemli bir otomotiv gazetecisi olup kendi ülkesinde saygın bir yere sahip. AUTOBEST, Avrupa'daki ikinci en büyük bağımsız motorlu araç jürisi. Altıncı AUTOBEST Ödül Töreni, Şubat 2007 başlarında Polonya'da yapılacak.
İşlem Yapılıyor
X