Cumhurbaşkanı, TRT genel müdür adayını kapıcı İdris'e sordurmuş

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ALAMUT07
    Member
    • 26-08-2005
    • 680

    Cumhurbaşkanı, TRT genel müdür adayını kapıcı İdris'e sordurmuş

    TRT Genel Müdürlüğü'ne atama kararnamesi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den dönen Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç hakkında oturduğu evin 'kapıcısından' istihbarat toplandığı ortaya çıktı.
    Edinilen bilgiye göre Özbilgiç'in kararnamesi Çankaya Köşkü'ne ulaştıktan kısa süre sonra Oran'daki evine sivil kıyafetli ve polis kimlikli bir kişi geldi. Binanın kapıcısı İdris Çiftçi'ye polis kimliğini gösteren kişi Ruhi Özbilgiç'le ilgili sorular sordu. "Ruhi Bey bir iş başvurusunda bulunmuş ve yükselecekmiş. O yüzden hakkında soruşturma yapıyoruz." diyen şahıs kapıcı İdris'e müsteşar yardımcısının eşinin başörtülü olup olmadığını sormuş. Kapıcı İdris'le 10 dakika ayaküstü sohbet eden polis kimlikli kişi "Ruhi Bey'in eşi türbanlı mı?" diye sormuş. Kapıcı İdris de "hayır" cevabı vermiş. RTÜK tarafından TRT Genel Müdürlüğü'ne aday gösterilen Özbilgiç'in atama kararnamesi Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak Çankaya Köşkü'ne gönderilmişti. Sezer uzun süre beklettiği kararnameyi onaylamayarak iade etmişti. Ruhi Özbilgiç için o günlerde gazetelerde 'şeyh mektupçusu TRT'ye aday gösterildi' değerlendirmesi yapılmıştı. Ancak Özbilgiç'in aday sürecine ilişkin ilginç bir ayrıntı gün yüzüne çıktı. Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel dün Radikal'deki köşesinde ilginç bir iddia ortaya attı. 'Ankara'dan tirajikomik iddialar' başlığıyla kaleme aldığı yazının son paragrafında Sezer'in Ruhi Özbilgiç'i apartman kapıcısı İdris'ten sordurttuğunu öne sürdü. Güzel'in ileri sürdüğü iddiaya göre kapıcının yanına gelen sivil polis Özbilgiç'in eşiyle ilgili sorular sordu.
    Kapıcı İdris Çiftçi olayı doğruladı
    11 yıldır Oran'daki Anadolu Sitesi B Blok'ta kapıcılık yapan Çiftçi konu hakkındaki sorularımıza şu cevabı verdi: "Sivil kıyafetli, polis kimlikli bir kişi bir ay kadar önce geldi ve Ruhi Bey'i tanıyıp tanımadığımı sordu. 'Ruhi Bey nasıl birisi?' dedi. İyi birisi olduğunu söyledim. Eşinin başının türbanlı olup olmadığını sordu. 'Başı türbanlı değil.' dedim. Çocuklarının hangi okula gittiğini sordu, bilmediğimi söyledim. Herhalde bir iş başvurusunda bulunmuş, yükseleceği bir iş imiş. Onunla ilgili bir araştırma yaptıklarını söyledi. Yıldız Karakolu'ndan geldiğini sanıyorum. Bu sivil polis, daha önce de gelip başka kişilerle ilgili benzer sorular sormuştu. Bu hadiseyi Ruhi Bey'e ve eşine anlattım. Benim bu konuda herhangi bir kabahatim yok. Beni ilgilendiren bir konu da değil." Ruhi Özbilgiç ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Başına gelen olayı çevresine anlatan Özbilgiç, basına herhangi bir açıklama yapmak istemedi. 'Sezer, atadığı bürokratları hep böyle soruşturuyor' Hasan Celal Güzel, Radikal'deki yazısının ardından olayı daha etraflıca soruşturduğunu belirterek yeni bir iddia ortaya attı. Kararnameyle atanan bütün bürokratlar için Cumhurbaşkanı Sezer'in benzer bir soruşturma yürüttüğünü savunan Güzel, "Kapıcılardan, odacılardan istihbarat alınarak mı atama yapılır? Komünist ülkelerde bile görülmeyen bir skandal bu. 'Eşi türbanlı mı, değil mi? Cumaya gidiyor mu, gitmiyor mu?' sorusunu Sayın Cumhurbaşkanı atanacak her genel müdür için sorduruyormuş. Ruhi Bey genel müdürlüğe atandığında, düzenleyeceği basın toplantısıyla kapıcı İdris'e teşekkür etmeyi bile aklından geçirmiş." dedi.
  • hikmet24
    Member
    • 28-11-2005
    • 1724

    #2
    Konu: Cumhurbaşkanı, TRT genel müdür adayını kapıcı İdris'e sordurmuş

    Kardeş mahsuru yoksa bilgi edinilen yer neresi açıklarmısın eğer açıklayamıyorsan cumhurbaşkanı hakkında asılsız ifadelerde bulunma. Söz konusu kişi siyasi kişilik değil bu ülkenin cumhurbaşkanıdır

    Yorum

    • ALAMUT07
      Member
      • 26-08-2005
      • 680

      #3
      Konu: Cumhurbaşkanı, TRT genel müdür adayını kapıcı İdris'e sordurmuş

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X