haluk ulu son

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • armada1
    Banned
    • 04-11-2005
    • 1457

    haluk ulu son

    Haluk Ulu-Son VATAN ‘Futbol Federasyonu ne olacak?’ sorusunu yanıtlıyor: Ulusoy dönemi artık bitti... Yeni başkan adayı için F.Bahçe Hamdi Akın, G.Saray Ali Dürüst, Beşiktaş Fikret Orman’ı destekliyor

    23.12.2006

    Türk futbolunu yeni bir ekibin yönetmesine çok az kaldı... Okurlarımızın bugüne kadar yaşanan olaylar ve yapılan ayak oyunlarından başları dönmüş olabilir, bu nedenle son dönemde neler yaşandı, yakında neler olacak? Bir bakalım...

    Gelin, soru-cevap gidelim...

    * Haluk Ulusoy’un federasyon başkanlığından niye ayrılması gerekiyor?
    Hem siyasi, hem de idari 2 nedeni var.

    Ulusoy, 11 ay önceki seçimi AKP destekli Ayhan Bermek’i devirerek kazanmıştı. Hem de medyanın olağanüstü desteğiyle... Ancak, Tayyip Erdoğan’ın bu durumu kabullenmesi mümkün değildi. Her alanda kadrolaşan AKP, futbolda yenilgiyi hazmedemezdi. Ulusoy gidene kadar da, AKP işin peşini bırakmayacak. Sayın Başbakan, geçen seçimden beri Ulusoy’a atacağı bir golün hayâlini kuruyor.

    Ulusoy “Değiştim” diye gelmişti. Ama sadece etrafındaki isimlerin değiştiği, anlayışın eskisi gibi olduğu kısa sürede ortaya çıktı. Üst üste skandallar patlak verdi. Bırakın Denizli-F.Bahçe maçını, tarihte ilk kez bir federasyon üyesi bir takıma şike teklif etmekle suçlandı. Ulusoy Federasyonu ne yaptı? O üyeyi aklayıp, göreve devam etmesine izin verdi. A.Gücü Başkanı Cemal Aydın’ın etkisinde kaldı. Kendisine oy atanları federasyona işe aldı, karşı olanlara karşı kurullarda mücadele etti. Az olan güveni tamamen kaybetti.

    * Teftiş Kurulu, 12 Aralık’ta Başbakan’ın da olurunu alarak Devlet Bakanı Şahin’e bir rapor yolladı. Bu raporun içeriğinde ne var?
    İçeriğinden önemlisi, raporun “sonuç” bölümü... Teftiş Kurulu Başkanı Mutalip Ünal burada diyor ki: “3813 sayılı kanunun 5. maddesinde ifade edilen ’Genel Kurul gerektiğinde Spordan Sorumlu Bakan’ın çağrısı üzerine olağanüstü toplanır’ hükmü çerçevesinde gereğini yapmanız gerek.” Yani, Teftiş Kurulu “Türkiye Futbol Federasyonu şu anda şaibeli, hemen olağanüstü genel kurulu toplayıp seçim yapın” diyor Mehmet Ali Şahin’e...

    Bunu niye diyor biliyor musunuz? Çoğu VATAN’da kaleme alınan Şike Dosyası’ndaki bilgiler nedeniyle... Peki biz neler yazmıştık?

    13 Mayıs 2001 tarihindeki G.Saray-A.Gücü maçı sonrası Ersun Yanal’a bir taksi şoförü tarafından 300 bin $ teşvik primi verildi...

    Bu paranın ise o dönemde F.Bahçe’den geldiği söylendi.

    (Hadi diyelim ki, bu mevzu zamanaşımına uğradı ve adı geçen kulüplere ceza vermenin imkanı yok. Ya Samsunspor eski Başkanı Adnan Ölmez’in iddiaları 2005-2006 sezonunun 31. haftasındaki Samsun-A.Gücü maçı öncesi TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kemal Ünsal, Samsunspor’a “715 milyar lira verin, A.Gücü size maçı satsın” teklifi yaptı.

    Geçen sezonun son haftasındaki Denizli-F.Bahçe maçının GSGM temsilcisi Haluk Çetin’in raporuna göre “olaylar Denizlili yönetici tarafından tahrik ve koordine edildi.”

    * Federasyon bu haberler için ne yaptı?
    Ne yapacak, üstüne bir bardak soğuk su içti, bir de gaz çıkardı. Hiçbir iddiayı ciddiye almadı veya herşeyi normal karşıladı. İşte federasyonun unutturmaya çalıştığı bu olaylar, Teftiş Kurulu’na yeni bir koz verdi.

    Ayrıca şunu unutmayalım. Federasyon, Samsun-A.Gücü maçı için komisyonun raporunda “Sonuç yok” dedi. Komisyonun başkanı Yılmaz Tokatlı çıkıp “Bence Kemal Ünsal bu şike işine karışmıştır, istifa etmesi gerekirdi” dedi. Ulusoy ekibi bunun üzerine yattı.

    * Bakan Şahin, bu rapora rağmen Futbol Genel Kurulu’nu neden hemen toplamıyor?
    Sağolsun, Başkan Şahin son 1 yıldır hep yanlış yerlerde yanlış çıkışlar yaptığı için artık tarafsızlığını kaybetti. Şimdi bu rapora dayanarak genel kurul kararı alsa, yarın FIFA “Türkiye’de siyaset futbola darbe yaptı” deyip yaptırım uygulayabilir.

    O da AKP destekli anti-Ulusoy lobisinin kulüplerden seçime yetecek kadar imza (113 delege) toplamasını bekliyor. 31 Aralık 2006’ya kadar dayanabilir. Raporun geldiği 2006 yılı içinde gereğini yapmazsa o da suçlu olur

    * Bundan sonra ne olacak?
    Ulusoy’a karşı olan ekibin stratejisini şöyle anlatayım: Bir önceki seçimde Ulusoy’un kazanmasını ve AKP’nin kaybetmesini Melih Gökçek sağlamıştı. Bunun sebebi olarak da Hasan Doğan’ın Ulusoy’a karşı olan ekipte kalmasıydı. Şimdi Hasan Doğan çekildi, Gökçek istediği operasyonları yapacak.

    Gökçek ve ekibinin ilk adayı TAV Başkanı Hamdi Akın... Akın ne yapacak, her beraber göreceğiz... Şenes Erzik ihtimalini de hâlâ yabana atmıyorum. Levent Kızıl da potada...

    Önümüzdeki hafta Kulüpler Birliği toplanacak, “Futbol kaosa gidiyor, seçim kararı almak lazım” diyecek. 14-15 kulüp bu fikre destek verecek. Hatta o sırada seçim için gereken imzalar toplanacak. Seçim dönemine girilince de belirttiğim adaylar arasında seçim yapılacak.

    * Ulusoy ne yapacak?
    Vuruşarak gidecek... İmzaların toplanmasını engellemeye çalışacak, genel kurul salt çoğunluğunun toplanmaması için uğraşacak, son kertede de bence seçime girmekten vazgeçecek. Girerse de kaybedecek.

    * Futbola sahiden siyaset bulaştı mı?
    Saf olmayın, siyaset futbol dünyasında şu anda çift kale maç yapıyor. Kongreyi tutan kişi Melih Gökçek... Aralık başında Şenes Erzik’e ’başkan ol’ teklifini götürenler AKP’li 3 belediye başkanı... Federasyonun yeni başkan adaylarına Mehmet Ali Şahin’in huzurunda karar veriliyor. Siyaset niye bu kadar işin içinde? Çünkü Ulusoy da onları kullanmaya kalktı, şimdi güç karşı tarafa geçince “Siyaset bana darbe yapıyor” diyor. Bu yüzden hiç inandırıcı değil, kılıçla yaşayan kılıçla ölür...

    * Üç Büyükler bu işin neresinde?
    F.Bahçe Hamdi Akın’ı alttan alta destekliyor... G.Saray ve Beşiktaş Akın’a karşı... G.Saray Ali Dürüst’ü aday çıkarmayı planlıyor, Beşiktaş ise Fikret Orman’ı... Yani üç kulüp başkanı da, seçimde rakibi olabilecek potansiyel adayları federasyon başkanı yapıp yeni bir beladan kurtulmaya çalışıyor. Hal böyle olunca, kimsenin ağlaması bana mantıklı gelmiyor.
    Haber: İbrahim SETEN

    vatan gazetesinden alıntıdır...ulu son olacağı belliydi..bakalım kim kazanacak
    Son düzenleme armada1; 23-12-2006, 12:35.
  • beyazyildiz
    Junior Member
    • 18-01-2006
    • 129

    #2
    Konu: haluk ulu son

    ve de yakin zamanda Uluson gelecek,daha simdiden herkese hayirlisi olsun.Zaten böyle organizasyon larin böyle sahsiyetlere ihtiyaci yok gibime geliyor.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X