Yeni Vitara Uludağ'da Tanıtıldı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • frantic
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3696

    Yeni Vitara Uludağ'da Tanıtıldı

    Suzuki Grand Vitara'nın dizel motor seçenekli versiyonu Uludağ'da tanıtıldı. Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş Muharras Azası Ali Savcı, tanıtımda toplantısında, Suzuki Grand Vitara'nın dizel motor seçenekli versiyonunun, Türk otomobil pazarında yoğun rekabetin yaşandığı SUV segmentine yeni bir soluk getirdiğini söyledi.
    Grand Vitara Dizel'in çok iddialı bir otomobil olduğunu ifade eden Savcı, düşük yakıt tüketimi ve motor hacmine bağlı olarak yıllık vergi avantajı gibi özellikleriyle Suzuki'nin pazardaki konumunu daha da güçlendireceğini vurguladı.
    Savcı, 72 bin 900 YTL anahtar teslim fiyatıyla satışa sunulan Grand Vitara Dizel'in, üstün teknoloji, sportif sürüş, güvenlik ve estetik gibi ögeleri birarada toplayan bir model olduğunu, heyecan veren kişiliğiyle hem zorlu doğa koşullarında hem de şehir içi kullanımdaki performansıyla göz doldurduğunu dile getirdi.

    OTOMOTİV PAZARINDA YÜZDE 12 GERİLEME
    Ali Savcı, 2006 yılının, otomotiv sektörü açısından nisan ve mayıs aylarındaki döviz dalgalanmalarından sonra oldukça zorlu geçtiğini söyledi. Sene başında çok iyi bir trend yakalandığını, artan bir pazar olduğunu anımsatan Savcı, ''Dövizdeki çalkantı durulmasına rağmen, özelikle eylül, ekim, kasım aylarında pazarda bir önceki yıla göre düşüş olduğu gözleniyor. Bu sene bir önceki yıla göre, yüzde 12 gibi bir gerilemeyle kapanacak gibi görünüyor'' dedi. Savcı, Suzuki açısından ise geçen yıla oranla satışlarda yüzde 35 gibi artış sağlandığını, hedefledikleri 3 bin rakamını yakalayabileceklerini ya da bir miktar altında kalabileceklerini, ancak genel olarak memnun olduklarını ifade etti.
    Geçen yıl ağustos ayında lanse edilen Grand Vitara modelinin benzinli versiyonunun bekledikleri performansı yakaladığını anlatan Savcı, Swift modelinin satışlarının da aynı şekilde kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Savcı, bu yıl Aralık ayına kadar Grand Vitara modelinde bin 400, Swift modelinde bin, sene başında satıştan kalkan Alto modelinde 200, Jimmy modelinde de 300 adetlik satışla toplam 2 bin 900 adet satış gerçekleştirdiklerini kaydetti.

    2007 YILI BEKLENTİLERİ
    Ali Savcı 2007 yılının ise ''A'' ve ''B'' planı olması gereken bir yıl olduğuna dikkati çekti. ''Türkiye'de bir siyasi çalkantının beklendiğini'' ileri süren Savcı, ''Ancak biz çok olumlu bakıyoruz. Büyük krizlere dönüşmeyeceğini, bunun ekonomiyi çok büyük yansımaları olmayacağına inanıyoruz. Buradan hareketle bir A planımız var. Suzuki'nin dünya çapında ulaştığı pazar adetlerini Türkiye'ye yansıtmak'' dedi.
    Savcı, Suzuki'nin geçen sene tarihinde ilk defa dünya çapında ticari ve binekler dahil olmak üzere, bir milyon araç satışını geçtiğini kaydederek, şöyle konuştu:
    ''2007 yılında Japanya'dan alabileceğimiz araç miktarına da bağlı olarak, Türkiye'de yüzde 1'lik pazar payını hedefliyoruz. Grand Vitara Dizel'de bin 400, benzinli versiyonunda 700, Jimmy'de 200-300, Swift'in de 2 modelinde bin 700 adetlik satış hedeflerimiz var. B planımızda ise, eğer ki beklenmedik ekenomik gelişmeler olur, pazarda ciddi bir daralma meydana gelirse, senenin ikinci yarısında biz de bu hedeflerimizi Japonya ile uyum içinde geri çekme imkanına sahibiz. Ama iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz. 2007 yılı Suzuki açısından başarılı bir yıl olacak gibi görünüyor. Biz de yeni modellerimizle buna hazırız.''

    DİZEL MOTORLU TAŞITLARA İLGİ
    Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Edmondo Morigi de uzun süredir beklenen Grand Vitara dizel versiyonunun benzinli versiyonlarıyla birlikte tüketiciye geniş alternafitler sunacağını söyledi. Dünya otomotiv pazarına paralel olarak Türkiye'de de dizel motorlu taşıtlara olan talebin arttığına dikkati çeken Morigi, ''Teknolojik olarak geliştirilen dizel motorlarda düşük emisyon değerlerinin tutturulması ve ülkemizde satılan dizel yakıtın kalitesinin artırılmasıyla artık dizelin de önemli bir tüketici kitlesi bulunuyor. Grand Vitara dizelin Türkiye'ye gelmesiyle bize olan yoğun talepleri de karşılamış olacağız'' diye konuştu
İşlem Yapılıyor
X