güncel spor haberleri...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    güncel spor haberleri...

    Kovalainen: Alonso'yu aratmam


    Renault’nun yeni pilotu Heikki Kovalainen, Fernando Alonso’nun yokluğunu aratmayacak sonuçlar alacağını söyledi.
    Formula 1’de geçtiğimiz yılın şampiyonu Renault’nun yeni pilotu Heikki Kovalainen’den iddialı açıklamalar geldi.
    2003 yılında dahil olduğu Renault takımında 2 şampiyonluk yaşadıktan sonra McLaraen’e transfer olan Fernando Alonso'nun yerine getirilen Fin pilot, üzerinde doğal olarak bir baskı olacağını ancak, alacağı sonuçlarla kendini ispatlayacağını söyledi.
    İlk kez F1’de yarışacak olan Kovalainen, beklentilerin büyüklüğünün kendisini endişelendirmediğini belirterek, “Fernando ile yakalanan başarıyı takım olarak yeniden tekrarlayabiliriz” dedi.
    2007 sezonu ile ilgili görüşlerini açıklayan 25 yaşındaki pilot, “Formula 1’de her zaman bir baskı vardır. Bunu Renault ile test sürüşlerine katılırken bile hissettim. Çünkü istikrarlı bir şekilde en iyi işi çıkarmak zorundasınız. Önümüzdeki yıl da böyle olacak” diye kaydetti.
    Renault’nun sürücü geliştirme programı çerçevesinde 2002 yılından bu yana takım bünyesinde yer alan Kovalainen, 2006’da da Renault’nun test pilotluğunu yapmıştı.
    Alonso’nun da takıma katılmadan önce kendisini geliştirmesi için 1 yıl Minardi’de, 1 yıl da test pilotu olarak görev aldığını hatırlatan Fin pilot, edindiği tecrübelerin başarılı olabilmesi için yeterli olduğunu söyledi.
    “Kendimi bir çaylak olarak görmüyorum” diyen Kovalainen, “Geçen yıl test sürüşlerinde 25 bin km yol kat ettim. Aracı yeteri kadar iyi tanıyorum” dedi.
    Bir yarış kazandığı takdirde gerisinin geleceğini belirten Heikki Kovalainen, “Yarış günleri herşey farklıdır ve ben o havayı bir an önce solumak istiyorum. İlk yarışımı kazanırsam ve herşey yolunda giderse, insanlara neden tercih edildiğimi kanıtlayacağımı düşünüyorum. Bunun zor olduğunu biliyorum ancak, kendimi geliştirerek ve aracın da yardımıyla hedefimize ulaşabileceğimizi tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.
    TAKIMDAN GÜVEN MESAJI
    Renault Mühendislik Direktörü Pat Symonds da Kovalainen’in yeteneklerine güvendiklerini belirterek, genç sürücüye destek olunması gerektiğini söyledi.

    Kovalainen’in tecrübesizliği nedeniyle zaman zaman hatalar yapabaileceğini belirten Symonds, “Heikki, şampiyon bir pilotun yerini aldı. Alonso’nun yaptıklarını ondan beklemek haksızlık olur. Eğer yapabilirse zaten hepimiz eminim ki hayretler içinde kalırız” dedi.
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #2
    Konu: güncel spor haberleri...

    Yeni lastikler pilotları zorluyor


    Giancarlo Fisichella ve Felipe Massa, önümüzdeki sezon kullanılacak lastiklerin otomobillerin fren sistemlerinde değişikliğe yol açacağını söyledi.

    Renault takımında önümüzdeki sezon Fin Heikki Kovalainen ile birlikte yarışacak olan Giancarlo Fisichella yılın son testlerinde denediği yeni lastiklere alışmakta güçlük çektiğini söyledi.

    İtalyan sürücüye göre bu yıl tüm takımlara lastik sağlayacak olan Bridgestone'un yeni lastiklerinin hamuru frenajda otomobilleri bir hayli zorluyor.

    Fisichella, "Sert virajlarda özellikle ön lastikler kilitleniyor. Yeni lastiklere alışmamız zaman alacak. Lastiklerin yol tutuşu o kadar farklı ki otomobillerin fren sistemlerinde değişiklik yapmak gerekecek" dedi.

    Ferrari'nin Brezilyalı sürücüsü Felipe Massa da Fisichella'nın görüşünü destekleyerek, "Kullanılan lastik hamurlarının daha sert olması nedeniyle daha önce fren yaptığımız noktalarda fren yapmamız mümkün değil. Fren mesafeleri çok değişti" yorumunu yaptı.

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #3
      Konu: güncel spor haberleri...

      Federer'den yardım eli


      Tenis dünyasının bir numaralı ismi İsviçreli Roger Federer, UNICEF'in iyi niyet elçisi olarak Hindistan'a yardım ziyaretinde bulundu.



      Erkekler tenisinde dünyasının bir numaralı ismi Roger Federer, UNICEF’in iyi niyet elçisi olarak 26 Aralık 2004 tarihinde Hindistan'da gerçekleşen ve 7 binden fazla insanın ölümüyle sonuçlanan tsunami faciasından kurtulanlara yardım etmek amacıyla bu ülkeyi ziyaret etti.

      Yoğun maç ve antreman programı el verdiği sürece kendini bu tür yardımlara adayacağını belirten Federer, "Annem Güney Afrikalı olduğu için oradaki ortamı gördüm ve çocukların ne kadar yardıma muhtaç olduklarını biliyorum. Bu yüzden kendime o insanlara yardım etmek gibi bir hedef koydum ve UNICEF ile ortak bir çalışma yaparak bunu gerçekleştiriyorum" dedi.

      9 defa Grand Slam Turnuvası kazanan 25 yaşındaki tenisçi, Nisan 2006'da UNICEF'in iyi niyet elçisi olarak atanmıştı.

      Federer ayırca kendi adını taşıyan ve Afrika'daki yoksul ve kimsesiz çocuklara yardım eden bir vakfın da sahibi.

      HEDEF 2007'DE DE ZİRVE
      Öte yandan Roger Federer, 2006'daki başarısını 2007'de de sürdürmeye kararlı.

      Bu yıl 3 Grand Slam Turnuvası kazanan ve katıldığı 17 turnuvanın 16'sında final oynayan İsviçreli raket, "Şu anda bir rüyayı yaşıyorum. Umarım bunu sürdürürüm" dedi.

      25 yaşındaki Federer, motivasyonunu korumanın kendisi için bir sorun olmadığını ve önümüzdeki 2-3 yılda da böyle bir sorun yaşamayacağına inandığını vurguladı.

      2006'da turnuvalardan ödül olarak 8 milyon dolardan fazla kazanan Federer, en büyük hedeflerinden birisinin bugüne dek hiç şampiyonluk sevinci tadamadığı Fransa Açık'ı kazanmak olduğunu söyledi.

      Federer, Fransa Açık'ı kazanmayı çok istese de kendisi için öncelikli hedefin Wimbledon şampiyonluğu olduğunu da sözlerine ekledi.

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #4
        Konu: güncel spor haberleri...

        Selim Sırrı Tarcan yenileniyor


        Voleybol maçları için kullanılan Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu yenileniyor.


        Başkanlığını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yaptığı Milli Komite toplantısında görüşülen ve onay alınan tadilat projesi kapsamında, uluslararası standartların dışında kalan Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nun yenilenmesine karar verildi.


        Tadilat projesinin hayata geçirilmesinin ardından seyirci kapasitesi yaklaşık 4 bin kişiye ulaşacak olan salon için titiz bir projelendirme çalışması yapıldığı, uluslararası standartlara uygun yapılacak salonda, ısınma salonu, müze, toplantı salonlarının yanı sıra, Voleybol Federasyonu hizmet birimlerinin de yer alacağı belirtildi.

        Projenin bitirilmesiyle birlikte Ankara'nın çok önemli bir tesise kavuşacağını söyleyen Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, ''Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu, Voleybolun uluslararası standartlarına uygun bir salon olacak'' dedi.

        Salonun şu anki durumuyla hiçbir uluslararası standarta uymadığını, voleybol sporunun daha iyi şartlarda oynanması için bu projenin hayati önem taşıdığını ifade eden Karabıyık, ''Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in çok büyük desteği olan bu projeyle çağdaş bir salona kavuşacak olmanın mutluluğu içindeyiz. Voleybol müzesi gibi bugüne kadar hayata geçirilmemiş önemli bir projeyi de içinde barındıracak bu salon sayesinde uluslararası önemli birçok organizasyona da daha fazla ev sahipliği yapabileceğiz'' diye konuştu.

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #5
          Konu: güncel spor haberleri...

          Bugünkü Adana yarışları sonuçlandı


          Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Adana'da bugün koşulan at yarışları sonucunda altılı ganyan 3, 2, 6, 5, 1, 3 şeklinde sonuçlandı.
          Adana'da bugün koşulan at yarışları sonucunda altılı ganyan 592,97 YTL ikramiye verdi.

          Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, altılı ganyan 3, 2, 6, 5, 1, 3 şeklinde sonuçlandı.

          Bu arada, 2, 6, 5, 1, 3 şeklinde sonuçlanan beşli ganyan 314,30 YTL, 6, 5, 1, 3 biçiminde sonuçlanan dörtlü ganyan 16,83 YTL, 5, 1, 3 şeklinde sonuçlanan üçlü ganyan da 7,00 YTL ikramiye verdi.

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #6
            Konu: güncel spor haberleri...

            21. Gümüşat Satranç Turnuvası bitti





            Adana'da geleneksel olarak düzenlenen, 41 oyuncunun katıldığı, 21. Gümüşat Satranç Turnuvası'nda heyecan sona erdi.
            Adana'da geleneksel olarak düzenlenen 21. Gümüşat Satranç Turnuvası'nda heyecan sona erdi.

            Gümüşat Salonu'nda 4 Aralık'ta başlayan ve 41 oyuncunun katıldığı turnuva 22 Aralık Cuma akşamı yapılan final karşılaşmalarıyla sona erdi.

            Engin Yaşar Işık, güçlü rakibi Zafer Güçin'i son anda devirerek turnuvanın sürpriz şampiyonu oldu.

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #7
              Konu: güncel spor haberleri...

              Atatürk Koşusu Akkaş ve Uslu'nun


              71. Büyük Atatürk Koşusu'nu erkeklerde Halil Akkaş, bayanlarda ise Binnaz Uslu kazandı.
              Atatürk Koşusu'nu erkeklerde Halil Akkaş kazandı.



              Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 87. yıl dönümü nedeniyle 71'incisi düzenlenen Atatürk Koşu'nda erkeklerde Halil Akkaş, bayanlarda ise Binnaz Uslu birinci oldu.


              12 bin metrelik parkurda 18 i bayan toplam 148 atletin mücadele ettiği yarışta erkeklerde son 2 yarışın birincisi olan Fenerbahçe Kulübü'nden Halil Akkaş, 31.10'luk derecesiyle yine birincilik kürsüsüne çıkarken, 2. sırayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 31.13'lük derecesiyle Abdülkadir Türk, üçüncülüğü ise Moldovalı Iaroslav Mushinschi, 31.39'luk derecesiyle aldı.

              Bayanlarda ise birinciliği 34.19'luk derecesiyle ENKA'dan Binnaz Uslu kazanırken, ikinciliği Kasımpaşa Kulübü'nden Türkan Erişmiş 35.16'lık derecesiyle, üçüncülüğü ise Bulgar Milka Mihailovic 36.48'lik derecesiyle elde etti.

              AKKAŞ’IN HEDEFİ OLİMPİYAT
              Erkeklerde birinci olan Halil Akkaş, ''Bundan sonraki hedefim, Avrupa Salon Şampiyonası'nda ve Olimpiyatlarda ülkeme altın madalya kazandırmak'' dedi.

              Akkaş, ''Artık ilk plandaki hedefim, bu yarışmayı 8'er kez kazanan Mehmet Yurdadön ve Şükrü Saban'ın rekorlarını kırmak olacak. Bunu yapabilmek için gerekli güce ve zamana sahibim. Bundan sonraki hedefim ise Avrupa Salon Şampiyonası'nda ve Olimpiyatlarda ülkeme altın madalya kazandırmak'' diye konuştu.

              Bayanlarda ilk sırayı elde eden Binnaz Uslu ise yarışmanın çok zor hava şartları altında gerçekleştiğini ve herhangi bir sakatlık yaşanmadığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

              Büyük Atatürk Koşusu'na katılmaktan dolayı gurur duyduğunu vurgulayan Uslu, ''Bizim için büyük önem taşıyan bu yarışın gelecek yıllarda daha çok katılımla ve ilgiyle yapılmasını istiyorum'' dedi.

              SPONSOR KRİZİ YAŞANDI
              GSGM Ankara İl Müdürlüğü'nün sponsoru Halk Bankası ile Atletizm Federasyonu sponsorlarından Vestel firmalarının başlangıç, varış ve bariyerlerdeki reklamların konumuyla ilgili yaşanan anlaşmazlık geç saatte çözüldü.

              Öte yandan yarışlara katılacak 7 kişilik yabancı ekibi taşıyan minibüsün ulaşıma kapanan Bolu dağında mahsur kalması nedeniyle Ankara'ya geç ulaştı.

              Yabancı atletlerden Moldovalı Iaroslav Mushinschi ve Bulgar Milka Mihailovic yorucu bir yolculuğun ardından yarışta üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attılar.

              71'incisi düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu'na Altan Türkeri isimli vatandaş 54. kez katıldı. Yarışlarda ilk kez Hırvatistan'dan getirilen derece ölçüm ekibi tarafından uluslararası standartlarda ölçüm yapıldı.

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #8
                Konu: güncel spor haberleri...

                Hamilton deneyim peşinde



                Formula 1 tarihindeki ilk siyahi sürücü unvanını alacak olan Lewis Hamilton ilk sezonun kendisi için alışma dönemi olacağını söylüyor.




                Formula 1'de 2007 sezonunun başlamasıyla birlikte bir ilk gerçekleşecek ve ilk kez bir siyahi sürücü pistlerde başarıyı kovalayacak. 13 yaşından bu yanan McLaren takımının bünyesinde bulunan 21 yaşındaki İngiliz Lewis Hamilton ilk sezonuda sonunda daha çok deneyim kazanmak istiyor.

                İlk sezonunun kendisi için öğrenme dönemi olacağını vurgulayan Hamilton, "Bir pilotun ilk sezonunda yarış kazanması çok kolay değil. Amacım mümkün olduğunca çok deneyim elde etmek. Ayrıca markalar şampiyonası için de mümkün olduğunca çok puan almak" dedi.

                Mclaren takımında, son iki sezonun dünya şampiyonu Fernando Alonso'nun takım arkadaşlığını yapacak olan Hamilton bunun kendisi için avantaj olacağına inanıyor.

                Formula 1'e adım atarak bir rüyayı gerçekleştirdiği söyleyen Hamilton bir İngiliz olarak Damon Hill ve Nigel Mansell gibi şampiyon pilotların izinden gitmek istediğini belirtirken, Ayrton Senna ve Michael Schumacher gibi isimleri kendisine örnek aldığını dile getirdi.

                Yorum

                • cimbomlu45
                  Member
                  • 21-07-2006
                  • 1811

                  #9
                  Konu: güncel spor haberleri...

                  teşekkürler kardeş

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #10
                    Konu: güncel spor haberleri...

                    Nerede olay varsa Tyson orada!





                    Eski Dünya Ağır Sıklet Şampiyonu Amerikalı boksör Mike Tyson, Arizona eyaletinde alkollü araç kullanırken polise yakalandı.
                    Phoneix kentine 16 km mesafede Scottsdale kasabasında gece yarısı sarhoş halde araba kullanırken polis tarafından yakalanan Tyson hakkında bilgi veren Buckeye Şerifi, eski dünya boks şampiyonunun, Phoneix 4. Cadde karakolunda nezarethanede olduğunu bildirdi.

                    "Vukuat adam" Mike Tyson hakkında daha önce tecavüz, ringde kulak ısırma, dayak hadiselerinden davalar açılmıştı.

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #11
                      Konu: güncel spor haberleri...

                      Neslihan yine haftanın en iyisi


                      İspanya Bayanlar 1. Voleybol Ligi'nde Spar Tenerife Marichal forması giyen Neslihan Demir Darnel, yine haftanın en iyi oyuncusu seçildi.

                      Neslihan demir’in takımı Spar Tenerife Marichal, İspanya Bayanlar 1. Voleybol Ligi'nde (SFV) şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibi Grupo 2002 Murica'yı deplasmanda 3-1 yenmeyi başardı.

                      18. hafta maçlarında Tenerife Marichal'ın Murcia deplasmanında aldığı galibiyette önemli pay sahibi olan Neslihan 23 sayı kaydetti. SFV'de 2. kez deplasmanda oynadığı maçta haftanın en iyisi seçilen Neslihan için''Rakibinin kabusu oldu'' denildi.

                      Spar Tenerife Marcihal, SFV liginin tek yenilgisiz takımı olarak yoluna devam ediyor.

                      NESLİHAN: SÜRPRİZ OLDU
                      Neslihan Demir Darnel, haftanın en iyi oyuncusu seçilmesini, ''Benim için sürpriz oldu'' şeklinde değerlendirdi.

                      Neslihan, ''İspanya'da bu kadar başarılı olacağımı hemen beklemiyordum. 2. kez haftanın en iyi oyuncusu seçilmem benim için de sürpriz oldu'' dedi.

                      İspanyol liginde daha ilk sezonunu geçiren Neslihan, ''Zaman geçtikçe ben takıma, takımda bana alışıyor. Birbirimize güvenimiz arttı. Aslında gelirgelmez ilk yılda bu kadar iyi uyum sağlamak çok zor'' diye konuştu.

                      Milli voleybolcu, takımın Brezilyalı antrenörü Claudio Lopes ile de çok iyi anlaştıklarını ifade ederek, en yakın arkadaşlarının Polonyalı Milena Rosner, ABD'li Tom Logan ve Arjantinli Romina Lamas olduğunu kaydetti.

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #12
                        Konu: güncel spor haberleri...

                        Federer ve Sharapova zirvede


                        Teniste yılın ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'ın ardından, dünya klasmanı açıklandı.

                        Melbourne'da yapılan Avustralya Açık'ta tek erkekler şampiyon olan ve 10. Grand Slam zaferine imza atan dünya klasmanının 1 numaralı ismi İsviçreli Roger Federer, ilk sıradaki yerini korudu. Bayanlar finalinde ABD'li Serena Williams'a yenilen Rus Maria Sharapova da dünyada bayanların 1 numaralı oyuncusu oldu.

                        Avustralya Açık'ta, finalde set kaybetmeden kupaya uzanan Federer, topladığı 8 bin 120 puanla klasmandaki açık ara liderliğini sürdürdü. Klasmanda Federer'i İspanyol Rafael Nadal takip ederken, 3. sırayı Rus Nikolay Davydenko aldı. Federer'in finaldeki rakibi Şilili Fernando Gonzales ise 10'unculuktan 5'inci sıraya yükseldi.

                        WILLIAMS YÜKSELİŞTE
                        Tek bayanlarda ise uzun süren sakatlığının ardından Avustralya Açık ile yeniden kortlara dönen ABD'li Serena Williams, dünya klasmanına 14. sıradan giriş yaptı.

                        Uzun süredir dünya klasmanında yer almayan Williams, Melbourne'de hafta sonu yapılan final maçında Maria Sharapova'yı devirerek mutlu sona ulaşmıştı. Kariyerinde 8. kez ''grand slam'' kazanan Williams, bin 269 puan toplayarak 14. sıraya çıkmayı başardı.

                        Tek bayanlarda 3 bin 918 puan toplayarak Belçikalı raket Justine Henin Hardenne'i geçen Maria Sharapova'yı, 3 bin 311 puanla Hardenne, 2 bin 900 puanla da Fransız Amelie Mauresmo takip etti

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #13
                          Konu: güncel spor haberleri...

                          ERKEKLER
                          1.Roger Federer- İsviçre8120
                          2.Rafael Nadal - İspanya4775
                          3.Nikolay Davydenko - Rusya2825
                          4.Andy Roddick - ABD2715
                          5.Fernando Gonzales - Şili2710
                          6.James Blake - ABD2605
                          7.Tommy Robredo - İspanya2555
                          8.Ivan Ljubicic - Hırvatistan2325
                          9.Tommy Haas - Almanya2155
                          10.Mario Ancic - Hırvatistan2075
                          11.David Nalbandian - Arjantin1995
                          12.Tomas Berdych - Çek Cum.1785
                          13.Novak Djokovic - Sırbistan1675
                          14.Andy Murray - İngiltere16501
                          5.David Ferrer - İspanya1610
                          BAYANLAR
                          1.Maria Sharapova - Rusya3918
                          2.J.Henin-Hardenne - Belçika3311
                          3.Amelie Mauresmo - Fransa2900
                          4.Kim Clijsters - Belçika2577
                          5.Svetlana Kuznetsova - Rusya2554
                          6.Martina Hingis - İsviçre2139
                          7.Nadia Petrova - Rusya2057
                          8.Elena Dementieva - Rusya2013
                          9.Nicole Vaidisova - Çek Cum.1782
                          10.Jelena Jankovic - Rusya1558
                          11.Patty Schnyder - İsviçre1544
                          12.Dinara Safina - Rusya1527
                          13.Anna Chakvetadze - Rusya1470
                          14.Serena Williams - ABD1269
                          15.Sharar Peer - İsrail1209

                          Yorum

                          İşlem Yapılıyor
                          X