Headend Sistemde Aynı Kabloda Hem Standart Yayın Hem Uydu Yayını

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • nickneyime
    Junior Member
    • 24-01-2006
    • 15

    Headend Sistemde Aynı Kabloda Hem Standart Yayın Hem Uydu Yayını

    .








    Konuyu daha önce Headend sistem kurulumu başlığında sormuştum ancak sadece bir tane cevap alabildim. Şimdi buraya taşıyorum umarım olumlu bir sonuca ulaşabilirim.



    Yaklaşık 5000 konuta hizmet eden Headend sistemi uzun zamandır kullanmkatayız. Sistemde uyududan gelerek kanallara verilen 60 civarı yayını anten girişi ile sorunsuz bir şekilde izlemekteyiz.

    Uydu yayınlarının cazibesi nedeni ile halihazırda sorunsuz bir şekilde işleyen bu sisteme uydu yayınlarınıda ekstra çok ciddi bir maliyet ödemeden dahil etmek istiyoruz. Şu anda oturduğum apartmanda 150 daireden sorumlu olan yönetim uyudu yayınlarını getirmek istiyor ancak ek bir maaliyet halihazırda işleyen sistem nedeni ile sakinlerden onay alamamaktadır.

    Headend sistem ile gelen bu yayın kablosuna 4 tane apartman girşinde çatıya takılacak olan uyuduların yayınları verilebilir mi? Böyle bir sistem teorik olarak mümkün mü? Yine bu sistem pratik olarak Çanakların çatıya kurulması ve her daireye kablo çekilmesinden ekonomik mi?


    Headend sisteminin merkezi bizden oldukça uzakta ve özellikleri hakkında çok fazla bilgiye sahip olma şansım yok. Böyle bir sistemin merkezinden uydu yayınların kabloya verilmesi mümkün mü ve bu konuda maliyet ne olur.( Yönetimin yaklaşık 5 meterelik çanaklarının olduğunu gördüğüm için bu mümkün ise herhalde tün dünyayı seyrederiz.)






    Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
  • emusat
    Banned
    • 22-08-2006
    • 39

    #2
    Konu: Headend Sistemde Aynı Kabloda Hem Standart Yayın Hem Uydu Yayını

    arkadaşım hedent sisteminin amacı dairelerde makına olmadan belirli kanalların yayınlarını izletmektir.bulundugunuz yerde daha fazla uydu yayını alabilmeniz içinde bu sistemi (hedent makınalarını )iptal edip merkezi santral sistemi kurdurup aynı kablolar üzerinden her dairede uydu alıcısı almak şartı ile yeni sisteme gecebilirsiniz.bunun haricinde hedentle beraber santarl sistemini uyumlu çalıştırmak olmaz.

    Yorum

    • wshark
      Junior Member
      • 29-04-2004
      • 19

      #3
      Konu: Headend Sistemde Aynı Kabloda Hem Standart Yayın Hem Uydu Yayını

      mevcut headendsistem üzerine IF Konvertor ilavesi ile sisteme 30 Adet Transponder kazandırmış olursun yalnız sistem üzerindeki anfiler 5-2500 MHZ aralığında çalışması gerekiyor.

      eğer IF konvertör pahalı olur diyorsan bulunduğun binada mevcut dağılım yıldız şeklinde yani her daireye tek kablo gidiyorsa sisteme Multi Switch ilavesi yapabilirsin.

      Mevcut sisteme ilave olarak Türksat,HotBird ve Eutelsat W3A uydusunu ekleye bilirsin.
      Daire içerisinde birden fazla noktaya dağılım varsa daire içerisindeki Spletter i değiştirmen gerekebilir 5-2500 Mhz olması gerekiyor.

      Not: bu konun tarihine bakmadım gecmiş bir konda olabilir. buna benzer sorunlar ve düşünceleriniz için yardımcı olabilirim.

      Saygılarımla

      Yorum

      • mammoth
        Junior Member
        • 03-03-2004
        • 40

        #4
        Konu: Headend Sistemde Aynı Kabloda Hem Standart Yayın Hem Uydu Yayını

        mevcut sisteminize ıf convertor ilavesi ile eklenen tp ler olabilir fakat her frekans degisiminde tekrar ayar gerektirir ve mevcut rf anfilerin yerini de rf-ıf anfilerin gelmesi gerekir uzun yorucu ve kısıtlıkullanım saglayan bir is yani sistemin yeniden gozden gecirilmesi gerkir tabi buda maliyeti attırır
        diger bir secenek ise her biloga istenilen uydular icin birer canak anteni ve bunlara dahil multisiwih ler anfiler ve gereken aramalzemeler baglanıp headend sisteminin dahil edilmesiyle mumkun olabilir bu sekilde uydulardaki butun tpleri ve degisen tpleri ayar gerektirmeksizin dairenizin içinde gorebilirsiniz

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X