Radyo vericilerine yeni düzenleme...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Radyo vericilerine yeni düzenleme...

    Başa çıkabileceklerini zannetmiyorum....:D
    RTÜK'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Üst Kurul, 132 radyonun yayın yaptığı İstanbul'da, frekans aralıklarının darlığı ve radyoların yasal şartları yerine getirmemeleri nedeniyle yayınların net olarak dinlenemediğini belirledi. Bu kapsamda gerçekleştirilen ve yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucunda, İstanbul'da radyo frekansları yeniden düzenlendi.
    RTÜK, yeni düzenlemeyle öncelikle, radyo emisyon merkezlerini Çamlıca'ya toplayacak. İstanbul'daki bütün radyolar aynı seviyeden ve aynı noktadan yayın yapacak. Bu şekilde izinsiz yayın yapan radyolar da kolayca tespit edilebilecek.
    Birbirine çok yakın frekanslardan yayın yaptıkları için yayınları net dinlenemeyen 20 radyonun da frekansları yeniden düzenlenecek. Frekans kirliliğine yol açan ve izinsiz yayın yaptıkları belirlenen 4 radyonun ise yayınları durdurulacak. RTÜK'ün yeni düzenlemesiyle, hava ve deniz seyrüsefer güvenliğini ve muhaberat güvenliğini olumsuz etkileyen yayın kirliliği de sona erecek. 4 Şubat 2007 tarihinden itibaren başlayacak düzenlemeyle artık İstanbul'daki radyolar daha net ve sorunsuz dinlenebilecek.
    DÜZENLEME DİÐER SORUNLU İLLERDE DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
    RTÜK Başkanı Zahid Akman, İstanbul'da yapılan düzenlemenin, benzer sorunların yaşandığı tüm illerde de devam ettirileceğini belirterek, şunları kaydetti: ''İstanbul en çok radyonun yayın yaptığı ve en fazla dinleyicinin bulunduğu ilimiz. Bugüne kadar bazı imkansızlıklar nedeniyle bir türlü dinleyicileri mutlu edecek bir yayın ortamı oluşturulamamıştı. Ancak altı aydır yaptığımız görüşmeler sonucunda özellikle radyo yayıncılarının çatı kuruluşlarından olan RATEM'in de katkılarıyla kurumumuzdan izin almış tüm radyoların birbirini enterfere etmeyeceği bir yayın ortamını İstanbul için oluşturduk. İstanbul'daki dinleyicileri mutlu edecek bu kararların alınmasında katkısı olan tüm yayıncılara teşekkür ediyorum. Bu uygulamaya Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere diğer tüm sorunlu illerde devam edeceğiz. Böylece tüm radyo dinleyicilerinin mutlu olacağı bir yayın ortamı oluşturulacak.''


    AA
  • derbederix
    Junior Member
    • 17-04-2006
    • 79

    #2
    Konu: Radyo vericilerine yeni düzenleme...

    BELKİ BU SAYEDE BİZDE BURALARDAN İSTANBULDAN YAYIN YAPAN VE DİNLEYEMEDİĞİMİZ BAZI RADYOLARI DAHA RAHAT DİNLERİZ...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X