avustralya açık maç sonuçları...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    avustralya açık maç sonuçları...

    Sharapova rahat kazandı


    Avustralya Açık'ın 4. gününde vatandaşı Rodionova'yla karşılaşan 1 numaralı seri başı raket, mücadeleden 2-0 galip ayrılarak 3. tura yükseldi.
    Tenisseverlerin ilgiyle takip ettiği yılın ilk ''Grand Slam'' tenis turnuvası Avustralya Açık'a 2. tur maçlarıyla devam ediliyor.
    Avustralya'nın Melbourne kentinde bulunan 14 kortta devam eden turnuvanın 4. gününde, tek bayanlarda turnuvanın 1 numaralı tenisçisi Rus Maria Sharapova, 2. tur mücadelesinde vatandaşı Anastassia Rodionova'yı 6-0 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yendi ve 3. tura adını yazdırdı.
    Bu yıl 95'incisi düzenlenen toplam 22.5 milyon YTL ödüllü Avustralya Açık'ta seribaşı raketlerden tek erkeklerde ABD'li James Blake, ev sahibi ülkeden Lleyton Hewitt ve Arjantinli David Nalbandian bir üst tura çıkarken, tek bayanlarda Maria Sharapova'nın yanı sıra 4 numaralı seri başı Belçikalı Kim Clijsters ve 6 numaralı Martina Hingis de adını bir üst tura yazdırdı.
    Kim Clijsters, 2. turda karşılaştığı Japon rakibi Akiko Morigami'yi 6-3 ve 6-0, İsviçreli Martina Hingis ise Rus Alla Kudryavtseva'yı 6-2 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yendi.
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #2
    Konu: avustralya açık maç sonuçları...

    Gerçekleşen 3. tur eşleşmeleri şöyle:

    ERKEKLER
    (1) Roger Federer (İsviçre) – Mikhail Youzhny (Rusya)
    Danai Udomchoke (Tayland) – (14) Novak Djokovic (Sırbistan)
    Gael Monfils (Fransa) – (18) Richard Gasquet (Fransa)
    Sam Querrey (ABD) – (7) Tommy Robredo (İspanya)
    Mardy Fish (ABD) – Wayne Arthurs (Avustralya)
    (20) Radek Stepanek (Çek Cum.) – (16) David Ferrer (İspanya)
    (9) Mario Ancic (Hırvatistan) – (22) Dominik Hrbaty (Slovakya)
    (26) Marat Safin (Rusya) – (6) Andy Roddick (ABD)

    BAYANLAR
    (5) Nadia Petrova (Rusya) – Serena Williams (ABD)

    Victorio Azarenka (Belarus) – (11) Jelena Jankovic (Sırbistan)
    (16) Shahar Peer (İsrail) – (20) Tatiana Golovin (Franasa)
    (26) Maria Kirilenko (Rusya) – (3) Svetlena Kuznetsova (Rusya)
    Elena Dementieva (Rusya) – Maria Elena Camerin (İtalya)
    (21) Katarina Srebotnik (Slovenya) – (10) Nicole Vaidisova (Çek Cum.)
    Lucie Safarova (Çek Cum.) – Anastasiya Vakimova (Belarus)
    Eva Birnerova (Çek Cum.) – (2) Amelie Mauresmo (Fransa)

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #3
      Konu: avustralya açık maç sonuçları...

      Mouresmo, Çek raketi saf dışı bıraktı





      Yılın ilk Grand Slam'i olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na beşinci gün karşılaşmalarıyla devam ediliyor. Mauresmo, Çek rakibini saf dışı bıraktı.
      Turnuvanın favori isimlerinden iki numaralı seri başı Fransız raket Amelie Mauresmo, emin adımlarla yolunda devam ediyor. Üçüncü turda Çek rakibi Eva Birnerova'yla karşılaşan Mauresmo, maça tutuk başlamasına rağmen daha sonra ağırlığını koydı ve rakibini set vermeden 6-3 ve 6-1'lik setlere devirerek dördüncü tura yükseldi.

      Melbourne Park'daki ilk üç maçında rakiplerinde set dahi vermeyen Mauresmo, Birnerova'yı da yaklaşık bir saat süren maçın ardından saf dışı bıraktı.

      Geçtiğimzi yıl hem Wimbledon'ı hem de Avsutralya Açık'ı kazanan Mauresmo, turnuvanın dördüncü turunda Çek Cumhuriyeti'nden Lucie Safarova'yla karşılaşacak

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #4
        Konu: avustralya açık maç sonuçları...

        Avustralya Açık'ta Williams rüzgarı

        ı


        Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na beşinci gün karşılaşmalarıyla devam ediliyor. Williams, Avustralya Açık'ın en çok parlayan yıldızlarından biri olduğunu kanıtladı.
        Yılın ilk Grand Slam'ı olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na beşinci gün karşılaşmalarıyla devam ediliyor.

        Kariyerinde yedi Grand Slam şampiyonluğu bulunan, ancak uzun süredir dünya sıralamasında alt basamaklarda yer alan Birleşik Amerikalı raket Serena Williams, Avustralya Açık'ın en çok parlayan yıldızlarından biri olduğunu kanıtladı.

        Williams, turnuvanın üçüncü turunda karşılaştığı güçlü rakibi 5 numaralı seri başı Rus raket Nadia Petrova'yı 1-6, 7-5 ve 6-3'lük setlerle devirerek dördüncü tura yükseldi.

        2003 ve 2005 yıllarında Avustralya Açık'ta zafere ulaşan Williams, son iki yılda dünya sıralamasında ilk 10 içerisinde yer alan rakipleriyle yaptığı maçlarda ilk kez galibiyete ulaşmış oldu. Williams, maçtan sonra yaptığı açıklamada, çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, kendisini bir maraton koşucusu gibi hissettiğini söyledi.

        Serena Williams turnuvanın dördüncü turunda Beyaz Rusya'dan Victoria Azarenka ya da 11 numaralı seri başı Rus raket Jelena Jankovic ikilisinde biriyle karşılaşacak.
        Son düzenleme mazlum22; 19-01-2007, 13:42.

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #5
          Konu: avustralya açık maç sonuçları...

          Nadal ikinci turda zorlandı





          Dünyanın iki numarası Rafael Nadal, Philipp Kohlschreiber'i dört sette yenerek Avustralya Açık'ta üçüncü tura yükseldi.
          Nadal, dördüncü gün akşam seansının son maçında Alman rakibini 7-5, 6-3, 4-6, 6-2'lik setlerle yenerek üçüncü tur vizesi aldı.

          Dünya klasmanında 61'inci sırada yer alan 23 yaşındaki Kohlschreiber'e üç saat 30 dakikada üstünlük sağlayan iki numaralı seribaşı Nadal üçüncü turda 31 numaralı seribaşı Stanislas Wawrinka ile karşılaşacak.

          Üç numaralı seribaşı Nikolay Davydenko, Lüksemburglu Gilles Müller'i 6-4, 6-0, 6-3'lük setlerle yenerek Avustralya Açık'ta yoluna devam etti.

          Rus tenisçinin üçüncü turdaki rakibi, Melbourne Park'ta 15'inci kez mücadele eden 34 yaşındaki Fransız Fabrice Santoro olacak.

          10 numaralı seribaşı Fernando Gonzalez, 2-1 geriye düştüğü maçta 18 yaşındaki Arjantinli rakibi Juan Martin Del Potro final setinde çekilince tur atladı.

          Şilili Gonzelez üçüncü turda Avustralyalı Lleyton Hewitt ile mücadele edecek.

          12 numaralı seribaşı Tommy Haas, Sırp Ilia Bozoljac ile oynadığı ikinci tur karşılaşmasında set kaybetmedi. Alman tenisçi setleri 7-6, 6-1, 6-3 aldı. Haas son 16'ya kalabilmek için vatandaşı Florian Mayer ile karşılaşacak.

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #6
            Konu: avustralya açık maç sonuçları...

            Avusturalya Açık'ta heyecan sürüyor20 Ocak 2007 12:48


            Yılın ilk Grand Slam'ı olan Avustralya Açık'ta altıncı gün karşılaşmalarıyla devam ediliyor... Tenis Turnuvanın favorileri kayıpsız ilerliyor...
            Bayanlarda Maria Sharapova ve erkeklerde Rafael Nadal üçüncü turda rakiplerini kolayca eleyerek yollarına devam ederken, eski şampiyonlardan Martina Hings, dört numaralı seri başı Kim Clijsters de dördüncü tura adlarını yazdırdı.

            Erkeklerin sekiz numaralı seri başı raketi David Nalbandian ise zorlanmasına rağmen beş set sonunda Sebastian Grosjean'i devirdi ve bir üst tura çıktı.

            Bayanlarda favori isimlerden olan turnuvanın 1 numaralı seri başı tenisçisi Rus raket Maria Sharapova, 30 numaralı seri başı rakibi İtalyan Tathiana Garbin'i 6-3 ve 6-1'lik setlerle yenerek dördüncü tura adını yazdırdı. Sharapova, dördüncü turda 13 numaralı Sırp raket Ana Ivanovic ya da vatandaşı 22 numaralı seri başı Vera Zvonareva'dan birisiyle karşılaşacak.

            1997, 1998 ve 1999 yıllarında şampiyonlukları bulunan tenis dünyasının bayanlardaki eski bir numaralı ismi İsviçreli Martina Hingis de yoluna kayıpsız devam eden isimlerden biri oldu. İsviçreli raket, Japon rakibi Aiko Nakamura'yı 6-2 ve 6-1'lik setlerle devirerek saf dışı bıraktı, dördüncü tura yükseldi. Turnuvaya altı numaralı seri başı olarak katılan Hingis, dördüncü turda 9 numaralı seri başı Rus raket Dinara Safina ya da 19 numaralı seri başı Çinli raket Li Na'yla kozlarını paylaşacak.

            Turnuvanın dört numaralı seri başı ismi Belçikalı Kim Clijsters, Ukraynalı 29 numaralı seri başı rakibi Alona Bondarenko'yu 6-3 ve 6-3'lük iki set sonunda devirdi, dördüncü tura ismini yazdırdı.

            Erkeklerde turnuvaya iki numaralı seri başı olarak katılan İspanyol Rafael Nadal, İsviçreli rakibi 31 numaralı seri başı Stanislas Wawrinka'yı 6-2, 6-2 ve 6-2'lik üç set sonunda devirerek dördüncü tura yükseldi. Geçtiğimiz yıl Roland Garros da kazandığı kupa ve Wimbledon'da oynadığı finalin dışında başarıya hasret kalan Nadal'ın dördüncü turda rakibi ise, 15 numaralı seri başı İngiliz raket Andy Murray ya da Arjantinli Juab Ignacio Chela'dan biri olacak.

            Geçtiğimiz dört yılda Avustralya Açık'ta çeyrek final oynayan turnuvanın sekiz numaralı seri başı Arjantinli tenisçi David Nalbandian, 28 numaralı seri başı Fransız rakibi Sebastien Grosjean'i zorlu geçen bir maçın ardından beş set sonunda yenip yoluna devam etti. 5-7, 4-6, 7-6 (7/4), 6-4 ve 6-1'lik setlerle rakibini deviren Nalbandian, dördüncü turda Alman tenisçiler Tommy Haas - Florian Mayer müsabakasının galibiyle karşılaşacak.

            Turnuvaya 3 numaralı seri başı olarak katılan Rus raket Nikolay Davydenko, Avustralya Açık'a kariyeri boyunca 15. kez katılan tecrübeli Fransız tenisçi Fabrice Santoro'yu 7-6 (7/1), 6-2 ve 6-2'lik setlerle mağlup etmeyi başardı. Davydenko, turnuvanın dördüncü turunda 13 numaralı seri başı Çek Tomas Berdych ya da 21 numaralı seri başı Dmitry Tursunov'dan biri ile karşılaşacak.

            Turnuvada altıncı gün karşılaşmalarında şu ana kadar tek erkekler ve tek bayanlar müsabakalarında alınan sonuçlar

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #7
              Konu: avustralya açık maç sonuçları...

              "Erkekler 3 Tur
              David Nalbandian (Arjantin x8) - Sebastian Grosjean (Fransa x28) 5-7 4-6, 7-6 (7/4), 6-4, 6-1

              Rafael Nadal (İspanya x2) - Stanislas Wawrinka (İsviçre x31) 6-2, 6-2, 6-2
              Nikolay Davydenko (Rusya x3) - Fabrice Santoro (Fransa) 7-6 (7/1), 6-2, 6-2

              Bayanlar 3. Tur
              Maria Sharapova (Rusya x1) - Tathiana Garbin (İtalya x30) 6-3, 6-1
              Martina Hingis (İsviçre x6) - Aiko Nakamura (Japonya) 6-2, 6-1
              Kim Clijsters (Belçika x4) - Alona Bondarenko (Ukrayna x29) 6-3, 6-3
              Vera Zvonareva (Rusya x22) - Ana Ivanovic (Sırbistan x13) 6-1, 6-2

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #8
                Konu: avustralya açık maç sonuçları...

                Mauresmo'dan erken veda!

                Yılın ilk Grand Slam'i olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na yedinci gün karşılaşmalarıyla devam ediliyor.
                Turnuvanın favori ismlerinden iki numaralı seri başı Fransız raket Amelie Mauresmo 4. turda turnuvaya veda ederek büyük bir sürprize imza attı. Dördüncü turda Çek raket Lucie Safarova'ya 6-4 ve 6-3'lük setlerle yenilen Mauresmo turnuvaya erken havlu atarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.
                Geçtiğimiz yıl hem Wimbledon'ı hem de Avustralya Açık'ı kazanan Mauresmo bu sezonki formuyla otoriteleri şaşkınlığa uğrattı.

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #9
                  Konu: avustralya açık maç sonuçları...

                  Williams'ın gözü finalde

                  Avustralya Açık Tenis Turnuvası 4. tur mücadelesinde Serena Williams turnuvanın 11 numaralı seribaşı raketi Jelana Jankovic'i 6-3 ve 6-2'lik setlerle yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.
                  2003 ve 2005 yıllarında Avustralya Açık'da şampiyonluğa uzanan 26 yaşındaki yetenekli raketin çeyrek finaldeki rakibi İsrailli raket Shahar Peer oldu.

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #10
                    Konu: avustralya açık maç sonuçları...

                    Roddick kendinden emin

                    Avustralya Açık Tenis Turnuvası 4. tur tek erkekler mücadelesinde ABD'li 6 numaralı seribaşı Roddick turnuvanın 9 numaralı seribaşı raketi Hırvat tenisçi Mario Ancic'i 3-2 yenerek çeyrek final biletini aldı.
                    Müthiş çekişmeye sahne olan maçta ilk seti 6-3 Roddick aldı. İkinci sete daha hızlı başlayan Ancic ikinci seti 6-3 aldı. Üçüncü sette oyuna ağırlığını koyan Roddick bu seti 6-1 aldı. Dördüncü sette bir kez daha roller değişti ve Hırvat raket rakibine 7-5'lik üstünlük sağlayarak maçı final setine taşıdı. Beşinci sette rakibine 6-4'lük üstünlük sağlayan ABD'li tenisçi adını çeyrek finale yazdırdı.
                    Roddick çeyrek finalde vatandaşı Mardy Fish ile mücadele edecek.

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #11
                      Konu: avustralya açık maç sonuçları...

                      Federer kendini sıkmadı

                      Avustralya Açık Tenis Turnuvası 4. tur tek erkekler mücadelesinde dünyanın bir numaralı raketi İsviçreli Roger Federer, Sırp tenisçi Novak Djokovic'i 6-2, 7-5 ve 6-3'lük setlerle yenerek çeyrek finale yükseldi. Federer çeyrek finalde İspanyol raket Tommy Robredo ile karşılaşacak.

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #12
                        Konu: avustralya açık maç sonuçları...

                        Meydan Sharapova'ya kaldı


                        Avustralya Açık'a 1 numaralı seribaşı olarak gelen Rus raket, 2 numaralı seribaşı Amelie Mauresmo ve 3 numaralı seribaşı Svetlena Kuznetsova'nın elenmesiyle, dünya klasmanında zirveye yerleşmeyi garantiledi.

                        Avustralya Açık'ın 7. gününde, bayanlarda 2 ve 3 numaralı seribaşı raketler turnuvaya veda ettiler.

                        Geçen yılın Avustralya Açık ve Wimbledon şampiyonu 2 numaralı seribaşı Fransız Amelie Mauresmo, 6-4 ve 6-3'lük setlerle Çek Lucie Safarova'ya elenirken, Geçen yılın Roland Garros finalisti 3 numaralı seribaşı Rus Svetlena Kuznetsova da, İsrailli Sharar Peer'e 6-4 ve 6-2'lik setlerle boyun eğdi.

                        Bu sonuçlar, Avustralya Açık'a katılmayan dünya klasmanının 1 numaralı ismi Justine Henin-Hardenne'in ardından ikinci sırada yer alan Rus Maria Sharapova'yı, yarın oynayacağı 4. tur maçının sonucu ne olursa olsun, bu turnuva sonrası klasmanın ilk sırasına taşıyacak.

                        Bayanlarda günün diğer sonuçları, belli olan çeyrek final eşleşmeleri ve yarının programı şöyle:


                        Serena Williams (ABD) – (11) Jelena jankovic (Sırbistan): 6-3, 6-2

                        (7) Elena dementieva (Rusya) – (10) Nicole Vaidisova (Çek Cum.): 3-6, 3-6

                        Eşleşmeler:
                        Serena Williams – Sharar Peer
                        Nicole Vaidisova – Lucie Safarova

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #13
                          Konu: avustralya açık maç sonuçları...

                          Bayanlarda Yarının programı:
                          (1) Maris Sharapova (Rusya) – (22) Vera Zvonareva (Rusya)
                          (12) Anna Chakvetadze (Rusya) – (8) Patty Schnyder (İsviçre)
                          ---------------------------------------------------------------------------------------------

                          (4) Kim Clijsters (Belçika) – (15) Daniela Hantuchova (Slovakya)
                          (19) Na Li (Çin) – (6) Martina Hingis (İsviçre)

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #14
                            Konu: avustralya açık maç sonuçları...

                            Erkeklerde diğer 4 çeyrek finalisti belirleyecek maçlar ise yarın oynanacak. Program şöyle:

                            (8) David Nalbandian (Arjantin) – (12) Tommy Haas (ABD)

                            (12) Tomas Berdych (Çek Cum.) – (3) Nikolay Davydenko (Rusya)
                            ---------------------------------------------------------------------------------------------
                            (5) James Blake (ABD) – (10) Fernando Gonzales (İspanya)
                            (15) Andy Murray (İngiltere) – (2) Rafael Nadal (İspanya)

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #15
                              Konu: avustralya açık maç sonuçları...

                              Avustralya Açık'ta son sekiz


                              Avustralya Açık’ta 7. ve 8. gün oynanan 4. tur maçlarının ardından çeyrek finalistler belli oldu.
                              Günün son ve çekişmeli maçında, İspanyol Nadal, İskoç Andy Murray'yi 3-2 mağlup etti.
                              Sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık’ta son sekize kalan raketler belli oldu.

                              Turnuvada yapılan 4. tur maçlarının ardından erkeklerde, Roger Federer, Thomas Haas, Fernando Gonzalez, Mardy Fish, Nikolay Davydenko, Andy Roddick ve Tommy Robredo çeyrek finale yükseldiler.

                              Bayanlarda ise Serena Williams, Sharar Peer, Nicole Vaidisova, Lucie Safarova, Martina Hingis, Patty Schynder, Kim Clijsters ve Maria Sharapova son sekize kalan tenisçiler oldular.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X