Feng Shui ve Dengeli Yaşam

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • izmirsat
    Member
    • 30-09-2006
    • 1543

    Feng Shui ve Dengeli Yaşam

    Feng Shui ve Dengeli Yaşam
    Feng Shui'nin sözlük anlamı, "rüzgar" ve "su"dur. Feng Shui, doğayı etkileyen iki akıcı güç olarak tanımlanır.

    Feng Shui, yaşadığımız iç ve dış mekanlarda hayatımızı etkileyecek olumlu etkenlerin artırılmasını, olumsuz etkenlerin de önlenmesini gösteren yöntemlerdir. Kısacası Feng Shui, doğanın güçlerini ve enerjisini yönlendirme sanatıdır. Bu yöntemleri kullanarak evren ile denge içinde yaşamayı sağlayabiliriz.

    Feng Shui'ye göre:

    Yatağı pencerenin önüne koymak yanlıştır; çünkü cam kırılgandır ve güvensizlik yaratır. Ertesi gün işinizden kovulma endişesi duyarsınız. Kendinizi güvende hissetmezsiniz. Uyumak için önce kendinizi güvende hissetmelisiniz.


    İmzanızda adınız ve soyadınız mutlaka olsun. Soyadınızı yazmak, atalardan gelen enerjiyi de kullanmanız için gerekiyor.

    İmza atarken, adınızda geçen g, y ve ğ'lerin kuyruklarını torba gibi yapın, bir süre sonra ekonomik olarak ferahladığınızı göreceksiniz. Harflerin bu kuyruklarına "para torbası" deniyor.

    Yatak odanıza arada sırada ateşi getirmek için bir mum yakın. Mümkünse, birkaç da çiçek olsun. Metal enerjisini kırmalısınız.

    Önemli biriyle kritik bir görüşme yapıyorsanız, etrafınızdaki sütun ya da üçgenlere sizin değil, onun yüzü dönük olsun. Tehdit altında kalan o olacaktır.

    Evlerinizde kare değil de yumuşak hatlı koltuklar kullanın. Koltuklarınızı değiştiremiyorsanız, mutlaka yumuşak yastıklar kullanın; çünkü evinizde gevşemeniz gerekiyor.

    Bembeyaz bir eviniz varsa, bitkiler kullanmalısınız. Mavili ve yeşilli yatak örtüleriyle, su ve akarsu posterleriyle değişik bir hava yaratabilirsiniz. Yatağın üzerine yastıklar koyabilirsiniz.

    Kurutulmuş çiçeklerin de belli bir ömrü var. Uzun süre evlerinizde bulundurmayın. Plastik çiçeklerin de ağaç enerjisi vardır; ancak, belli bir süre sonra eskir; enerjisini kaybeder.

    Gümüş takı kullanmak, insanı olumsuz yönde etkiler; duygusallaştırır ve ağlama isteği verir. Depresyona yol açtığı için dikkatli kullanın. Altının daha özel ve iyi bir enerjisi vardır.

    Yatak odasında, yattığınız yerden kendinizi bir aynada görüyorsanız, bu uykunuzu bozabilir. Rüya görmenizi ve dingin uyanmanızı engelleyebilir. Evin girişinde, yani antrede ayna, hemen kapının karşısında olmamalıdır. Başka bir deyişle, eve giren kişi karşısında bir ayna bulmamalıdır.

    Balkonları depo olarak değerlendirmemeli, kullanmalıyız.



    Floresan ışık, insan doğasına aykırıdır.



    Dijital saatler, kalp ritmini etkiler; uyanmak için başucunuzda klasik saatler kullanın.

    Klozetin kapağı daima kapalı tutulmalıdır.

    Feng Shui hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, http://fengshui-tr.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
İşlem Yapılıyor
X