Büyük Ortadoğu Savaşı bir haftada bitti!..

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Büyük Ortadoğu Savaşı bir haftada bitti!..


    İlk haftada ikinci baskıya giren romana gösterilen ilgi, Türkiye’de okuyucunun gündemini yansıtması bakımından dikkat çekici bulundu.
    Yayınevi yetkilileri ilk baskıyı okuyucunun tepkisini ölçmek için 4 bin bastıklarını belirterek, "Aslında biz de bu kadar kısa sürede bu kadar yoğun bir ilgi olacağını tahmin etmiyorduk. Ama kitap hak ettiği ilgiyi gördüğü için memnunuz en kısa sürede ikinci baskıyı yapacağız" dediler.

    Kitapta, ABD Başkanı Bush’un yeni Irak stratejisini açıklamasının ardından Kekük’ün statüsüyle ilgili tartışmalar başta devlet yönetimi olmak üzere Türkiye’de geniş yankı buluyor. Son zamanlarda herkesin birbirine en çok sorduğu sorular şöyle sıralanıyor;
    • Türkiye Kuzey Irak’a Müdahale Edecek mi?
    • Amerika-Türkiye İlişkileri Savaşla Sonuçlanan bir Çıkmaza mı Girecek?
    • Amerika’nın İran’a Saldırı Planı Türkiye’yi nasıl etkileyecek?
    • Ortadoğu’da Yeni Düzen Nasıl Kurulacak?

    Bütün bu kritik sorular, Türkiye’de halkın taleplerine ve davranışlarına da yansıyor. Emre Bostanoğlu tarafından yazılan ve ilk haftada ikinci baskıya giren B.O.S. (Büyük Ortadoğu Savaşı)adlı romana gösterilen ilgi, halkın gündemini yansıtması bakımından dikkat çekici bulundu. Popüler Kitaplar serisinde yayınlanan Roman, bir kurgu olmasının ötesinde kurgunun gerçek olabileceğini de gösteriyor. Kuzey Irak ve İran’da yaşanan gelişmeler gün geçtikçe kurguyla gerçeğin aynı çizgiye geleceğini gösteriyor.

    Gerçek: Yıl 2007
    ABD’nin Ortadoğu, Asya ve Afrika’daki güçlerini kontrol eden en üst düzey komutanı Orgeneral John Abizaid, Harvard Üniversitesinde yaptığı konuşmada, Ortadoğu’daki kaosun Üçüncü Dünya Savaşı'na dönebileceğine dikkat çekti. (19 Kasım 2006, Vatan Gazetesi )
    Kurgu: Yıl 2009
    Amerika, yıllardır üzerinde çalıştığı Büyük Ortadoğu Projesinde artık hedefe varmak üzere. Amerika ve İsrail’in bölgeye tamamen yerleşme planı sonunda gerçek olacak. Sıra Ortadoğu’daki son kaleyi, Türkiye’nin güneydoğusunu vurmak için yapılacak son hamleye geldi. Amerikan komutasındaki Peşmergeler Irak sınırında. Mavi kasırga operasyonuyla Türkiye’ye karşı Büyük Ortadoğu Savaşı’nı başlatan Amerika’nın planlarını TUGT (Türkiye Ulusal Güç Teşkilatı) ajanları bozuyor.
    TUGT ajanları, üst üste yaptığı operasyonlarla Ortadoğu’da dönen dolapları çorap söküğü gibi ortaya çıkarıyor. Şii liderinin CIA ajanı olduğu anlaşılıyor. Filistin’deki Bitmeyen Direniş Örgütünün deşifre olmasının ardından El-Kaide ve Taliban liderleri, CIA tarafından yönetildiklerini itiraf ediyor. Amerika’nın Ortadoğu’daki son hamlesi geri tepiyor. Başkan intihar ediyor. Yıllardır terörizmi İslam ülkelerinin üzerine yıkmaya çalışan Amerika, İsrail ve İngiltere’nin foyaları nihayet ortaya çıkıyor.
    (Haber 7)
İşlem Yapılıyor
X