TCK MD:301

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • 17ergun
    Junior Member
    • 11-11-2004
    • 6

    TCK MD:301

    TCK madde 301 kaldırılsın mı?
    arkadaşlar size soruyorum ki TCK 301 maddenin kaldırıması istenmektedir.

    yani çıkacaksınız Türklüğü,T.B.M.M.sini,T.C.devletini,yargı organlarına,askeri,emniyet teşkilatına, alenen yani açıkça aşağılayacaksınız hakaret edeceksiniz ve hakkınızda hiç bir sey yapılmayacak . Yok böyle birşey sen çıkacaksın bana hakaret edeceksin ve ben hiçbirşey olmamış gibi davranacağım. ozaman yasalarımız ve kanunlarımızı boşuna mı yaptık boşunamı bunları uyguluyoruz.

    bütün bunları demokrasi isteği ile meydanlara çıkanlar istiyor.unutulmamalıki ABD,AB. ve diğer ülkeler bizim kadar demokratik değillerdir.Yahu yürümenin,yemek yemenin,ve bir daha çok şeyin demokrasisimi olurmuş.Ama bizde var işte. Size soruyorum size hakaret etmenin demokrasisi olabilirmi


    TCK'da 301'nci madde şöyle:
    301. Madde: 1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    2) Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini, Devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    3) Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.
    4) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.
İşlem Yapılıyor
X