"Arabanız kadar çocuklarınıza da değer verin"

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    "Arabanız kadar çocuklarınıza da değer verin"

    ANKARA (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ailelere seslenerek, "Arabanız kadar çocuklarınıza de değer verin. Nasıl arabanızdan ses geldiğinde tamire götürüyorsunuz. çocuğunuzdan ses geldiğinde ilgilenin. S.O.S verdiği zaman çocuklarımızla ilgileniyoruz" dedi.

    Bakan Çelik, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada son günlerde okullarda ve toplumda yaşanan şiddet olaylarına değindi. Aileleri uyaran Bakan Çelik, "Arabanız kadar çocuklarınıza değer verin. Nasıl arabanızdan ses geldiğinde tamire götürüyorsunuz. Çocuğunuzdan ses geldiğinde ilgilenin. S.O.S verdiği zaman çocuklarımızla ilgileniyoruz. Öğrencilere en az etki yapan şey kuru nasihattır. Öğretmen öğrencisine örnek olacak. Anne baba çocuğuna örnek olacak. Anna baba kitap okuyorsa, televizyon seyrediyorsa. Biz okullarda görünen yerlerde sigarayı yasakladığımız zaman 'Bakan 4. Murat oldu' dediler. Bizim 4. Murat olmak gibi bir şeyimiz yok" diye konuştu.

    Bakan Çelik, din eğitiminin zorunluluk olduğunu vurgularken de şu ifadelere yer verdi:
    "Gerçek manada dinin güzelliğini çocuklarımıza öğretmeli, sahip oldukları dinin güzelliğini onlara anlatmalıyız. Eğitim olarak vermeliyiz. Din öğretimi Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluğunda yapılır. Anayasamızın ifade ettiği dört unsurdan biri kesinlikle laiklik vasfıdır. Laiklikten hiçbir şekilde taviz vermeden, ama 24. maddede güvence altına alınan, toplumumuzun din eğitimini de karşılamak devletin görevidir. O zaman bunu yaptığımızda misyonerlerin faaliyetlerinden korkmuş olmayız. Kendi çocuklarımıza, onların değerlerini, tarihini sevdirecek bir yaklaşımla yaklaşmalıyız."
İşlem Yapılıyor
X